Gezinimi atla

Yeni alignment lazer sistemi Renishaw’un tezgah kalibrasyon çözümlerini arttırıyor

Mayıs 2019

Renishaw’un yeni XK10 alignment lazer sistemi, takım tezgahlarının üretimi ve hizalanmaları sırasında kullanılmak üzere geliştirilmiş ve şahit numunelere olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır. Lineer raylarda, rayların doğrusal, kare, düz, paralel ve seviyelenmiş olmalarını sağlamanın yanı sıra, döner tezgahların iş mili yönüne ve eş eksenlerine erişmek için kullanılabilir. Bu faktörler, XK10 ile sistemin canlı görüntüleme özelliği kullanılarak üretim sırasında ölçülebilir ve hizalanabilir. XK10 ayrıca bir çarpışmanın ardından veya düzenli bakım prosesinin bir parçası olarak hata kaynaklarının tespiti için de güçlü bir araçtır.

XK10 eksen uzunlukları 30 m’ye kadar olan tezgahların geometrik ve dairesel bileşenlerini ölçebilir ve hizalayabilir. Yüksek maliyetlerde kalibre edilmeleri ve taşınmaları gereken, granit kareler ve test çubukları gibi, şahit numunelere olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Tezgah kılavuz yataklarına basit bir şekilde monte edilen bu tekli modüler sistem, klasik metotlarla kıyaslandığında tezgahta daha hızlı ayarlama ve ölçüm gerçekleştirebilir. Klasik tekniklerde geçerli olan raylar arasındaki mesafelerdeki sınırlamaları ortadan kaldırarak, paralellik gibi karmaşık ölçümleri hızlı iki aşamalı bir prosese sadeleştirir.

XK10’un yol gösterici yazılımı yüksek nitelikli operatörlere bağımlılığı azaltır. Ölçümler dijital olarak kaydedilir ve uluslararası standartlara göre izlenebilirlik sağlayarak dışarı aktarılabilir veya dayanıklı ekran ünitesinde doğrudan görüntülenebilir.

Renishaw’un yeni XK10 alignment lazer sistemi klasik şahit numuneler kullanıldığında karşılaşılan zorlukları ortadan kaldırır ve bir dizi takım tezgahında tek bir dijital çözüm sunar.

XK10 alignment lazer sisteminin takım tezgahı proseslerini nasıl geliştirebileceğini öğrenmek için bizi EMO Hannover 2019, salon 6 stand D48’de ziyaret edin.

Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.