Gezinimi atla

Yeni süper – kompakt optik enkoder hız, hassasiyet ve güvenilirlik sunmaktadır.

TONiC™, Renishaw’ın 10 m/saniye'ye kadar hız ve hem lineer ve hem de dairesel uygulamalar için 5 nm’ye kadar çözünürlük sunan, yeni süper – kompakt temassız optik enkoderidir.

TONiC Renishaw’ın mevcut yüksek hızlı temassız optik enkoderler serisine belirgin gelişmeler getiren TONiC™, ayrıca gelişmiş sinyal kararlılığı ve uzun – vadeli güvenilirlik, düşük fiyatlı alım ve rakipsiz sadelik sağlamaktadır.

Hareket sistem tasarımcıları genellikle hız ve hassasiyet arasında bir taviz vermek zorunda kalırlar. TONiC™ optik enkoder ile bu ikilem ortadan kaldırılır ve hatta 0,1 µm kadar düşük çözünürlüklerde bile çeşitli lineer ve dairesel cetvel türlerinde 3 m/s’den yüksek hızlar sağlanır. Bu, müşteriler tarafında büyük oranda tercih edilen, tek bir düğmeye dokunarak kolayca otomatik fazlanan, IN-TRAC™ optik referans işareti özelliğine sahip olan, Renishaw’ın esnek altın şerit cetvelinin yeni versiyonunu kapsamaktadır. IN-TRAC™ referans işareti eşsiz olarak, yatay sapması-uyarılmış fazlanmamaya karşı bağışıklılığı en üst seviyeye çıkaran artan kanal üzerine gömülür ve ayrıca fazlanmanın tüm hız ve sıcaklık aralığında korunmasını garanti eder.

RGS ölçeğinde TONiC okuma kafasıAltın cetvelde TONiC™ okuyucu kafası ve arayüzü Renishaw’ın optik enkoderler serisi tezgah üreticilerine hızlı ve kolay kurulum sağlamaları ile tanınırlar. IN-TRAC™ çift-yönlü referans işaretine ek olarak, yeni TONiC™ enkoder, otomatik – kalibrasyon ve iki entegre tespit LED’leri bulunan okuyucu kafa sunarak, bu kolaylığı bir üst seviyeye taşır.

Yeni TONiC™ okuyucu kafaları küçük olabilirler, ama sinyal saflığı ve kararlılığı okuyucu kafa içerisinde bulunan, ±30 nm’den daha iyi olan son derece düşük Hata Değeri sağlayan, dinamik sinyal işlemci ile daha geliştirilmiştir. Sistem tasarımcıları doğrudan okuyucu kafadan alınan bir analog 1 Vpp sinyalini, veya enterpolasyon ve tespit sunan 15-pin D-tipi gövdeden alınan dijital çıktıyı kullanabilirler. Uzun-vadeli çalışma güvenilirliği, cetveller üzerindeki toz, çizik ve yağlara dayanabilen kuvvetli sinyallar için Otomatik Kazanım Kontrolü tarafından geliştirilen, Renishaw’ın kanıtlanmış filtreleme optikleri ile garanti edilmiştir.

Tüm Renishaw enkoderlerinde olduğu gibi TONiC™ enkoder sistemi de, 70 °C sıcaklığa kadar sağlam sıcaklık toleransı ile zorlu çalışma ortamlarına dayanacak şekilde üretilmiştir. Bunlara ek olarak, ürün WEEE ve RoHS uyumluluklarının her ikisi ile en yüksek çevre standartlarını da sağlamaktadır.

 

Tam makale

Düzenleyici karşıdan yüklemeler

Görüntüler

Tüm görüntülerin ve metinlerin telif hakkı Ranishaw