Gezinimi atla

Elektronik

Gelecekte elektroniğin evrimi için bugünden daha akıllı prosesler geliştirmek

Akıllı telefonlar ve tabletler gibi karmaşık, ancak uygun fiyatlı elektronik cihazlara yönelik küresel tüketici talebindeki hızlı büyüme, dünya çapındaki şirketlerin üretim gereksinimlerini değiştiriyor. Bileşen üreticileri, rekabetçi ve konunun içinde kalmak için üretim kapasitelerini ve verimliliklerini geliştirmelidir. Üretim sistemleri, pazara sunma süresini kısaltma ihtiyacının yanı sıra yeni ürün yelpazelerini ve tasarım tekrarlarını ve gelişmiş malzemelerin kullanımını desteklemelidir. Bu hedeflere, üretim proseslerini talebe uyacak şekilde daha sağlam ve esnek hale getirerek ulaşılabilir.

Tüketiciler, daha fazla özelliğe, daha fazla güvenilirliğe ve daha uzun pil ömrüne sahip, giderek daha hafif ve kompakt hale gelen ürünler bekliyor; düzenli güncellemelerin ve upgrade seçeneklerinin her zamankinden daha erken sunulması gerekiyor. Sıklıkla gerçekleşen ürün yenilikleri, üreticilerin ürünlerini tüketicilerin eline hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaştırmak için en son ve en esnek üretim teknolojilerini benimsemelerini gerektiriyor.

Tüketici elektroniği üretiminin yüksek kaliteli, yüksek hacimli doğası, aynı zamanda genel marj hedeflerine ulaşmak için yeni ürünleri minimum hurda ve üretim maliyetleriyle pazara hızla sunabilen çok yönlü ve sağlam prosesler de gerektirir.

Uzmanlık alanlarımız

Proses kontrolü ve kalite güvence

Hassas işlenmiş muhafazalar ve bileşenler, elektronik cihazların performansı ve estetiği için kritik öneme sahiptir. Hassas hacimli üretim için yüksek potansiyelli üretim prosesleri gereklidir. Bu hassasiyet, işleme sırasında takım tezgahı ölçüm probları ve işleme prosesinin sonunda parçaları doğrulamaya yönelik CMM ölçümü dahil olmak üzere, üretim boyunca kullanılan sensörlere bağlıdır. Robot kolları gibi çözümler kullanılarak karmaşık donanımların kontrol edilmesi, hareket sistemlerinin hassas kontrolüne dayanır. Etkin proses kontrolü, otomatik üretim proseslerinin her seferinde şartnameye uygun parçalar üretmesini sağlayarak, tüketici beklentilerini karşılayan veya aşan ürünler yaratır.

Termal kontrol

Metal 3D baskı olarak da bilinen aditif (katmanlı) imalat, bileşenlerin üretiminde ve kullanımında termal etkileri kontrol etmek için kullanılabilir. Aditif imalat kullanılarak entegre soğutma kanalları ve diğer dahili yapılarla ısı alıcılar üretilebilir. Bunlar mikroişlemciler gibi hassas bileşenleri soğutmak üzere optimize edilmiş yüzey alanlarını kullanarak elektroniklerin çalışma sırasındaki sıcaklıklarının düzenlenmesini sağlar.

Plaka üretimi

Gelişmiş yarı iletken malzemelerden yapılmış silikon plakalar, mikroçiplerin önemli bir bileşenidir. Renishaw'un pozisyon enkoderleri, yarı iletken üretimi boyunca, plaka kesme ve taşıma işlemlerinde kullanılan robot kolları da dahil olmak üzere, birçok hareket kontrol işleminde hassas pozisyon tespiti sağlamak için kullanılır. Renishaw'un inVia™ konfokal Raman spektroskopisi, üretimi tamamlanmış ürünlerin kimyasal bileşimini analiz ederek plaka üretiminin kalitesini değerlendirmek için kullanılabilir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

NC4+ Blue

CNC tezgahlarla işlenmiş parçalar veya takımlar için proses kontrolü

Her seferinde ilk seferde doğru parçalar oluşturmak için değişkenliğin nedenlerini kaynağında ortadan kaldırın.

Başarı hikayesini okuyun

Dairesel lazer eritme parçaları

Yerleşik termal yönetimi

Aditif (katmanlı) imalat pek çok termal sorunu ortadan kaldırmak için bileşenlere ve üretim kalıplarına yönelik entegre soğutma kanalları oluşturabilir.

Daha fazlasını öğrenin

REVO® RVP ölçüm sistemi

Temassız parça ölçümü

REVO® RVP sistemi, genellikle küçük veya temaslı ölçüm sırasında bozulmaya karşı duyarlı olan elektronik bileşenlerin ölçülmesine ve doğrulanmasına olanak tanır.

Daha fazlasını öğrenin

Sam-Jeong PCB test ediliyor

Sistemler ve robotik için hareket kontrolü

Gelişmiş hareket kontrol çözümleri ile bileşenleri en sıkı toleranslarda üreterek sistemlerinizin en ince ayrıntılara kadar çalışmasına olanak sağlayın.

Başarı hikayesini okuyun

Renishaw inVia konfokal Raman mikroskobu

Kalite kontrolü ve teşhis için moleküler analiz

Önemli bileşenlerin tahribatsız kimyasal analizi. Uzun zaman alan numune hazırlama işlemine gerek kalmadan kimyasal bileşimi inceleyin ve kusurları ve gerilim noktalarını belirleyin.

Daha fazlasını öğrenin

İşinizi geliştirmeniz için size nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Elektronik ile ilgili başarı hikayeleri