Gezinimi atla

Renishaw, AGILITY® 5 eksenli teknolojiye sahip çoklu sensör CMM serisini genişletiyor.

Şubat 2024

Ölçüm ve üretim sistemlerinde dünya lideri olan Renishaw, şimdi sizlere geniş bir AGILITY® koordinat ölçüm (CMM'ler) serisi sunuyor. AGILITY CMM serisi, Renishaw'un en zorlu endüstri sektörlerinde yenilikçilik konusunda sahip olduğu rakipsiz itibarını temel alarak, hız ve hassasiyet için tasarlanmış ve üretilmiştir. Renishaw'un REVO® 5 eksenli çoklu sensör sistemi için optimize edilmiş olup, atölyeye yeni beceriler katar.

Renishaw'un AGILITY CMM serisi Ürün Yöneticisi Nathan Fielder şöyle açıklıyor; “Ödüllü REVO 5 eksenli çoklu sensör sistemini aldık ve kendimize şu soruyu sorduk: Bu ürünü en yüksek kalitedeki üreticilerin zorlu taleplerini karşılamak üzere nasıl daha da iyi bir çözüme dönüştürebiliriz? Sonuç, REVO çoklu sensör sisteminin avantajlarını en önemli olduğu, üretim noktasına yakın konumda sunan CMM'leri içeren AGILITY serisidir. Denenmiş ve test edilmiş AGILITY CMM serisi şimdi ölçüm laboratuvarına yönelik tezgahları da içeriyor ve yedi özel REVO sensöründen herhangi birini kullanabilen yüksek verimliliğe sahip platformlar sunuyor."

Çoklu sensör CMM'ler, üreticilerin birden fazla ölçüm prosesini gerçekleştirmesine ve sonuçları tek bir cihazda raporlamasına imkan verir. Temaslı ve temasla tarama, yüzey pürüzlülüğü, sıcaklık, ultrasonik kalınlık ölçümü ve temassız probları içeren tüm REVO sensörleri serisi AGILITY CMM kullanıcılarının hizmetine sunulmaktadır.

Tezgahın yapısı, ölçüm hacmi boyunca hassas metroloji garanti ederken mükemmel güç ve stabilite sağlamak üzere granit ve anotlanmış alüminyumu birleştirir. Hava yastığı tasarımı ve yerleşimi, yenilikçi kablo kanalı düzenlemesi ve sürtünmesiz lineer motorlar gibi kritik unsurlar, REVO sistemi yüksek hızlarda tarama yaparken kararlı ve tekrarlanabilir bir platform sağlar. Minimum düzeyde temas eden parçalar sürtünmeyi ve termal kararsızlığı önlerken aynı zamanda aşınma ve bakım gereksinimlerini de azaltır. Yükseltilmiş ve korumalı Y ekseni sürücü sistemi, hareketli yapısal kütleyi en aza indirir ve kirlenmeyi önler.

Renishaw'un AGILITY S atölye CMM'leri, temiz hava ve sıcaklık kontrolünün garanti edilemediği bir üretim ortamında üretilen parçaların ölçümüne yönelik son derece hassas ve dayanıklı bir çözüm sağlar. 700 x 900 x 600 mm'den 1600 x 2400 x 1200 mm'ye (X x Y x Z) kadar değişen çalışma hacimleri bulunmaktadır. Ayrıca palet yükleme sistemlerini veya döner tablaları bulundurmaya yönelik yükseltilmiş çalışma hacmine sahip çeşitleri de mevcuttur. Tüm atölye modellerinde, daha fazla stabilite ve havada taşınan kirletici maddelere karşı koruma sağlama amaçlı yükseltilmiş Y ekseni kılavuz yatakları bulunur. Daha büyük S gövdeler çift sürücülü ve çift cetvelli Y ekseni konfigürasyonuna sahiptir.

Metroloji laboratuvarlarına yönelik AGILITY L serisi cihazlar, 18 °C ila 22 °C sıcaklık aralığı için tasarlanmış olup, temiz odalarda yüksek performanslı, çoklu sensör 5 eksenli ölçüm sağlarlar. Destek ayağına sahip tek taraflı yükseltilmiş Y ekseni tasarımı, otomasyonun gerekli olmadığı durumlarda manüel parça yükleme için erişilebilirliği artırır. AGILITY Lgövdeleri , 500 x 500 x 500 mm'den 1600 x 3500 x 1200 mm'ye (X x Y x Z) değişen çalışma hacimleri ile piyasada mevcuttur.

AGILITY CMM serisi, geniş teknoloji yelpazesini Renishaw'un yenilik ve kalite konusundaki itibarını sağlayan baştan sona üretim uzmanlığı ile birleştirir. CMM Müşteri Hizmetleri Yöneticisi Leigh Elsworthy şunları söylüyor: “CMM gövdesinin yanı sıra prob sistemi, enkoderler, gövde kontrolörü, lineer motorlar, prob uçları, parça fikstürleri, ölçüm yazılımı ve hatta lazer tabanlı hata harita oluşturma ve doğrulama sistemleri de tarafımızdan tasarlanıp, üretilmektedir. Renishaw, CMM'nin kullanım ömrü boyunca tedariki, kurulumu ve bakımı üzerinde tam kontrole sahiptir." Renishaw'un lazer kalibrasyon sistemleri kullanılarak her gövdenin hata haritası oluşturulmuş ve sertifikalandırılmıştır. UKAS veya A2LA akreditasyonu seçeneğiyle birlikte sadece sertifikalı kurulumcular kurulum ve servis işlemlerini gerçekleştirecektir.

AGILITY CMM'ler aynı zamanda atölyede raporlama ve kapalı çevrim proses kontrolü sağlayan güçlü bir üretim veri platformu olan Renishaw Central ile de uyumludur. Renishaw Central ölçüm verilerini sapmaları tanımlamak ve düzeltme güncellemelerini uygun üretim tezgahına otomatik olarak göndermek için kullanabilir.


AGILITY CMM’ler hakkında daha fazla bilgi almak için www.renishaw.com.tr/agility adresini ziyaret edin

Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.