Gezinimi atla

Ağır sanayi

Her ölçekte hassasiyet

İnşaat, tarım, demiryolu ve ağır sanayi sektörlerine yönelik üretim, yüksek kaliteli ve güvenilir büyük parça işleme kapasitesi gerektirir. Renishaw, büyük işleme merkezlerinde büyük ölçekli, yüksek değerli parçaların işlenmesiyle ilgili zorlukları çözmek için çeşitli çözümler sunar.

İşleme merkezlerinde her ölçekte hassas hareket sağlamak, büyük ölçekteki üretim prosesi kontrolü için hayati önem taşır. Eksenlerin hareketindeki küçük sapmalar büyük ölçekli tezgahlarda çok belirgin hale geleceğinden, tezgah kalibrasyonu ve bakımı önemlidir. Hassas hareketi korumak için optik ve lazer pozisyon enkoder sistemleri kullanılarak, tezgah hareketi gerçek zamanlı olarak izlenebilir.

Renishaw'un takım tezgahı ölçüm probu sistemleri, büyük ölçekli döküm veya dövme parçalar gibi parçalar için işleme öncesinde parça konumunu ve malzeme durumunu belirlemek amacıyla kullanılabilir. Kafese benzeyen bir parça, minimum ayar ile bir takım tezgahına yerleştirilebilir; uyarlanabilir prosesler, parça pozisyonunu ve hizalamayı değerlendirir ve kurulum sürelerini azaltmak ve işleme hassasiyetini artırmak için paso payını belirler. Renishaw'un takım sıfırlama sistemleri, özellikle işlenmesi zor malzemeleri keserken takım aşınmasını izler.

Renishaw'un parça sıfırlamaya ve çevrim içi mastarla parça kontrolüne yönelik takım tezgahı ölçüm problarının çoğu, büyük tezgahların ataletini kompanse etmek için geniş maksimum hareket kapasitesi ile tasarlanmıştır. Bu prob sistemleri, veri iletimi için dayanıklı radyo sistemleri kullanarak uzun mesafelerde iletişim kurar, böylelikle görüş hattına gerek olmaz.

CMM parça ölçümü ve doğrulaması, genellikle yüksek değerli parçalar için önemlidir. Renishaw'un REVO® 5 eksenli ölçüm sistemi, geometri ve yüzey pürüzlülüğü gibi her ölçüm ihtiyacına uygun, temassız seçeneklere sahip bir dizi sensör sunar. CMM kafasının hızlı hareket etmesi, ölçüm sırasında makine ataletini ve maksimum hareketi en aza indirerek, hem hassasiyeti korur, hem de ölçüm süresini azaltır.

Metal aditif (katmanlı) imalat (3D baskı olarak da bilinir) gibi yeni üretim teknikleri, üreticilerin klasik yöntemler kullanarak üretemedikleri daha güçlü parçaları üretmelerini sağlar. Aditif (katmanlı) imalat, tamamen yoğun metalden yeni parça prototiplerinin oluşturulması için de kullanılabilir. Bu durum ürünün tasarlanması ve test edilmesi sırasında çok değerli katkılar sağlar.

Uzmanlık alanlarımız

İşleme

Ağır veya karmaşık parçalar, daha büyük takım tezgahları gerektiren ve kurulumu zor olan, freze ve delme gibi çoklu tezgahla işleme işlemi gerektirebilir. Renishaw'un metroloji çözümleri serisi, ölçüm probları, takım sıfırlama sistemleri ve pozisyon enkoderleri kullanarak, sıkı bir şekilde kontrol edilen üretim prosesi sağlar.

Ölçüm

CMM ölçümü, yüksek değerli parçalar için hayati önem taşır ve bu bileşenlerin tasarım gerekliliklerini karşılamasını garanti eder. Renishaw'un CMM ölçüm sistemleri, genel teslim süresini azaltmak ve hassas, izlenebilir sonuçlar sağlamak için hızlı ve hassas ölçümler sunar.

Güçlü yapılar

Metal aditif (katmanlı) imalat (3D baskı olarak da bilinir), bir bileşenin sağlamlığını korurken, ağırlığını önemli ölçüde azaltmaya yönelik gelişmiş iç çerçevelere ve yapılara sahip parçalar üretmek için kullanılabilir. Aditif (katmanlı) imalat, klasik imalat yöntemleri kullanılarak oluşturulması mümkün olmayan şekiller ve yapılar ürettiği için, dahili soğutma kanallarının kalıplara ve ayrıca niş uygulamalara yönelik özel kesme takımlarına yerleştirilmesine imkan verir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Renishaw RMP60M takım tezgahı probu

Proses içi kontrol için tezgah üzeri prob ile ölçüm

Takım tezgahı probları hassas işleme prosesleri sağlamak için bileşen ayarı, takım sıfırlama ve çevrim içi mastar ile parça kontrolü işlemlerinin yanı sıra ilk üretilen bileşen denetiminde kullanılırlar.

Başarı hikayesini okuyun
Bir FANUC robot Equator™'u otomatik hücreye yüklüyor

Atölyede mastar ile parça kontrolü

Renishaw’un Equator™ mastar ile parça kontrolü sistemi, atölye ortamında oldukça yüksek tekrarlanabilirliğe sahip, ısı değişikliklerinden etkilenmeyen, çok yönlü ve yeniden programlanabilir mastarla parça kontrolüne imkan vermektedir.

Başarı hikayesini okuyun

İş mili aparatı kesip çıkarma detayı

Aditif (katmanlı) imalat

Klasik üretim yöntemleri ile elde edilmesi imkansız formlarda güçlü, ancak hafif bileşenler oluşturmak amacıyla, bir dizi metal tozu kullanarak metal 3D baskı alıyoruz.

Başarı hikayesini okuyun

RLE kurulum ve hizalama

Lazer enkoderler

Ağır sanayi endüstrilerinde büyük ölçekli bileşenler yaygındır. Bu bileşenlerin işlenmesi, Renishaw'un interferometrik lazer enkoderleri kullanılarak uzun eksenlerde hassas hale getirilebilir.

Daha fazlasını öğrenin

NC4+ Blue

Takım ölçme ve kırık takım tespiti

Temaslı ve temassız takım sıfırlama sistemleri kesme takımlarının durumunu veya aşınmasını tespit eder ve ayarlar.

Başarı hikayesini okuyun

REVO 5 eksenli ölçüm afişi

Ölçüm

Dünya çapındaki üreticiler, çok çeşitli bileşenlerin izlenebilir denetimini sağlamak için Renishaw'un CMM prob sistemlerine güvenmektedir.

Daha fazlasını öğrenin

Kaçık eksenli dairesel ölçüm göz atma kutusu

Kalibrasyon

Karmaşık çok amaçlı takım tezgahları ve CMM'lerin hassas biçimde ayarlanması için cihazlar ve yazılım.

Daha fazlasını öğrenin

Web sitesi afişi - minyatür bileşenli ATOM DX™

Pozisyon enkoderleri

Uzun mesafelerde veya dar alanlarda yüksek hassasiyet sağlamak için interferometrik lazer enkoderler ve optik enkoderler.

Başarı hikayesini okuyun

Renishaw inVia konfokal Raman mikroskobu

Raman spektroskopisi

Özellikli bileşenlerin malzeme bileşimlerinin kontrolü ve yüzey kaplamalarının kalitesinin kontrolü için kullanılır.

Daha fazlasını öğrenin

İşinizi geliştirmeniz için size nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Ağır sanayi ile ilgili başarı hikayeleri