Gezinimi atla

Otomotiv mühendisliği

Bir otomotiv devrimini yönlendirmek

Renishaw, endüstriyel metroloji çözümlerinin sunduğu hız, esneklik ve kullanım kolaylığı nedeniyle otomotiv üretiminde tanınan bir standarttır. Otomotiv sektörüne, üretim proseslerinin verimliliğini artırmaya ve üretimin çeşitli aşamalarında parça kontrolünü hızlandırmaya yardımcı olan çok çeşitli teknolojiler sunarız.

Şimdi alternatif yakıtlar ve otomasyon teknolojisinin geleceği için sabırsızlanıyoruz.

Yeni teknoloji geliştirme ve benimseme konularına odaklanarak ve üreticilerin şimdiye kadar görülmemiş derecede zorlu performans hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olarak, otomotiv tedarik zincirinin her alanında çalışıyoruz. Özellikle güç aktarma organları üretiminin kontrol edilmesi alanında uzmanlığa sahibiz.

Uzmanlık alanlarımız

Yeni prosesler

Motor sporları alanındaki çalışmalarımız aracılığıyla geliştirilen proses ile metaller, karbon elyaf ve özellikli alaşımlar ile gerçekleştirilen üretimlerde yüksek seviyelerde hassasiyet elde edebiliyoruz. Metal 3 boyutlu yazıcı ve Aditif Üretim için Tasarım alanlarındaki gelişmelerimizi kullanarak, daha önceden üretilmesi mümkün olmayan, enjeksiyon kalıplama parçalar için uyumlu bir şekilde soğutulmuş kalıp takımları gibi, bileşenleri üretebiliyoruz.

Otomasyon

Güç aktarma bileşenleri için kullanılan yüksek hacimli CNC işleme proseslerinin kapalı devre kontrolü.

Verimlilik

Güçlü üretim kontrolleri ile maliyetlerin düşmesini sağlıyoruz. Bu kontroller parçaların ilk seferde doğru biçimde üretilmesini ve hurda ve atık miktarının üretimi yavaşlatmadan düşürülmesini garanti etmektedir. Bu işlem ayrıca malzeme maliyetlerini ve bileşen başına döngü süresini de azaltmaktadır.

Performans

Teknolojimiz üreticilerin, özellikle motorların kritik bölgelerinde ve güç aktarma organlarında şimdiye kadar hiç olmadığı kadar sıkı toleranslarla çalışarak, büyük performans artışları elde etmelerine yardım etmektedir.

İşinizi geliştirmeniz için size nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Otomotiv ile ilgili başarı hikayeleri

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

QC20-W ballbar uygulaması resmi

Kalibrasyon

Hassas takım tezgahı için cihazlar ve yazılım ve CMM ayarı, yüksek kalite, tekrarlanabilirlik, verimli üretim prosesleri için bir temel oluşturur.

Başarı hikayesini okuyun
Ducati demodromik sistemi

Takım ölçme ve kırık takım tespiti

Temaslı ve temassız takım sıfırlama sistemleri kesme takımlarının durumunu veya aşınmasını tespit eder ve ayarlar.

Başarı hikayesini okuyun
SAI - RMP60 tekerlek jantı üretimi için hat üzeri ölçüm gerçekleştiriyor.

Tezgah üzerinde prob ile ölçme

Parçaların doğru biçimde ayarlanmasını sağlayan takım tezgahı probları, işleme sırasında ortaya çıkan termal sapma gibi değişiklikleri kontrol eder ve parçaların teknik özelliklerine ve tasarım amaçlarına uygun biçimde üretilmelerini garanti eder.

Başarı hikayesini okuyun
Equator Tremec Meksika’da

Mastar ile parça kontrolü

Equator™ mastar ile parça kontrol sistemi, karmaşık parçaların bile hassas ve hızlı biçimde kontrol edilmesini, tezgah ile işlemedeki eğilimlerin izlenmesini ve termal sapma gibi değişen değişkenleri hesaba katan otomatik proses uyarlamaları yapılmasını sağlar.

Başarı hikayesini okuyun

Kawasaki CMM başarı hikayesi - REVO çalışırken

Ölçüm

5 eksenli CMM prob ile ölçüm sistemleri, sızdırmazlık yüzeylerinin performansını ve araçların verimliliğini garanti ederek, form ve yüzey pürüzlüğünü denetlemek için parçaları ölçebilirler. Motor blokları ve silindir kafaları gibi yüksek hassasiyetli bileşenler için hızlı veri toplama işlemi sağlarlar.

Başarı hikayesini okuyun

Web sitesi afişi - minyatür bileşenli ATOM DX™

Pozisyon enkoderleri

Manyetik, interferometrik lazer ve optik pozisyon enkoderleri, uzun mesafelerde veya dar alanlarda, yüksek hassasiyetli pozisyon kontrolü ve hareket kontrolü sağlarlar.

Başarı hikayesini okuyun

HiETA MiTRE ısı eşanjörünü içeren Delta Motorsport mikro türbini

Aditif (katmanlı) imalat

Kafes çalışması ve yapılar için dahili destekleme gibi - güçlü ve hafif bileşenler oluşturmak amacıyla, bir dizi metal tozu kullanarak metal 3D baskı alıyoruz.

Başarı hikayesini okuyun

Raman spektroskopisi

Raman spektroskopisi

Sanat eserlerinin ve özellikli gereçlerin malzeme bileşimlerinin kontrolü ve yüzey kaplamalarının kalitesinin kontrolü için kullanılır.

Daha fazlasını öğrenin