Gezinimi atla

Enerji

Enerji endüstrisinin bugünü ve geleceği için üretim çözümleri üretiyoruz

Dünya çapındaki enerji gereksinimlerinin karşılanmasına ve bu durumun devam ettirilmesine yönelik sürdürülebilir, güvenilir ve uygun fiyatlı enerji sağlamak hayati önem taşır. Renishaw ürünleri, üretim proseslerinin merkezinde yer almakta olup, hem klasik hem de yenilenebilir enerji üretimi alanında temel bileşenleri üretmek için kullanılır.

Klasik enerji kaynakları, sıkı gerekliliklere göre üretilmiş makinelere sahip uzman sistemler kullanılarak güvenli ve verimli bir şekilde çıkarılmalıdır. Bileşenlerin sağlam, güvenilir ve genellikle zorlu koşullarda uzun süre çalışabilecek kapasitede olması gerekir.

İklim değişikliğini ele almaya yönelik küresel girişimler, yenilenebilir enerji üretimine yapılan yatırımları artırarak, alternatif enerji sektöründe büyük bir büyümeye yol açtı. Renishaw imalat teslim sürelerini azaltarak yenilenebilir enerji geliştirme çalışmalarına ve yeni bileşenlerin ve teknolojinin pazara girmesine yardımcı olmaktadır.

Rüzgar türbinleri, çeşitli uygulamalar için çok sayıda boyutta üretilir. Türbinlerin sürekli çalışmasını ve verimli şekilde enerji üretmesini sağlamak için parçalarının sıkı işleme toleransları içerisinde üretilmesi gerekir. Rulmanlar gibi bileşenler türbin hareketinde çok önemlidir ve potansiyel boyutları ve karmaşık geometrileri nedeniyle pervane kanatlarının titiz bir proses kontrol sistemi olmadan hassas şekilde üretilmesi zor olabilir. Renishaw'un yenilikçi çözümler serisi sayesinde, sıkı bir şekilde uygulanan kontrol sistemi ile üretim hassasiyetinin korunması, bu türbinlerin tam kapasitelerinde çalışmalarını sağlamaya yardımcı olur.

Fotovoltaik hücrelerden yapılan güneş panelleri, ev sahipleri ve elektrik üretimi için giderek daha popüler hale gelmektedir. Bu karmaşık sistemler, bileşenlerin fotovoltaik hücreler içinde hassas bir şekilde pozisyonlandırılmasını sağlamak amacıyla bir tezgahın hareketini izlemeye yönelik pozisyon enkoder sistemleri kullanılarak veya robot kolu gibi otomatik bir sistem aracılığıyla çok adımlı bir proses içinde oluşturulur. Renishaw'un Raman spektroskopi sistemleri daha sonra panelleri herhangi bir yüzey kusuruna karşı analiz etmek için kullanılabilir.

Uzmanlık alanlarımız

Hassas parça üretimi

Güvenlik, güvenilirlik ve verimlilik, enerji üretiminde temel etkenlerdir ve sonuç olarak, emniyet vanaları ve türbin pervane kanatları gibi sistem bileşenleri, en sıkı toleranslarda hassas işleme gerektirir.

Kimyasal analiz

Enerji kaynaklarının kalitesini anlamak hayati önem taşır, Renishaw inVia™ Raman spektroskopi sistemleri, jeolojik numunelerin kimyasal ve yapısal bileşimlerini değerlendirmek için kullanılabilir.

Gelişmiş prototip oluşturma

Araştırmalar, yenilenebilir enerji üretimi ve depolamasında kullanılan teknolojileri hızla geliştirmektedir. Aditif (katmanlı) imalat (3D baskı olarak da bilinir), klasik işleme yöntemleri ile çalışılması mümkün olmayan dahili yapılara ve tasarımlara sahip yeni bileşen prototiplerinin oluşturulmasını destekler.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

FMC Technologies'de Bakım Teknisyeni olan Craig Simpson, tezgah hassasiyetini kontrol etmek için XL-80 lazer kalibrasyon sistemini kullanıyor.

Kalibrasyon

Karmaşık çok amaçlı takım tezgahları ve CMM'lerin hassas biçimde ayarlanması için cihazlar ve yazılım.

Başarı hikayesini okuyun

NC4+ Blue

Takım ölçme ve kırık takım tespiti

Temaslı ve temassız takım sıfırlama sistemleri kesme takımlarının durumunu veya aşınmasını tespit eder ve ayarlar.

Daha fazlasını öğrenin

tezgah üzerinde RMP600

Proses içi kontrol için tezgah üzeri prob ile ölçüm

Takım tezgahı probları hassas işleme prosesleri sağlamak için bileşen ayarı, takım sıfırlama ve çevrim içi mastar ile parça kontrolü işlemlerinin yanı sıra ilk üretilen bileşen denetiminde kullanılırlar.

Başarı hikayesini okuyun

REVO-2 ile kanat tarama

Ölçüm

Dünya çapındaki üreticiler, pervane kanatlarının ve çok çeşitli bileşenlerin izlenebilir denetimini sağlamak için Renishaw'un CMM prob sistemlerine güvenmektedir.

Başarı hikayesini okuyun
Web sitesi afişi - minyatür bileşenli ATOM DX™

Pozisyon enkoderleri

Pozisyon enkoderleri, türbin kanadı üretimi için uzun mesafelere veya fotovoltaik hücrelerin üretimi için dar alanlara yönelik interferometrik lazer enkoderler dahil olmak üzere, yüksek hassasiyette hareket kontrolü sağlarlar.

Başarı hikayesini okuyun

Renishaw inVia konfokal Raman mikroskobu

Raman spektroskopisi

Fotovoltaik piller gibi özellikli bileşenlerin malzeme bileşimlerinin ve yüzey kaplamalarının kalitesinin kontrolü için kullanılır.

Daha fazlasını öğrenin

Cobra Aero, hava akışını artırmak için bir kafesli bir yapı tasarladı

Aditif (katmanlı) imalat

Klasik üretim yöntemleri ile elde edilmesi imkansız formlarda güçlü, ancak hafif bileşenler oluşturmak amacıyla, bir dizi metal tozu kullanarak metal 3D baskı alıyoruz.

Daha fazlasını öğrenin

Equator başarı hikayesi resmi

Atölyede mastar ile parça kontrolü

Renishaw’un Equator™ mastar ile parça kontrolü sistemi, atölye ortamında oldukça yüksek tekrarlanabilirliğe sahip, ısı değişikliklerinden etkilenmeyen, çok yönlü ve yeniden programlanabilir mastarla parça kontrolüne imkan vermektedir.

Daha fazlasını öğrenin

İşinizi geliştirmeniz için size nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Enerji ile ilgili başarı hikayeleri