Gezinimi atla

Yeni sistem esnekliği çok büyük miktarda artırır ve dairesel eksen kalibrasyonunu kolaylaştırır

EMO 2011, Renishaw’ın sağlam RX10 dairesel eksen kalibratörünün yerini alan XR20-W’nin piyasaya çıkışını gördü. RX10 15 yıldan beri, yüksek hassasiyetli, yüksek tekrarlanabilirlikli dairesel eksen performans değerlendirmesi yapmaktadır. XR20-W, artırılmış bir esneklik, kullanım-kolaylığı ve hız sağlayan, tamamen kablosuz çalışma sistemi ile yepyeni bir tasarıma sahiptir.

Eylül 20011

XR20-W dairesel eksenli kalibratörün modüler montajıXR20-W dairesel eksenli kalibratör Bluetooth® kablosuz teknolojinin yanı sıra, Renishaw tarafından geliştirilen benzersiz yatak ve enkoder teknolojisinin özelliklerini göstermektedir. Bu tasarım Renishaw’ın XR20-W’nin boyutunu ve ağırlığını, bir önceki RX10’a kıyasla, büyük miktarda azaltmasına imkan vermiştir. Sadece 1 kilo civarındaki ağırlığı ile yeni ünite, kullanım kolaylığı ve uygulama esnekliği açısından çok büyük avantajlar sağlayan, bu amaca ulaşmıştır.

Ayrı bir montaj tabanı, basit, hızlı ve kolay ortalama ve sabitlemeye imkan vermektedir, bunun yanı sıra ana ünite ile birlikte verilen adaptörler de, torna bağlama aynaları ve iş milleri dahil olmak üzere çok çeşitli dairesel tablalara ve eksenlere monte edilmesini mümkün kılar. XR20-W dairesel eksen kalibratörü, cihaza “takılı” retro-reflektörleri ile retro-reflektörlerin yuvalarının ters tarafındaki ayrı hizalama hedeflerini içermektedir. Bu özellikler hep birlikte daha hızlı kurulumu garanti etmekte ve ölçüm hatalarına neden olabilecek hizalama hatalarını en aza indirmektedir.

Yeni ünite şarj edilebilir piller ile çalışmaktadır, böylelikle Bluetooth® kablosuz teknolojisi ile birlikte, tamamen kablosuz çalışma mümkün olmaktadır. Kullanım kolaylığı ve hızlı test etmenin son anahtarı, hızlı test kurulumu ve veri toplamayı mümkün kılan yepyeni yazılımdır. (kitin bir parçası olarak kit ile birlikte verilmektedir. Yazılım, en yaygın ISO ve ASME testleri için önceden hazırlanmış olan şablonlar ve basitleştirilmiş ekran seçenekleri ile birlikte, yeni ekran yerleşimi ve grafikleri de kullanmaktadır. "Otomatik kalibrasyon" özelliği ile birlikte deneyimsiz kullanıcılar bile yazılımı hızlıca öğrenip, çalıştırmaktadır.

XR20-W kiti, içinde en popüler aksesuarlar için yer bulunan, sağlam bir Peli™ sistem çantasında sağlanmaktadır. Çanta dahil edildiğinde bile, tüm sistem 7 kilonun altında bir ağırlığa sahip olup, kolaylıkla taşınabilmektedir. Nakliyeden önce tüm üniteler kalibre edilmesi ve belgelendirilmesi ile performans 1 ark saniyede derecelendirilmektedir.

Piyasada bulunan XR20-W dairesel eksen kalibratörü Renishaw’ın XL-80 lazer sistemi ile uyumludur. Renishaw’ın ML10 lazer sisteminin USB versiyonları ile uyumluluk kısa bir süre içerisinde mümkün olacaktır (ve mevcut XR20-W kullanıcıları talep ettikleri zaman ücretsiz sürüm yükseltmeden yararlanacaklardır).

Pek çok ek avantajın yanı sıra, yeni sistemin ücretlendirilmesi, önceki RX10 sistemininkinden çok farklı değildir ve ayrıca mevcut RX10 kullanıcıları için sürüm yükseltme indirimleri de mevcuttur. Özellikle mevcut kullanıcılar ellerindeki RX10 dairesel kalibratörlerinin bir sonraki yeniden-kalibrasyon veya servis masraflarını şimdiden düşünüyorlarsa, bu durum onlara çok rekabetçi bir fiyat sağlayacaktır. Hizmet sağlayıcıları da, daha küçük boyutlara sahip olan bu ünitelerin daha kolay ve ucuz nakliyeye imkan tanıması ile karlılıklarını arttırma potansiyelinden faydalanacaklardır. Bunun yanı sıra kullanım esnekliği ve hızı, onların tezgahların farklı ve daha çok sayıdaki konfigürasyonlarını çok daha hızlı bir şekilde kontrol edebilmelerine imkan sağlayacaktır.

Son kullanıcılar da, pek çok durumda bu avantajlar onların satın alacakları sistem kararını destekleyeceği için, sistemin kullanım kolaylığı ve esnekliğinden faydalanacaklardır. Tüm XR20-Ws’ler, satın alanların işletme masraflarına bir belirlilik veren 3 yıl garanti ile birlikte satılmaktadır.

Daha fazla bilgi: www.renishaw.com.tr/XR20

Alt Yapı

Bir takım tezgahının becerilerini işleme yapmadan önce belirlemek ve daha sonra işlem sonrası parça incelemesi yapmak olası hurda miktarını ve tezgah duruş sürelerini büyük ölçüde azaltarak üretim maliyetleri düşürür.

XR20-W dairesel eksen kalibratörü ile erken hata tespiti, müteakip her türlü işleme prosesi için esas temel olan, en uygun tezgah performansının elde edilmesine izin verir. Bu bilgi ayrıca performans eğilimlerinin oluşturulması ve bakım ve onarımların etkin bir şekilde planlanması için kullanılabilir.

Geniş çevrelerce bilinen kalite sistemi standartlarının, örneğin ISO 9000 gibi, kullanılmasında ve “Altı Sigma” programlarının yürütülmesinde hızlı bir ilerleme olmuştur. Bunlar proses yapabilirlik faktörlerinin tanımlanması ve ölçülmesine duyulan ihtiyacı arttırmaktadır. XR20-W, Renishaw’ın sağladığı diğer ölçüm ve doğrulama çözümleri ile birlikte (XL-80 lazer interferometre, QC20-W kablosuz ballbar ve AxiSet Check-Up), bu ihtiyaçlara pratik bir çözüm önermektedir.

Takım tezgahı imalatçıları ve onların dağıtıcıları, son kullanıcılar ve dünya çapındaki servis ve bakım firmaları tarafından kullanılan bu ürünlerin binlercelerinin (ve onlardan önceki ürünler) varlığı ile, Renishaw bu ürünler için gereken desteği vermeye ve kullanıcılara sunduğu ürünleri ve hizmetleri arttırmaya kendini adamıştır, bu durum Renishaw’ın bu alandaki liderliğinin genişleyeceğini garanti etmektedir.

Bluetooth kelimesinin markası ve logosu Bluetooth SIG, Inc.’e aittir ve Renishaw plc bu markaların her türlü kullanım lisansını almıştır. Diğer ticari markalar ve isimler onların kendi sahiplerine aittir.

Karşıdan Yüklemeler

  • Basın bülteni: XR20-W

    Renishaw XR20-W, 15 yıldan uzun bir süredir, yüksek hassasiyetli, yüksek tekrarlanabilirlikli dairesel eksen performansı değerlendirmesini mümkün kılan sağlam RX10 dairesel eksen kalibratörünün yerini almıştır. XR20-W arttırılmış esneklik, kullanım kolaylığı ve hız, artı tamamen kablosuz çalışmanın sağladığı avantajları sunan, tamamen yeni bir tasarımdır.

    [59kB]

Tüm görüntülerin ve metinlerin telif hakkı Renishaw’a aittir

Haber güncellemeleri için kayıt olunuz

Renishaw’dan düzenli bir şekilde haber güncellemeleri almak içinKayıt Olunuz .