Gezinimi atla

XM-60 ve XM-600 çok eksenli kalibratör

Tek bir ayarlama ile her oryantasyonda altı serbestlik derecesini ölçün.

Benzersiz teknoloji, optik silindirik ölçüm ve fiber optik aktarıcı.

XM-60, tek bir ayarlama ile eş zamanlı olarak, bir lineer eksen boyunca altı serbestlik derecesi içerisinde hataları ölçme becerisine sahip bir lazer ölçüm sistemidir. Tek bir veri toplama işlemi ile eksendeki tüm geometrik hataları ölçmek için güçlü bir teşhis imkanı sağlar.

XM-60 hacimsel kompanzasyon kullanıcıları için hızlı ve hassas bir veri toplama metodu sunar. Tüm ölçümler her oryantasyonda kullanıma imkan verecek biçimde optik olarak gerçekleştirilir.

XM-600 lazer ölçüm sistemi, doğrudan Renishaw UCC CMM kontrolörleri serisinden bağlanmak için gelişmiş bir kapasite sunar.

XM-600 hakkında daha fazlasını öğrenin

Altı serbestlik derecesi (6Dof) hakkında daha fazlasını öğrenin

Genel Bakış

Kompakt aktarıcı ünitesi lazer ünitesinden ayrıdır, böylelikle ölçüm noktasındaki ısı etkileri azaltılmaktadır. Yan tarafından, baş aşağı ve hatta arka tarafından doğrudan tezgaha monte edilebilir. Bu özelliği bilhassa tezgaha erişimin zor olduğu alanlarda çok faydalıdır.

Alıcı, tezgahın hareketleri sırasında yanlışlıklara veya ölçüm sırasında lazer ışınında bir kırılmaya neden olabilecek, çekilir kabloları ortadan kaldıracak biçimde tamamen kablosuzdur ve şarj edilebilir pillerle çalıştırılır.

XM-60’a eşlik eden CARTO yazılım paketi üç uygulamadan oluşmaktadır; Capture, Explore ve Compensate.

Kilit özellikler ve faydaları:

  • Hızlı - klasik lazer teknikleri ile aynı anda lineer, dikey sapma, yatay sapma, roll, yatay ve dikey doğrusallık ölçümlerini tek bir ölçüm olarak gerçekleştirir.
  • Basit - diğer interferometrik sistem kullanıcılarının aşina olduğu, kolay ayarlamaya sahip bir sistem. Otomatik işaret algılama ve grafiksel hizalama insan hatalarını en aza indirir.
  • Güven verici - tüm hataların doğrudan ölçülmesi kullanıcının sonuçları test devam ederken görmesine imkan verir.
  • Becerikli - benzersiz optik silindirik ölçüm sistemi, her oryantasyonda silindirik ölçüm sağlar.

Döner eksen ölçümü

CARTO artık döner eksenden toplanan verileri XR20 döner eksen kalibratörü ile test ederek işliyor.

Döner eksenlerin kalibrasyonu şimdi XR20-W döner eksen kalibratörü ve XM-60 çok eksenli kalibratör ile ilk seferde gerçekleştirilebilir. Bu durum 5 eksenli bir takım tezgahının kalibrasyon süresini bir kaç günden yarım güne düşürmektedir.

Hassas hizalama

Tek eksenli yatay tabla, hareket yönüne dik bir ekseni olmayan uygulamalarda hassas hizalama sağlayan ilave bir aksesuardır. XM-60 üreteç ünitesinin hassas kaydırılması, yatay tabla ile, yatay sapma hizalamasını bozmadan kolayca elde edilir.

Bu özellik, tablalar ve yazıcılar gibi uygulamalar için özellikle faydalıdır.

XM-60 çok eksenli kalibratör kullanarak XR20 döner eksen kalibrasyonu
Bir döküm üzerindeki yatay tabla

Çok yönlü fikstürler

Fikstür ile bağlama kiti

Fikstür ile bağlama kiti, XM-60’ı bir takım tezgahının çalışma hacmine bağlamaya yönelik seçenekleri sadeleştirir ve genişletir; böylelikle aşağıdaki işlemlerde kullanıcıları destekler:

  • tezgah yatağının lineer uzatmasının tam hareket eksenini ölçmek veya tezgah yatağının yanına dikey olarak monte etmek
  • torna veya işleme merkezi uygulamaları için Xm-60’ı bir torna aynasına monte etmek
  • iş milinden uzatılan alıcıyı monte etmek

90 derecelik aparat

90 derecelik aparat kullanıcıların XM-60’ın oryantasyonunu kolayca değiştirmelerine imkan verir. Kılavuz pimler, manyetik taban etkinleştirilene kadar XM-60’ın konumuna destek olarak, hassas pozisyonlandırmayı sadeleştirir.

90 derecelik aparat ayrıca ünitenin tezgah yatağının kenarına monte edilmesi için kullanılabilir.

Kelepçe bloğu montaj

XM-60, tezgaha kolay ekleme yapmaya yönelik bir kelepçe bloğu ve sütun yöntemi kullanır. Standart kit, dört sütun ve iki kelepçe bloğundan oluşur ve montaj seçenekleri açısından daha fazla esneklik sağlar.

Kelepçe bloğu, özellikli fikstür uygulamaları için kolaylıkla çıkarılarak, kullanıcının doğrudan dişli delikleri kullanarak, isteğe özel hazırlanan fikstürleri alıcının arkasına eklemesine imkan verir.

CARTO XM-60’ı destekler

XM-60 sistemi, bir dizi uygulama için en üst seviyede esneklik sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. CARTO Capture 'hedef-esaslı mod', tezgah hatalarını kompanse etmek ve uluslararası standartlara uygun performans raporları oluşturmak için özel olarak hazırlanmıştır.

Dinamik veri uydurma fonksiyonu XM-60 kullanıcılarının doğrusallık ölçümlerini dinamik olarak yakalamalarına imkan verir. Dışarıda kalan veri noktalarını azaltmak amacıyla CARTO Capture test verilerini yeniden hesaplar. Bu gelişmiş metot gürültülü ortamlarda daha büyük esneklik sağlar.

CARTO 'serbest-çalışma modu', kullanıcıların pozisyonları veya hatta hedef sayılarını tanımlamak zorunda kalmadan, anında veri toplamalarına imkan verir. Yazılım, lineer pozisyona karşı, doğrusallık (yatay ve dikey), aralık, sapma ve roll (yuvarlanma) hatalarını gösterir.

Tetikleme işlemi:

  • manüel (bir tuş ile)
  • otomatik (bir pozisyonun kararlılığına dayanarak)
  • sürekli (kullanıcı-tanımlı bir aralıktaki hareket sırasında toplanan) olabilir

CARTO yazılım paketi içinde yer alan Compensate uygulaması kullanıcıların tezgahtaki tüm geometrik hataları kolayca en aza indirmesine imkan verir. Hacimsel kompanzasyon, hassasiyeti geliştirerek ve hurda miktarını azaltarak tezgah performansını optimize eder.

XM-600, daha hızlı ve daha kolay CMM hata haritalamaya imkan verir

XM-600 çok eksenli kalibratör doğrudan Renishaw'un UCC kontrolörleri ile haberleşmeye imkan veren ilave fonksiyonellik ile tasarlanmıştır. XM-600, XM-60 çok eksenli kalibratörü için geliştirilmiş teknolojiyi kullanarak, tek bir ölçüm içerisinde tüm altı serbestlik derecesi ölçümlerini eş zamanlı olarak yapmaktadır. Bu özellik CMM tezgahınızın her bir lineer ekseni için kolaylıkla hassas bir hata haritası oluşturma becerisi sağlar.

XM-600 CARTO ile XM-60'ın sağladığı gibi uyumluluk sağlar. Bu da onu hem takım tezgahları, hem de CMMleri kullanan her türlü üretim tesisi için ideal kalibrasyon çözümü haline getirir.

Müşteri referansları

Müşterilerimizin ölçüm proseslerini geliştirmek amacıyla XM-600 çok eksenli kalibratörü nasıl kullandıklarını öğrenin.

XM-600 kullanıldığında hata haritalama verimliliğinde ciddi anlamda bir artış olduğunu fark ettik. Ölçme ve hata haritalama prosedürü çok kullanışlı hale gelerek, normalde bir gün alacak olan UCC CMM için toplam çalışma süresini yarı yarıya düşürmüştür.

DUKIN, Güney Kore

Resim galerisi

İzlenebilir hassasiyet

Her bir XM-60 ve XM-600 çok eksenli kalibratörünün performansı uluslararası standartlara göre izlenebilir ve ayrıca her bir ünite sevk edilmeden önce belgelendirilir. Bu durum kullanıcılara sistemlerinin iş yerlerinde her gün belirlenen hassasiyeti sağlayacağının güvencesini verir.

XM-60 ve XM-600 performans özellikleri

Rehishaw tarafından tasarlandı

Renishaw lazer ölçüm sistemleri yüksek performans ve çalışma sağlamak için üretilir. Alüminyum alt yapı hafif olmakla birlikte sağlamdır ve tezgaha monte edilecek en küçük paketi sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Lazer, 10 yıldan uzun süredir üretilen ve yarı iletkenler endüstrisindeki en zorlu uygulamaların çoğunda bulunabilen, RLE lazer enkoder sistemi için geliştirilmiş ve o sistemde kullanılan teknolojiyi kullanmaktadır.


Ürün bilgisi