Gezinimi atla

Sensör seçenekleri

Renishaw, temasla-tetiklemeliden, devrim yaratan REVO® 5 eksenli ölçüm teknolojisine kadar, benzeri görülmemiş bir sensörler serisi sunmaktadır. Ölçüm işlemlerinizin neye ihtiyacı olursa olsun, size uyacak bir prob bulunmaktadır.

Bir ölçüm devrimi

REVO motorsiklet motor bloğunu tarıyor Ödüllü REVO 5-eksenli ölçüm sistemi eşi görülmemiş ölçüm hızları, azaltılmış kalibrasyon süresi, ve açı ayarlı veya sabit prob sistemleri ile zorlu öğelere esnek erişim imkanı sunmaktadır.

Yenilikçi teknoloji ile paketlenen REVO, ölçüm verimini arttırır ve operatör müdahalesini azaltırken, ayrıca CMM kullanıcılarının öğelerin formlarını ölçmelerine izin verir. Programlanabilir prob ucu ve sensör değişimi ile, REVO kullanıcıları, en karmaşık ölçme işleminde bile otomasyonu sağlayabilirler.

Ayrıca, yüzey pürüzlüğü ölçümünün ilk kez bir CMM üzerinde gerçekleştirilmesini sağlayacak ve gelecekte piyasaya çıkacak olan REVO sensörleri, şu anda elle gerçekleştirilen ve bir CNC denetim prosesine entegre edilmek için aşırı olan kalite güvence işlemlerine imkan tanıyacaktır.

Esnek tarama

SP25M Renishaw’un eşi görülmemiş sensörler serisi, SP25M tarama probu gibi, temaslı tarama sistemlerini içermektedir. Bir endüstri-standardı olan PH10 açı ayarlı kafaya monte edilmiş olan ve prob ucu ve sensör değişimi gibi otomasyon özellikleri taşıyan bu sensörler, pek çok ölçüm uygulaması için uygun olan güçlü beceriler sağlamaktadır.

Kafanızı çalıştırın! Bu kesinlikle daha iyi

PH20 5-eksenli hareket PH20, Renishaw tarafından üretilen, koordinat ölçüm tezgahı (CMM) performansını arttıran, diğer bir yenilikçi ölçüm ürünüdür. İlk kez olarak, 5 eksenli teknoloji, CMM’lerin tüm boylarında gerçekleştirilen temasla-tetiklemeli uygulamalar için mevcuttur.

PH20’nin eşsiz “kafa temasları”, ölçüm noktalarının, CMM’in kendisinin değil, sadece kafanın hareket etmesi ile alınmasına imkan verir. Noktalar, sadece kafanın ani döner hareketini kullanarak, daha hızlı bir şekilde, geliştirilmiş hassasiyet ve tekrarlanabilirlik ile alınabilir. Daha da ötesi 5 eksenli hareket, kafanın açı ayarlaması ile geçen zamanı ortadan kaldırır. Bu hız artışları tipik olarak verimliliğin klasik yöntemlere göre 3-kat daha fazla artması ile sonuçlanır.

Temasla tetiklemeli

Tam donanımlı istasyonlu RTP20

Renishaw’un endüstri standardı temasla-tetiklemeli sensörler serisi, sadece ayrık noktaları ölçülmesinin gerektiği uygulamalar için de mevcuttur.

TP20 probu, otomatik olarak değiştirilebilen, bir prob ucu modülleri serisi ile birlikte piyasada bulunmaktadır. Bileşenlere esnek erişim, TP20 probunu, PH10T veya RTP20 (sağda gösterilmiştir) gibi, açı ayarlı bir kafaya monte ederek sağlanır.

TP200 probu, gelişmiş hassasiyet ve sahip olduğu katı hal strain-gauge teknolojisinden kaynaklanan uzun ömürlülük ile, benzer bir kapasite sunmaktadır.

CMM'lerinizin gizli potansiyellerini açığa çıkarın

Mevcut CMM’lerin en son model yazılım, kontrolör ve sensör teknolojilerinin retrofitleri ile performanslarının ve ölçüm becerilerinin iyileştirilmesine yönelik fırsatları anlatan teknik açıklamayı okuyun.

Daha fazlasını öğrenin

  • Teknik açıklama:  CMM‘lerinizin gizli potansiyellerini ortaya çıkarın Teknik açıklama: CMM‘lerinizin gizli potansiyellerini ortaya çıkarın

    İmalat ile uğraşan tüm işyerleri için, proseslerin kontrol edilmesini ve ürünlerin doğrulanmasını sağlayan ölçüm çok önemlidir. Ama eski model koordinat ölçüm tezgahları (CMM’ler), eğer değişen ölçüm ihtiyaçlarını karşılayamazlarsa, üretimde darboğaz haline gelebilirler. Sensör, metroloji yazılımı ve kontrolör teknolojisindeki gelişmeler şimdi CADsürücülü programlamanın tüm avantajlarından faydalanırken, daha çok hassasiyet, daha hızlı ölçüm, daha fazla otomasyon ve yeni beceriler sağlayarak, mevcut CMM’lerin geliştirilmesi için fırsat tanıyor. Günümüzün ekonomik ortamında, ürünlerin sürümlerini yükseltmek hem ekonomik, hem de ekolojik açıdan bir gereklilik.