Gezinimi atla

RTLA50 lineer cetvelli EVOLUTE™ mutlak enkoder sistemi

Özellikler

  • Seri arayüzler: BiSS® C, FANUC, Mitsubishi, Panasonic, Siemens DRIVE-CLiQ®, Yaskawa
  • Okuma kafası boyutu: 36 x 16,5 x 17,2 mm
  • 100 m/s hızda 50 nm'ye varan çözünürlük
  • 20 °C'de ±10 µm/m hassasiyet
  • Cetvel termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta: 10,1 ±0,2 µm/m/°C
  • Yan kablo çıkışlı versiyonu mevcuttur

Faydalar

  • Geliştirilmiş toza karşı dayanıklılık
  • Kolay kurulum ve sağlam çalışma
  • Çok yönlü metroloji performansı
  • Geliştirilmiş pozisyon kararlılığı için 10 nm RMS'den daha düşük titreşme
  • Düzgün hız kontrolü için ±150 nm Alt-Bölümleme Hatası
  • Yana montaj seçeneği ve esnek montaj için tersine çevrilebilir okuma kafası
  • Opsiyonel İleri Teşhis Aracı

Web sitesi reklam bantları için şeffaf şerit

EVOLUTE nedir?

RESOLUTE™ enkoder serisinden gelen endüstri lideri teknolojiye dayanan EVOLUTE™, geniş kurulum toleransları, geliştirilmiş toza karşı dayanıklılığı ve çok yönlü metroloji performansı ile 50 μm ölçek periyotlu gerçek-mutlak bir optik enkoderdir. Pozisyon herhangi bir harekete gerek duymadan, başlatma anında hemen elde edilir ve bu özelliği enkoderi çok çeşitli hareket kontrol uygulamaları için uygun hale getirir.

Yenilikçi görüntü işleme algoritmaları ve kirleticilere karşı dayanıklılık amacıyla optimize edilmiş optikler sayesinde yüksek işlemsel bütünlük korunurken, 50 µm periyotlu tek yönlü bir cetvel kullanımı, 500 µm'lik (kullanım yüksekliği) geniş bir kurulum toleransı sağlar.

EVOLUTE enkoder mutlak pozisyonu 100 m/s'ye varan hızlarda 50 nm'ye kadar düşük çözünürlüklerle ölçer. ±150 nm'lik Alt Bölümleme Hatası (SDE) ve 10 nm RMS'den küçük ultra düşük gürültü (titreşim) ile çok yönlü metroloji sunar.


RTLA50 cetveli nedir?

RTLA50, RTLA ile aynı paslanmaz çelik şerit cetveli barındırır, ancak bu sefer mutlak cetvel kodumuzun 50 µm aralıklı versiyonuna sahiptir. ±10 µm/m'ye kadar hassastır ve 10,02 metreye varan uzunluklarda mevcuttur. İki montaj seçeneği vardır. Bunların her ikisi de bağımsız cetvel termal genleşmesine ve şerit cetvel uyumuna imkan verir.

  • RTLA50 devrim yaratan FASTRACK™ cetvel taşıma sistemi ile birlikte kullanılabilir. Bu sistem, deliklere sabitlemeye gerek kalmaksızın, bir rayın hızlı ve kolay bir biçimde yerleştirilmesine izin verir. Geçici ara parçası çıkarılır ve şerit cetvel raya yerleştirilir.
  • RTLA50-S, kendinden yapışkanlı bant ile taşıma biriminin üzerine yerleştirilir. Kendinden yapışma özelliği, cetvelin taşıma biriminden bağımsız biçimde genleşmesine imkan verecek şekilde formüle edilmiştir.

Kurulumun tamamlanması için her iki tür cetvel de, bir sıfır pozisyonu sağlamak amacıyla, bir noktada sabitlenmiştir.

Neden bu enkoder sistemini seçmelisiniz?

Kolay hata bulma ve servis imkanı

İleri Teşhis Aracı ADTa‑100, EVOLUTE™ enkoder okuma kafalarından kapsamlı gerçek zamanlı veri elde eder. Bilgiler kullanıcı dostu ADT View yazılımı arayüzü aracılığıyla görüntülenir. Çoğu durumda enkoder üzerindeki entegre ayar LED’i sistemin kurulması için yeterli iken, ADT daha zorlu kurulumlara yardımcı olmak üzere kullanılabilir. ADT ayrıca enkoder performansı hakkında bilgi verebilir ve uzun tezgah durma sürelerini önlemek için sistem arızalarının bulunmasına yardımcı olabilir.

Hızlı ve kolay kurulum

Bileşen kurulumunda tasarruf edilen zaman daha kısa üretim sürelerine ve sonuçta daha yüksek karlılığa imkan verdiği için OEM uygulamalarında tezgah üretim süresi önemlidir. EVOLUTE okuma kafası tarafından sunulan geniş kullanım yüksekliği ve tolerans (0.8 mm kullanım yüksekliği, ±0.25 mm tolerans), zaman alıcı hassas ayarlama ihtiyacını ortadan kaldıran entegre ayarlama LED'i ile sağlanan anlık doğrulama ile hızlı ve basit kurulumu garanti eder. Bu üstün ayarlama toleransı ileri optikler aracılığıyla ve açısal hizalamalarda küçük hatalar oluştuğunda fazlanma problemlerine neden olan, yan yana çift ray (bir artımsal, bir mutlak) kullanmak gibi klasik teknikleri takip etmeyerek mümkün kılınmıştır.

Sağlam çalışma

Üretim tezgahlarının son kullanıcıları için tezgahın atıl durduğu sürenin en aza indirilmesi en ileri önceliktir. EVOLUTE enkoder bir optik sistem için toza karşı yüksek dayanım sağlayan çoklu mekanizmalar aracılığıyla çalışma süresi sağlar: müşteriye özel görüntü sensöründen yakalanan verileri analiz etmek ve diğer enkoderlerin işlevlerini gerçekleştirmelerine engel olabilecek yağlı veya gresli lekelerin ışık-saçan etkilerinin üstesinden gelmek için optik görüntüleme sistemi ile çalışan bir Dijital Sinyal İşlemcisi (DSP) kullanılır. Özel nokta kaynak LED'i, tüm dönüş hızları için en iyi sinyal bütünlüğünü sağlamak amacıyla, flaşının yanma süresini değiştirir. Sonunda EVOLUTE okuma kafasının cetvelin parçacık kirlenmesi nedeniyle kısmen perdelenmiş parçaları üzerinde, halen işlevini gerçekleştirebilmesine imkan veren önemli miktarda fazlalık mutlak kod modeli üzerine yerleştirilir.

Harici arayüz seçeneği

Siemens DRIVE-CLiQ harici arayüzü

  • Siemens DRIVE-CLiQ seri arayüzü için gereklidirRESOLUTE gerçek-mutlak optik enkoder ile kullanım için DRIVE-CLiQ arayüzü
  • Ayrıca yüksek hassasiyetli dairesel sistemler için çift kafalı girdiler de mevcuttur
  • İletişim alarmlarını gösterir
  • Okuma kafası LED'ini iki katına çıkarır

Diğer mevcut seri arayüzler için herhangi bir harici arayüz gerekmemektedir.

Opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTa-100

İleri Teşhis Aracı ADTa-100

EVOLUTE enkoder sistemi İleri Teşhis Aracı ADTa-100 ve ADT View yazılımı ile uyumludur. Bu teşhis aracı ve yazılım daha zorlayıcı kurulum ve teşhislere yardımcı olmak için kapsamlı gerçek zamanlı enkoder veri bildirimi sağlar. Yol gösterici yazılım arayüzü aşağıdaki fonksiyonlar için kullanılabilir:

  • Uzaktan kalibrasyon
  • Tüm eksen uzunluğu boyunca sinyal optimizasyonu
  • Enkoder pozisyonunun dijital okumaları (cetvele göre)
  • Verilerin dışa aktarılması ve kaydedilmesi
  • Sıfıra ayarlama

Seri arayüzler

Seri arayüzlerAçıklamaTeknik tanıtım sayfasıUyumlu ürünler
BiSS C

Renishaw mutlak enkoderlere hizmet veren BiSS C (tek yönlü) açık protokolü destekler. BiSS C yüksek-hızlı bir seri arayüz olup, yüksek ivme, düzgün hız kontrolü, mükemmel tekrarlanabilirlik ve sabit pozisyon kararlılığı gerektiren dinamik eksenler için mükemmeldir.
BiSS C özellikli EVOLUTE lineer enkoder versiyonlarında mevcuttur ve pek çok endüstri-standardı kontrolör, sürücü, DRO ve PC sayaç kartları ile uyumludur.

EVOLUTE BiSS C

BiSS C uyumlu ürün sayfası

FANUCFANUC (α ve αi) seri arayüzlü EVOLUTE lineer uygulamalar için mevcuttur.
EVOLUTE, FANUC kontrolörleri kullanan yüksek-performanslı takım tezgahlarına pek çok avantaj getirir. Daha hızlı, dayanıklı ve güvenilir saf seri iletişim, üstün konturlama performansı ve daha yüksek servo sağlamlığı gibi. Ayrıca, temassız format; boşluk, şaft burulması (burulma) ve diğer klasik bitişik enkoderleri zorlayan histerezis hatalarını ortadan kaldırmaktadır.
EVOLUTE FANUCYok

Mitsubishi

Mitsubishi seri arayüzlü EVOLUTE lineer formda mevcuttur. EVOLUTE takım tezgahı uygulamaları için J4 ve J5 serisi servo sürücüleri ve MDS-D2/DH2/DM2/DJ sürücüleri ile uyumludur.

EVOLUTE Mitsubishi

Yok

Panasonic

Panasonic seri arayüzlü EVOLUTE lineer formlarda mevcuttur. A5 ve A6 serisi sürücüler ile uyumlu olup, daha iyi servo ve hız kontrolü için yüksek çözünürlüklü tekrarlanabilir geri bildirim sağlar.

EVOLUTE Panasonic

Yok
Siemens DRIVE-CLiQ

Siemens DRIVE-CLiQ seri arayüzlü EVOLUTE (harici arayüz kullanan) lineer uygulamalar için mevcuttur. Siemens DRIVE-CLiQ, enkoder ve direkt ölçme sistemlerini SINUMERIK ve SINAMICS sürücü bileşenleri ile birbirine bağlamak için kullanılan, yaratıcı ve etkin bir arayüzdür.

EVOLUTE Siemens DRIVE-CLiQYok
Yaskawa

Yaskawa seri arayüze sahip EVOLUTE lineer formda mevcuttur ve Sigma-5 ve Sigma-7 SERVOPACK'leri ile uyumludur.

EVOLUTE YaskawaYok

Teknik özellikler

Ölçüm standardı

FASTRACK RTLA50: taşıma sistemli paslanmaz çelik şerit cetvel

RTLA50-S: FASTRACK kılavuz rayları olmaksızın doğrudan bir taşıma birimine monte etmek için, kendinden yapışkan bantlı paslanmaz çelik mutlak kodlu şerit cetvel

Okuma kafası boyutu (UxGxY)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Cetvel aralığı

Nominal 50 μm

Termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta

10,1 ±0,2 μm/m/°C

Hassasiyet derecesi, 20 °C sıcaklıkta

±10 μm/m

Cetvel uzunluğu

Bazı BiSS-C protokol çeşitlerinin sınırlı maksimum uzunluğu vardır (Detaylı bilgi için teknik tanıtım sayfasına bakın)

FASTRACK: 100 mm - 10,02 m

RTLA50/RTLA50-S: 10,02 m'ye kadar

Maksimum hız

(Detaylı bilgi için teknik tanıtım sayfasına bakın)

100 m/s’ye varan değerler

Seri arayüzler*

BiSS C, FANUC, Mitsubishi, Panasonic, Siemens DRIVE-CLiQ, Yaskawa

Çözünürlükler

BiSS C, FANUC, Mitsubishi, Panasonic, Yaskawa için 500 nm, 100 nm ve 50 nm

Siemens DRIVE-CLiQ için 50 nm

Alt-Bölümleme Hatası (SDE)

±150 nm

Elektrik bağlantısı

BiSS C, FANUC, Mitsubishi, Panasonic, Yaskawa için 0,5 m, 1 m, 3 m kablo uzunluklarında 9-yönlü D-tipi konektör

Siemens DRIVE-CLiQ için M12

Güç kaynağı

5 V ±10 %, maksimum 250 mA @ 5 V (sonlandırılmış)

Titreşim (çalışırken)

300 m/s2 maksimum @ 55 Hz - 2.000, 3 eksen

Şok (çalışmazken)

1.000 m/s2, 6 ms, ½ sinüs, 3 eksen

Çalışma sıcaklığı

0 °C - +80 °C

Sızdırmazlık

IP64

Ayrıntıların tamamı için teknik tanıtım sayfasına bakın.

*Diğer seri arayüzler sürekli olarak eklenmektedir.