Gezinimi atla

XK10 alignment lazer sistemi

Bir dizi takım tezgahı için basit dijital bir çözüm.

Takım tezgahlarında geometrik ve döner eksenleri ölçün ve hizalayın

XK10 alignment lazer sistemi takım tezgahlarının geometrik ve dairesel hatalarını ölçmek için geliştirilmiştir. XK10 takım tezgahı fikstür kiti ile birlikte kullanılan sistem, komparatörler, otomatik kolimatörler ve metroloji şahit numuneleri gibi, klasik metotlara göre daha hızlı ve kolay ölçüm sağlar. Lineer raylarda, rayların doğrusal, kare, düz, paralel ve seviyelenmiş olmalarını sağlamanın yanı sıra, döner tezgahların iş mili yönüne ve eş eksenlerine erişmek için kullanılabilir.

Tezgahta üretim, bakım ve servis çalışmaları sırasında geometrik ve dairesel hataları ölçerek, optimum performansı elde etmek üzere tezgah eksenlerinin doğru biçimde hizalanması ve ayarlanmasını sağlar. Bu durum, tezgah montaj prosesleri ve düzenli bakım veya bir çarpışmanın ardından uygulanan işlemler dahil olmak üzere, sahada servis için geçen süreyi azaltır.

XK10, tek bir sistemi kullanarak, bir dizi geometrik hata türünü ölçmek ve kaydetmek için kullanılabilir. Canlı hata okuma özelliği, hizalama prosesi sırasında tezgaha ayarlamaların yapılmasına imkan verir.

Sisteme genel bakış

  • Üreteç, çoğu ölçüm türü için temel lazer iletim metodudur. 30 m’ye kadar olan geometrik ölçümler için M ünitesi ile birlikte kullanılır.
  • S ve M ünitelerinin her ikisi de verici ve alıcı içerir ve test edilmekte olan hata türüne bağlı olarak farklı konfigürasyonlarda ayarlanabilir.
  • Ekran ünitesi ölçümleri yapmak ve kaydetmek için kullanılır. Bunun yanı sıra ekranın canlı okuma özelliği kolay ayarlama yapılmasına da izin verir. Şarj edilebilir bir pil ile çalışan ekran 30 saate kadar portatif çalışma imkanı sağlar.
  • XK10 sistemi, ölçümlerdeki tekrarlanabilirlik ve hassasiyeti arttırmak üzere özel olarak tasarlanmış bir takım tezgahı fikstür kiti içerir.

XK10 alignment lazer sistemi
Tezgah dökümünde XK10 alignment lazer sistemi

Kilit özellikler ve faydaları

Takım tezgahları için esnek ölçüm çözümleri sağlamak için konfigüre edildi. Kit tezgah boyutları ve konfigürasyonlarında değişikliklere izin verir.

  • Dönen kafa - bir dizi kılavuz noktayı kullanarak düzlemsellik ölçme becerisine sahip üreteç ünitesinden kolay ışın nişanlamaya imkan tanır.
  • Yol gösterici yazılım - ayarlama ve ölçüm prosesi boyunca size hızlı ve kolay biçimde rehberlik eder.
  • İsteğe özel raporlar oluşturun - CARTO Explore bünyesindeki doğrusallık ve paralellik analizi tezgah hizalamasını kontrol etmeye ve düzeltmeye yönelik güvenilir sonuçlar verir.
  • Kablosuz bağlantı - kablosuz olması ayarlama ve ölçme prosesi içerisinde esneklik sağlar.
  • Kolay fikstürle bağlama - tekrarlanabilir ve hassas sonuçlar almak ve ayarlama süresini azaltmak için tasarlanmıştır.
  • Esneklik - tek bir kit ile farklı tezgah konfigürasyonları için çoklu ölçümler.
  • Otomatik analiz - ayarlama için canlı görüntüleme özelliği ile ölçümlerin ardından anlık sonuçlar.

XK paralellik kiti

XK paralellik kiti, paralellik ölçümlerini gerçekleştirmek için gerekli ilave bir aksesuardır. Üreteç ünitesini hareket ettirmeden nominal olarak paralel iki doğrusallık ölçümünün yapılmasına imkan verir.

  • Hassas - lazer ışınının 90°sapması. Çok yönlü ayarlar hizalama kolaylığı sağlar.

Üreteci doğrudan monte etmek için herhangi bir yer olmadığında, bir tripod ile kullanım için opsiyonel bir tripod montaj kiti mevcuttur.

Doğrusallık ölçümü

XK10 alignment lazer sistemi ile bir eksen boyunca dikey ve yatay doğrusallığı ölçün.

Tablaları ve kılavuz yataklarını monte ederken ve hizalarken hassasiyet sağlamak amacıyla tezgah yapım sürecinde kullanılır.

İş mili yönü ölçümü

XK10, bir iş mili veya torna aynasının işaret ettiği açıyı ölçer.

Bu özellik, 360° tam dönüş boyunca aynı yönü gösterdiğinden emin olmak amacıyla herhangi bir iş mili veya torna ayna hizalaması için kullanılabilir.

Müşteri referansları

Müşterilerimizin ölçüm proseslerini geliştirmek amacıyla XK10 alignment lazer sistemimizi nasıl kullandıklarını öğrenin.

Renishaw XK10 alignment lazer sistemi, üretim prosesimizde paha biçilemez bir araştırma ve montaj aracı olduğu kanıtlamıştır. Kompakt tasarımı ve esnek fikstür kiti, tüm Mazak takım tezgahları portföyünde kullanılmasına imkan verirken, ölçüm sırasında fikstürleri çıkarma ihtiyacını da önemli ölçüde azaltır.

Renishaw ile XK10 sisteminin geliştirilmesi üzerinde çalıştıktan sonra, metroloji ekipmanı gereksinimlerimizi azaltmamıza izin veren çok sayıda özelliği kullanan ölçüm tekniklerini başarıyla çoğalttık ve tanıttık.

En önemlisi, XK10 sisteminin referans yatağı, lineer bir kılavuz rayına ihtiyaç duymadan hassas makine profillerini yakalamamıza ve kaydetmemize olanak sağladı. Bu sadece değerlendirme süresini kısaltmakla kalmadı, aynı zamanda ölçümlerimizin tekrarlanabilirliğini ve hassasiyetini daha da artıracak çeşitli anahtar veriler hakkında daha fazla görüş sağladı.

Mazak Europe, İngiltere

Bileşen hassasiyetini kontrol etmekten, proses içi montaj ve tezgahın tamamlanmasına kadar birçok Xiamen Takam CNC tezgah yapım prosesinde Renishaw XK10 alignment lazer sistemini uyguladık. Örneğin komparatörler, otomatik kolimatörler, granit kareler gibi klasik metotlarla yapılan ölçümlere kıyasla tüm ölçüm prosesini belirgin biçimde en az %50 oranında hızlandırmıştır. İyileştirilmiş verimlilik, personel kaynağının dağıtımı konusunda daha esnek olabileceğimiz anlamına gelir.

Geçmişte, özellikle uzun eksenli takım tezgahlarında ölçüm sırasında, büyük ve hacimli granit karelerin hareket ettirilmesinde zorluklarla karşılaştık. XK10 alignment lazeri 30 m'lik bir ölçüm aralığına sahiptir ve bize karesellik, doğrusallık, düzlemsellik ve paralellik için kolay ve verimli bir çözüm sunar. Renishaw metroloji alanında güçlü bir üne sahiptir. Yeni tezgah ile birlikte verilen XK10 sistemi test raporlarında müşteri güvenini garanti eder.

Xiamen Takam Machinery Co., Ltd, Çin

Üretim proseslerimizi geliştirmek amacıyla daima piyasadaki hassas ve verimli ölçüm sistemlerini ararız. Komparatörler, otomatik kolimatörler veya granit kareler gibi klasik araçlar, özellikle birden fazla eksende paralellik ölçümü gerçekleştirirken, pratik uygulamalarda bir takım sınırlamalara ve büyük toleranslara sahiptir.

Renishaw’un XK10 alignment lazer sistemi mükemmel bir çözüm sağlar. Sadece verimliliğimizi önemli ölçüde arttırmakla kalmaz; ayrıca hassasiyeti de garanti eder. Renishaw'un mühendisi tarafından gerçekleştirilen tanıtım gösterisi sırasında, XK10'un sonuçlarının CMM'mizdeki bileşen ölçümleriyle karşılaştırılabilir olmasından çok etkilendik. XK10, tek bir kitten ayarlama ve ölçüm işlemlerinde büyük esneklik sunan kablosuz bağlantı ile tasarlanmıştır. Ayrıca, müşterilerimizin yeni Hurco tezgahının performansını anlamalarını sağlayan yol gösterici raporlar sunar.

Hurco Manufacturing Ltd, Tayvan

Hassas hizalama gerektiren uygulamalara yönelik bir çözüm bulmak amacıyla bir dizi ölçüm sistemini inceledik. Hizalama için kullanılan granit kareler ve komparatörlerin hizalanması uzun zaman alır ve ölçüm hassasiyeti operatörün tecrübesine bağlı olarak değişir. Uzun mesafeleri hizalamak için ayrıca büyük granit kareler gereklidir.

Çeşitli ölçüm sistemleri arasında Renishaw XK10 alignment lazer sisteminin kullanımı, yol gösterici yazılımı ve basit çalışma sistemi sayesinde ilk kez kullananlar için bile kolaydı. Klasik ölçüm araçları hizalama işlemleri için çok fazla zaman gerektirirler, ancak XK10 sistemini kullandıktan sonra ekipman hizalama süresi %50'den fazla oranda azaldı. Hizalama hassasiyeti de arttı.

Şimdiye kadar, örneğin ikincil pil üretim ekipmanında olduğu gibi uzun bir şaft mesafesi ile paralelliği ölçmek zordu, ancak XK10 alignment lazer sistemi bu sorunu çözmüştür.

DCT, Kore

Resim galerisi

Ürün bilgisi