Gezinimi atla

Endüstriyel proses kontrolüne yönelik akıllı üretim veri platformu

Renishaw Central, hassas proses ve metroloji verilerini toplayan, sunan ve işleyen bir akıllı üretim veri platformudur. Renishaw Central platformunun üretim proseslerinizi optimize etmenize nasıl yardımcı olabileceğini keşfedin.

Veri güdümlü üretimin
gücünü açığa çıkarın

Günümüzde fabrikalar her zamankinden daha fazla veri toplayıp, işliyor. Ancak yalnızca doğru verilere, doğru zamanda erişebilenler akıllı fabrikanın gerçek avantajlarından faydalanabilir.

Renishaw Central, atölyeden proses ve metroloji verilerini toplayan ve sunan bir üretim veri platformudur. Üretim süreci boyunca ölçüm cihazlarına bağlanır ve çok değerli bilgiler sağlar. Üreticiler henüz oluşmadan önce proses hatalarını analiz etmek, tanımlamak, tahmin etmek ve düzeltmek üzere bu bilgileri kullanabilir.

Sonuç, optimize edilmiş proseslere, azalan atıl kalma sürelerine ve en az miktara indirilmiş atıklara sahip, dolayısıyla maliyetleri azaltan, son derece verimli ve üretken bir fabrikadır.

Bağlantılı tezgah atölyelerinin avantajları

Bağlantılı bir atölyede tezgahlar ve sistemler, birbirleriyle verileri ve eğilimleri paylaşarak iletişim kurar. Gerçek zamanlı izleme, üreticilerin bilinçli kararlar almalarına ve üretimleri üzerinde baştan sona kontrol sahibi olmalarına olanak tanır.

Renishaw Central, birden fazla fabrikadaki birden fazla cihaza (Renishaw ve diğer tedarikçilerden) bağlanarak aşağıda verilenleri yapmanızı sağlar:

  • Baştan sona proses ve metroloji verilerini toplayın ve saklayın.
  • Otomasyonu etkinleştirmeye ve verimliliği arttırmaya yönelik kontrollü prosesler oluşturun.
  • Proses hatalarını gerçekleşmeden önce tanımlayın, tahmin edin ve düzeltin.
  • Prosesi daha iyi hale getirmek üzere karar verme sürecini geliştirin.
  • İşletme verimliliğini arttırın ve insan müdahalesini azaltın.

Renishaw Central ile verilerinizin gücünü açığa çıkarın

Broşürü indirin

Nasıl çalışır?

Renishaw Central, atölye genelinde bağlantılı cihazlardan metroloji, durum ve alarm verilerini toplar. Söz konusu cihazlar aditif (katmanlı) imalat sistemlerini, tezgah üzeri ölçüm sistemlerini, atölyede mastar ile parça kontrolünü ve koordinat ölçüm tezgahlarını (CMM'ler) içerir. Her bir iş istasyonunun proses performansına dair bilgiler sayesinde üreticiler nerede harekete geçmeleri gerektiğini daha iyi anlar.

Gözetimsiz proseslerde cihazların durumu uzaktan izlenebilir. Herhangi bir hata meydana gelirse, bunlar Renishaw Central platformunun kontrol panelleri veya diğer üçüncü taraf uygulamalarında tespit edilecek ve görüntülenecektir. Sonuç olarak, arızayı çözmek üzere uygun bir operatör görevlendirilebilir.

Renishaw Central platformunu kullanarak birden fazla tezgah ve cihazı bağlayın: Akıllı üretim veri platformu

Renishaw Central Renishaw'un akıllı proses kontrolü (IPC) modülüyle birleştirildiğinde metroloji verilerini işleyebilir ve takım tezgahı değişkenlerini otomatik olarak güncelleyebilir. Gerçek anlamda otomatik, kapalı çevrim proses kontrolüne olanak tanır.

Platform yerinde çalışarak size hızlı ve sağlam proses kontrolü geri bildirimi sağlar. Bu durum, yöneticilerinizin topladığınız verilere sahip olmasına imkan verir ve proses kontrolünüzün internet bağlantısına bağımlı olmamasını sağlar.

Canlı veriler, kolay kullanımlı kontrol panellerinde görüntülenebilir, sıralanabilir, filtrelenebilir ve analiz edilebilir.

Renishaw Central kontrol panelleri hakkında daha fazla bilgi almak için, kapsamlı broşürümüzü indirin.

Özellikleri:

Renishaw Central, otomasyonu uygulamanız, proseslerinizi modernleştirmeniz ve karar verme sürecinizi işlemeye uygun veriler aracılığıyla bir üst seviyeye taşımanız için size güven verir.

  • Merkezi bir konumdan izlenebilen, kolay kullanımlı kontrol panelleri.
  • Çok sayıda tesisteki bir veya birden fazla bağlantılı tezgaha bağlanın.
  • Renishaw ve diğer tedarikçilerden sağlanan cihazlara bağlanmak üzere tasarlanmıştır.
  • Takım tezgahı değişkenlerini otomatik olarak güncelleyin.
  • Tüm veriler, izlenebilirlik için bir arşiv sağlayan, tesis içi merkezi bir depoya güvenli bir şekilde gönderilir.
  • Platform aynı zamanda Microsoft© Power BI gibi API'leri destekleyen endüstri lideri araçlarla entegrasyondan da yararlanabilir.

Bağlanabilirlik, süreklilik ve kontrol güveni artırır; Renishaw Central, kullanıcıların dijital ikiz ve geleceğin fabrikası kavramlarından faydalanmasına olanak tanır.

Central Bağlanabilirlik - beyaz arka plan

Bağlanabilirlik

Hangi tezgahların çalıştığını otomatik olarak algılamak ve atıl tezgahların neden durduğunu belirlemek üzere birden fazla tezgah ve cihazı bağlayın.

Central Süreklilik logosu - beyaz arka plan

Süreklilik

Bağlantılı cihazlardan alınan metroloji verilerini merkezi bir konumda toplayın ve tüm üretim prosesi boyunca kaliteyi artırın.

Central Kontrol logosu - beyaz arka plan

Kontrol

Proses değişkenlerini kontrol edin ve belirli bir süre boyunca işletim ile ilgili bilgi edinin. IPC ile ayarlamaları otomatik olarak hesaplayın ve takım ofsetlerini veya değişkenlerini güncelleyin.

Central Güven - beyaz arka plan

Güven

Prosesinize olan güveni arttırın ve gerçek gözetimsiz tezgahla işlemenin avantajlarından yararlanın.

.

Güçlü platformumuzun üretim faaliyetlerinizi nasıl geliştirebileceğini keşfedin

Teknik tanıtım sayfasını indirin

Renishaw Central çalışma sırasında

Atölyenizde kapalı çevrim proses kontrolünü etkinleştirin

Renishaw Central, mastar ile parça kontrolü sistemlerinden, CMM'lerden veya CNC takım tezgahlarından ölçüm verileri toplar. Platform bu verileri sapmaları tanımlamak ve düzeltme güncellemelerini uygun üretim tezgahına otomatik olarak göndermek üzere kullanabilir. Bu güncellemeler daha sonra işlenmekte olan parçaya uygulanarak otomatik, kapalı çevrim üretim prosesinize güven duymanızı sağlar.

Son aşama ölçüm verileriyle parça kalitesini güvence altına alın

Klasik olarak son ölçümden elde edilen metroloji verileri lokal olarak depolanır. Renishaw Central ile tüm tezgahlar bağlanabilir ve veriler merkezi olarak depolanabilir, bu da fabrika çapında genel bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu durum toleransı aşmaya yakın parçaların tanımlanmasına olanak sağlar. Platform daha sonra ilgili CNC takım tezgahını otomatik olarak güncelleyebilir, üretilen bir sonraki parçaya düzeltmeleri uygulayarak parça kalitesini koruyabilir.

Renishaw Central tezgahın kullanılabilirlik süresini haftada 79 saate kadar arttırır

Personel Renishaw Central platformunu kullanmanın sonuçları üzerine konuşuyor

Akıllı üretim platformumuz, üreticilerin proseslerini geliştirmelerine, kaliteyi yükseltmelerine ve verimliliği artırmalarına yardımcı olma taahhüdümüzün en iyi örneğidir. Platformun becerilerine çok güvendiğimiz için onu kendi tesislerimizde uyguladık.

Renishaw plc Üretim Mühendisliği Müdürü David Miles platformu şöyle açıklıyor, "Renishaw Central’ın entegrasyon ölçeği etkileyici. Platformu İngiltere'deki iki ana üretim tesisimizde bulunan 69 tezgaha bağladık. Güney Galler bölgesindeki Miskin tesisimizde 43 tezgah vardiya başına sadece dört personel tarafından yükleniyor ve çalıştırılıyor.

Bu otomasyon seviyesinde, CNC alarmlarının ve diğer planlanmamış duraksamaların önemli bir etkisi vardır. Renishaw Central, beklenmeyen verimlilik kazanımlarına yol açan bu konuyu ele aldı."

Platformu entegre ettiğimizden bu yana, otomasyon kesintilerinin %82'sinden iki temel sorunun sorumlu olduğunu tespit ettik. Bu işlemeye uygun verileri düzeltici önlemlere dönüştürerek, tezgahların kullanılabilirlik süresini haftada 79 saate kadar artırmayı başardık.

İlk göstergeler olumlu. Siparişe özel ayar parçalarının ve otomatik ofset güncellemelerinin kullanıma sunulmasıyla, ayar süresinde önemli oranda azalma elde ettik. Son derece önemli olarak, ayarlama için vasıflı personele duyulan ihtiyaç ortadan kalktı, ayarlama gerektiğinde gözden geçirilebilir ve hızlıca yenilenebilir hale getirildi; bu da daralan iş gücü piyasasında giderek daha önemli hale geliyor. Aynı zamanda izlenebilirlik ve devam eden veri sorgulaması için yapılan güncellemelerin kayıtları da mevcuttur.

David Miles, Üretim Mühendisliği Müdürü, Renishaw plc

50 yılı aşkın süredir yeniliği sergiliyoruz

Biz de bir üretici olarak, üretimde karşılaşılan zorlukların farkındayız.

  • Son derece üretken ve esnek olmak.
  • Daha istikrarlı bir kapasite elde etmek.
  • Proses otomasyon seviyelerini arttırmak.
  • Maliyetleri düşürmek ve global olarak rekabetçi olmak.

Yaygın üretim zorluklarının üstesinden gelmek için üretim faaliyetlerinde kendi ürünlerimizi kullanıyoruz. Ayrıca Verimli Proses Piramiti™ metodolojimizi uyguluyoruz. Bu metodoloji minimum düzeyde insan müdahalesi ile değişiklik kaynaklarını ortadan kaldırarak veya kontrol ederek son derece verimli ve otomatik çalışmaya olanak tanır.

Bu ilk elden tecrübe ile yeniliklerimizi ve ürün geliştirme çalışmalarımızı müşterilerimizin gerçekten ihtiyaç duyduğunu bildiğimiz çözümlere dönüştürüyoruz.

Renishaw Central platformunu kullanarak CMM'ler gibi bağlantılı cihazlardan gelen verileri izleyin: Akıllı üretim veri platformu

Dijital dönüşümünüzde sizi destekliyoruz

Renishaw Central ile değişkenleri kontrol edin ve bilgi edinin: Akıllı üretim veri platformu

Dijital dönüşüm hız kazanıyor. Bunun nedeni yapay zeka (AI) ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti (IIoT) gibi teknolojilerdeki hızlı ilerlemedir. Teknolojideki ilerlemeler ve tak ve çalıştır seçenekleri, üretim sistemlerine bağlanmayı kolaylaştırdı. Ancak atölye bağlanabilirliğinin kullanımı beklendiği kadar başarılı olmadı. Bu nedenle Renishaw Central, çok çeşitli üçüncü taraf tedarikçilerin atölye sistemlerine kolayca bağlanacak şekilde tasarlanmıştır.

Bugün akıllıca düşünme yaklaşımımızın merkezinde yer almaya devam ediyor. Biz sadece köklü bir üretici olmakla kalmadık; aynı zamanda elli yılı aşkın bir süredir akıllı üretim ilkelerini de uyguluyoruz.

Dolayısıyla, daha akıllı fabrikanıza giden yolda uzman rehberliği ve desteği için daha iyi kiminle işbirliği yapabilirsiniz?

Renishaw Central ile
kapalı çevrim proses kontrolünü benimseyin

Faaliyete geçirin

Sıklıkla sorulan sorular

S: Renishaw Central nedir?

Renishaw Central bir akıllı üretim veri platformudur. Birden fazla tezgahı, cihazı ve yazılım sistemini bağlayarak üretim çalışmalarını kolaylaştırmak üzere tasarlanmıştır. Veriler hakkında gerçek zamanlı görüşler sağlayarak, üreticilerin atölye üretkenliğini ve verimliliğini artırmaya yönelik bilinçli kararlar almasına olanak tanır.

S: Fiziki fabrika otomasyonu ve proses otomasyonu arasındaki fark nedir?

Fiziki fabrika otomasyonu, fazladan üretim tezgahı eklemeye gerek kalmadan tezgahın çalışma süresini ve genel üretimi ve dolayısıyla işletme verimliliği arttırır. İş parçalarını işleme tezgahlarına yüklemek üzere robotların kullanılması fiziki otomasyona bir örnektir.

CNC tezgahla işleme proseslerinin otomasyonuna yönelik atölye ve tezgah üzeri ölçüm çözümlerimiz, tezgah kullanımını arttırmanıza ve 7/24 çalışmanıza olanak tanır. Güvenilir proses otomasyon teknolojileri kullanarak, verimliliği arttıran ve böylelikle atık ve enerji tüketimini azaltan fiziki otomasyon uygulayabilirsiniz.

S: Üretimde akıllı verilerin faydaları nelerdir?

Akıllı veriler, anlamsız sayılardan işlemeye uygun görüşlere dönüştürülen verileri ifade eder. Üretimde akıllı verilerin kullanılması karar verme sürecini geliştirerek verimliliğin artmasına, daha iyi proses kontrolüne ve kestirimci bakıma yol açar.

Karşıdan yüklemeler