Gezinimi atla

Hassas parça üretimi

İşimizin özünden üretiminizin merkezine

Hassas parça üretim çözümlerimiz, dünya çapındaki üreticilerin yeni üretim zorluklarının üstesinden gelmesine yardımcı oluyor. Bu çözümler, daha karmaşık parçalara, daha yüksek tasarım özelliklerine ve daha kısa ürün kullanım ömürlerine sahip yenilikçi ürünlere yönelik artan talebi içerir.

Endüstriyel metroloji, 40 yılı aşkın bir süredir Renishaw'un çalışma alanının merkezinde yer almaktadır. Bir hassas parça üreticisi olarak, müşterilerimize parçalarının tasarım amacını karşılayacağına ve üretim proseslerinin gerektiği gibi çalıştığına dair güven veren sağlam proses kontrol çözümleri geliştirdik. Proses kontrol çözümleri, üretimde mümkün olan otomasyon seviyelerini artırarak, üretim parçalarının kalitesini korumak için kalifiye operatörlere bağımlılığı azaltır. Sıkı toleranslı özelliklere sahip parçalar oluşturma kapasitesi, pek çok endüstride performans, estetik ve tamamlanmış ürünlerin güvenliği açısından çok önemlidir. Endüstriyel metroloji sistemlerimiz ve sensörlerimiz, değişkenlik kaynaklarını belirlemek ve kontrol etmek için gereken verileri yakalayarak daha az tashih, hatalı parça ve hurda ile verimliliğin artmasını sağlar.

Endüstri 4.0 gibi geniş çapta tanınan trendler, akıllı üretimin büyümesini ve bağlantılı tezgah atölyelerine olan talebi gösterir. Fiziksel ve dijital üretim teknolojilerinin akıllı sensörler ve yazılımlarla entegrasyonu, üreticilere gelişmiş üretkenlik ve kapasite sağlayan prosesler geliştirme konusunda benzersiz bir fırsat sağlar. Renishaw, müşterilerin akıllı üretim ve otomasyonu mevcut teknoloji ile hali hazırdaki operasyonlarına başarıyla uygulamalarına yardımcı olur.

Ayrıca, üretimde kullanılan, metal 3D baskı olarak da bilinen aditif (katmanlı) imalat alanındaki son gelişmelerin ön saflarında yer alıyoruz. Bu teknoloji, klasik üretim yöntemlerine kıyasla sağladığı daha fazla tasarım özgürlüğü sayesinde, yeni fonksiyonel performans seviyelerini ve üretim kapasitelerini mümkün kılar.

Uzmanlık alanlarımız

Endüstriyel otomasyon

Akıllı karar alma özelliğine sahip dayanıklı otomasyon, geleceğin fabrikalarına yönelik akıllı üretimin merkezinde yer alır. Otomatik prosesler oluşturmak, sensörlerden ve kontrol sistemlerinden gelen verilere dayanır. Üretim iş akışının farklı alanlarından veri ve bilgi toplamak, dayanıklı ve duyarlı prosesler için kontrolü optimize eden karar verme fonksiyonunu mümkün kılar. Renishaw'un kanıtlanmış, yüksek oranda tekrarlanabilir sensörleri, parçalar, prosesler ve tezgahlar hakkında güvenilir veriler sağlar.

Kalıp ve pres döküm

Hassas bileşenlerin seri üretimi, hassas şekilde işlenmiş kalıplara ve pres dökümlere dayanır. Ürün kullanım ömürleri kısalıyor, bu da yeni takımların üretilip, teslim edilme sürelerinin hiç olmadığı kadar kısalmasına neden oluyor. Proses kontrolü, kritik takımların ilk seferde doğru bir şekilde üretilmesini sağlayarak, ürünlerin hızlı teslimatı için imalatı kolaylaştırıyor. Aditif imalat kullanımı, hızlı ve tekrarlanabilir parça üretimi için entegre ve optimize edilmiş soğutma kanallarına sahip kalıpların yapılmasına olanak tanır.

Proses kontrolü ve üretimin iyileştirilmesi

CNC işlemede ana proses değişkenlerini kontrol etmek için gerekli teknolojileri de içeren bir dizi proses kontrol çözümü ve ilgili hizmetleri sunuyoruz. İyileştirilmiş proses kontrolü, proses kapasitesini ve üretim operasyonlarının verimliliğini artırır.

Hareket kontrolü

Tezgah kalibrasyonu, izleme ve hareket kontrolü, seri üretim için öngörülebilir bir şekilde yeniden oluşturulabilen prosesleri kullanarak yüksek hassasiyetli parçalar üretmek için gereklidir.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

DMG tezgah üzerinde QC20-W

Kalibrasyon

Karmaşık çok amaçlı takım tezgahları ve CMM'lerin hassas biçimde ayarlanması için cihazlar ve yazılım.

Başarı hikayesini okuyun

NC4+ Blue

Takım ölçme ve kırık takım tespiti

Temaslı ve temassız takım sıfırlama sistemleri kesme takımlarının durumunu veya aşınmasını tespit eder ve ayarlar.

Başarı hikayesini okuyun

Web mağaza için OMP40-2

Proses içi kontrol için tezgah üzeri prob ile ölçüm

Takım tezgahı probları hassas işleme prosesleri sağlamak için bileşen ayarı, takım sıfırlama ve çevrim içi mastar ile parça kontrolü işlemlerinin yanı sıra ilk üretilen bileşen denetiminde kullanılırlar.

Başarı hikayesini okuyun

Bir operatör Equator ZF Marine üzerinde bir parçayı ölçüyor

Atölyede mastar ile parça kontrolü

Equator™ mastar ile parça kontrolü sistemimiz, atölye ortamında oldukça yüksek tekrarlanabilirliğe sahip, ısı değişikliklerinden etkilenmeyen, çok yönlü ve yeniden programlanabilir mastarla parça kontrolüne imkan vermektedir.

Başarı hikayesini okuyun

REVO dişli ölçümü

Ölçüm

Dünya çapındaki üreticiler, çok çeşitli bileşenlerin izlenebilir denetimini sağlamak için Renishaw'un CMM prob sistemlerine güvenmektedir.

Başarı hikayesini okuyun

İş mili aparatı kesip çıkarma detayı

Aditif (katmanlı) imalat

Klasik üretim yöntemleri ile elde edilmesi imkansız formlarda güçlü ve hafif bileşenler oluşturmak amacıyla, bir dizi metal tozu kullanarak metal 3D baskı alıyoruz.

Başarı hikayesini okuyun

Web sitesi afişi - minyatür bileşenli ATOM DX™

Pozisyon enkoderleri

Uzun mesafelerde veya dar alanlarda yüksek hassasiyet sağlamak için interferometrik lazer enkoderler ve optik enkoderler.

Başarı hikayesini okuyun

Bay Zhang Jian, Kıdemli Mühendis, NGTC Araştırma Departmanı Teknik Direktörü

Raman spektroskopisi

Özellikli bileşenlerin malzeme bileşimlerinin kontrolü ve yüzey kaplamalarının kalitesinin kontrolü için kullanılır.

Daha fazlasını öğrenin

İşinizi geliştirmeniz için size nasıl yardımcı olabileceğimiz konusunda daha fazlasını öğrenmek ister misiniz?

Hassas parça üretimi ile ilgili başarı hikayeleri