Gezinimi atla

REVO daha hızlı kalibrasyon

Klasik CMM sistemlerinde yapılan kalibrasyon işlemi, söz konusu işlemin gerçekleşmesi için harcanan zaman parça ölçümüne ayrılabilirdi.

Kalite prosedürlerine uygunluğun sağlanması için kalibrasyon prosesi düzenli olarak tekrarlandığından dolayı, REVO’nun giderek artan zamandan kazanımları, CMM’in parça ölçümüne maksimum süreyi ayırmasını garanti eder.

Sıfırlama küresinde REVO kalibrasyonu

Klasik CMM sistemlerinde yapılan kalibrasyon işlemi, söz konusu işlemin gerçekleşmesi için harcanan zaman parça ölçümüne ayrılabilirdi. REVO için geliştirilmiş benzersiz kalibrasyon tekniği, her hangi bir pozisyondaki kalibrasyonun tek bir işlem ile yapılmasını mümkün kılarak, gerçek kafa ve prob geometrisini belirler, böylelikle kalibrasyon süresini belirgin bir şekilde düşürür.

Eğer CMM, kalibrasyon için yaklaşık iki saat gerektiren, standart 40 kafa konumu ile, çoklu parçalar için kullanılıyor ise, REVO tam olarak 20 dakikaya ihtiyaç duyar.

CMM’in parça ölçümüne maksimum süreyi ayırmasını sağlayan bu zaman kazanımları, kalibrasyon prosesi kalite prosedürlerine uygunluğun sağlanması için düzenli olarak tekrarlandığından dolayı, giderek artar.