Gezinimi atla

Programlama ve simülasyon

MODUS, hem çevrimdışı, hem de CMM ile, en iyi ölçümü vererek yardımcı olan, kullanımı kolay bir arayüz ile desteklenen, güçlü programlama fonksiyonları serisi sunar.

Programlamaya bakış

MODUS, ölçüm rutinlerinin grafiksel olarak görüntülenmesini sağlayan yol gösterici bir kullanıcı arayüzü aracılığı ile hizmet veren, kapsamlı bir 3-boyutlu metroloji fonksiyonları paketi sunmaktadır.

Yardım sihirbazları, uzman programlama becerilerine ihtiyaç olmaksızın, iyi bir ölçüm uygulamasını garanti ederek, ortak ölçüm işlemlerini tanımlamanın hızlı ve kolay bir yolunu göstermektedir.

Anahtar özellikler

  • Temasla-tetiklemeli, 3 ve 5 eksenli tarama – MODUS, Renishaw sensör serisinin tamamının bir takım ölçüm modlarında kullanılmasını mümkün kılar. Sürekli tarama yolları öğe formunun kapsamlı analizini destekler.
  • Esnek parça programlaması – programlar, çevrim-dışı olarak CAD verisinden, veya CMM kumanda kolu kullanılarak “öğret” modunda geliştirilebilir.
  • Öğrenme eğrisi olmaksızın metroloji uzmanlığı – sihirbazlar en iyi ölçümleri içermekte, hızlı programlamaya izin vermekte ve otomatik hata düzeltme mantığı özelliği taşımaktadır.
  • Parça hizalamaları – basit 3-2-1 hizalamalardan, tercihe bağlı yineleme ve en iyi uyumlu karmaşık serbest şekil hizalamasına kadar değişmektedir.
  • Ölçülmüş noktalardan otomatik öğe teşhisi ve tanımlanan, ölçülen veya yapılandırılan öğelerin tamamı için etiketli CAD öğelerinin oluşturulması.
  • Gerçek zamanlı grafiksel raporlama, anında otomatik sayfa yerleşimli ekran sonuçlarını verir.
  • Otomatik kafa açısı hesaplama.
  • En üst seviyede esneklik için isteğe özel Microsoft® Visual Basic programlarının geliştirilmesi ve çalıştırılması.
MODUS yinelemeli hizalama noktalarıMODUS kullanıcı tarafından ayarlanabilir arayüz ekran görüntüsü

Çevrim dışı programlama ve simülasyon

CMM üzerinde programlama için geçirilen süre, tezgahın ölçüm yapmadığı zamandır. MODUS, CMM’in çalışmadığı süreyi belirgin bir şekilde azaltan, kullanıcıların CMM’lere ulaştıklarında çalıştırılmaya hazır olacak programlar geliştirebilmelerine ve simüle edebilmelerine imkan veren, tam bir çevrim-dışı programlama ortamı sağlar.

Çevrim-dışı programlamanın özellikleri

Anında program oluşturma

Ölçüm noktaları, doğrudan bir parça programından bir dosya ile alınabilir ve sonra hızlı bir şekilde uyarlanabilir. Noktalar, pozisyon ile sınıflandırılabilir, en yakın CAD yüzeyine yaslanır ve yönlendirilirler, veya kısaca bir grafik kullanıcı arayüzü ile, programlama süresi ve çabaları belirgin ölçüde azaltarak, düzenlenebilir.

REVO 5-eksenli ölçüm

MODUS, “sarmal taramalar”, “eğri üzerinde tarama” ve “süpürerek tarama” gibi, benzersiz 5-eksenli ölçümleri tanımlamak için sihirbaz-sürücülü bir seri sunmaktadır.

Tam simülasyon

MODUS, parça modelinin, fikstürün ve CMM ortamının bilgisi ile, 5-eksenli taramalar dahil olmak üzere, tüm ölçüm stratejilerini simule edebilir.

MODUS prob yolu simülasyon ekran görüntüsü

MODUS blisk ölçümünün ekran görüntüsü

CMM denetim ürünleri bilgisi