Gezinimi atla

Yeni dairesel eksenli kalibratörün dünya çapındaki başarısı

Renishaw'un XR20-W dairesel eksen kalibratörü, piyasaya çıktığı 2011 yılından bu yana müşterilerin takım tezgahları üzerinde dairesel eksenleri kalibre etme yöntemini değiştirdi.  “Eksen dışı dairesel yazılım” şimdi daha da fazla uygulama esnekliği sağlıyor.       

Şubat 2013

Renishaw’un XR20-W dairesel eksen kalibratörü piyasaya çıktığı 2011 yılı Kasım ayından bu yana müşterilerin gönlünü fethettiğini kanıtladı. Bundan neredeyse 20 yıl önce tasarlanan orijinal RX10’dan bu yana kullanıcı gereksinimlerindeki değişikliğin farkına varan Renishaw, yeni ürünü ile daha kolay ayarlama ve daha küçük ve kompakt paket içinde kullanım vaat ediyor.

Bu özelliklerin kombinasyonu sonucu XR20-W, pek çok kullanıcının çok daha fazla sayıda tezgahı test edebilmesini ve bu işlemleri çok daha hızlı yapabilmesini sağladı.

Artık, uygulama esnekliği Renishaw'un yeni ‘Eksen dışı dairesel yazılımı sayesinde daha da genişledi. Bu esneklik, XR20-W’nin test edilen dairesel eksende doğrudan pozisyonlama yapılamadığı durumlarda bile kullanılmasına imkan vermektedir. Kullanıcılar şimdi daha önce mümkün olandan daha fazla ve farklı takım tezgahını test edebilmektedirler. Böylece yatırımlarından daha iyi geri dönüş almakta ve müşterilerine daha etkileyici bir servis sunmaktadırlar. ABD’de bulunan servis ve bakım sağlayıcı Morley Machine Alignment Inc firması başkanı Tony Morley bu durumu şu sözlerle çok iyi özetlemektedir:

5 eksenli işleme merkezi üzerine eksen dışı monte edilmiş bir XR20-W, Morley Machine Alignment, ABD“Renishaw'un XR20-W dairesel eksen kalibratörü takım tezgahları üzerinde dairesel eksenleri kalibre etme yöntemimizi değiştirdi. XR20-W’den önce teknisyenlerimiz iki cihazın kombinasyonuna güvenirlerdi; eski Renishaw RX10 ve kalibratörün rotasyonun merkezine monte edilemediği uygulamalar için bizim tasarladığımız “Morleyometre”. Bu cihazlar işi yapmalarına rağmen, ağır, kullanışsız ve yavaşlardı. Ayarlanmaları zorlu olabiliyordu ve birbirine bağlantılı kablolar ve fikstür, testin doğru bir şekilde yapılabilmesi için büyük bir dikkat gerektiriyordu. Yeni kablosuz XR20-W bunu tamamıyla değiştirdi. Ayarlama şimdi hızlı ve kolay ve yeni RotaryXL yazılımını kullanmak bir keyif.”

Tony Morley sözlerine şöyle devam ediyor, “XR20-W, döner eksenler ve kafa tipi 5-eksenli tezgahlar gibi “eksen dışı” uygulamalarda bile kullanılabiliyor. Renishaw tarafından geliştirilen yeni metodoloji ve onların tercihe bağlı eksen dışı dairesel yazılımları sayesinde, mekanik ayarlar sadece, hiç beklemeden otomatik test rutini yapılmasına imkan veren, basit bir montaj fikstürü ile hızlıca yapılabilmektedir.”

Bay Morley açıklamasını şu şekilde tamamlıyor, “XR20-W, müşterilerimize (çoğunlukla yüksek kaliteli uçak parçaları üreticileri) olağanüstü yüksek standartlarda servis sunmamıza imkan veren araçlardan biri oldu ve bir kaç yıl önce sadece 4 çalışanı olan firmamızın şimdi 20 kişilik güçlü bir ekip olmasına yardım etti.”

XR20-W, Renishaw'un XL-80 ve ML10 lazer ölçüm sistemleri ile birlikte kullanılan tamamen kablosuz bir aksesuardır. Birlikte, dairesel eksen pozisyonlandırma performansının, ± 1 ark saniye izlenebilir hassasiyet ile, otomatik olarak ölçümüne imkan verirler.

Dünya çapındaki kullanıcılar yeni sisteme geçmekten çok mutlular:

"Bluetooth® kablosuz teknolojiye sahip XR20-W dairesel eksen kalibratör verimliliğimizi ve çalışma güvenliğimizi arttırdı. Sadeleştirilmiş hizalama metotları ve kullanıcı dostu yazılımı esnekliğimizi arttırdı.” - Satheesh Jayanna, Kalite Güvence Yardımcı Müdürü, Starrag India Private Limited, Hindistan (takım tezgahı üreticisi)

“Bu özel XR20-W, uluslar arası standartlar gereğince, tüm dairesel eksenlerin kalibrasyonunda kullanılmaktadır. Ekibimiz içerisindeki tezgah kalibrasyon hassasiyeti ve güven seviyesi, XR20-W’nin kullanılmaya başlanmasının ardından son derece arttı ve ciddi anlamda zaman tasarrufu sağladı (alternatif metotlarla kıyaslandığında). Bunun tüm takım tezgahları için gerekli bir kalite aracı olduğuna inanıyorum.” - Bay C S Venkatesh, DGM – Takım İmalat, Kalite ve Servisi, Machining Solutions Group, Kennametal India Limited, Hindistan (takım tezgahı üreticisi)

Döner eksen tablasına monte edilmiş eksen dışı XR20-W, Hurco, Tayvan“XR20-W’nin özellikleri ile (boyutu ve ağırlığından, kablosuz çalışmasından ve kullanıcı dostu yazılımından dolayı kolay ve esnek ayarlama), test ayar süremizi %40 ve test süremizi %20 oranında azalttık. Diğer bir faydası ise, Bluetooth® kablosuz teknolojisinin daha güvenilir test yapılmasını sağlaması ile denetimi bir sorun olmaktan çıkardı. Böylece atölye faaliyetlerinde aksaklık yaşamıyoruz, bu da çalışmalarımız ve kalite prosedürleri için büyük bir çekicilik taşıyor.” - Bay Luke Wang, Kalite Kontrol Departmanı Genel Müdür Yardımcısı, Hurco, Tayvan (takım tezgahı üreticisi)

“XR20-W dairesel kalibratör çok kompakt ve çok kolay hizalanıyor. Herhangi bir açıyı hassasiyetle kalibre etmemize imkan veriyor ve kalibrasyon süremizi %50 oranında azalttı” - V Saravanan. Kalite Güvence Müdürü – Takım Tezgahı Bölümü, Lakshmi Machine Works Ltd, Hindistan (takım tzgahı üreticisi)

Renishaw'un kalibrasyon ve performans izleme ürünleri hakkında daha fazla bilgiyi www.renishaw.com.tr/calibrationadresinde bulabilirsiniz.

Bluetooth kelimesinin markası ve logosu Bluetooth SIG, Inc.’e aittir ve Renishaw plc bu markaların her türlü kullanım lisansını almıştır. Diğer ticari markalar ve isimler onların kendi sahiplerine aittir.

Tüm görüntülerin ve metinlerin telif hakkı Renishaw’a aittir

Haber güncellemeleri için kayıt olunuz

Renishaw’dan düzenli bir şekilde haber güncellemeleri almak içinKayıt Olunuz .

Karşıdan Yüklemeler