Gezinimi atla

RESA30 dairesel (açılı) halkalı RESOLUTE™ ETR mutlak enkoder sistemi

Özellikler

  • Seri arayüz: BiSS® C
  • Okuma kafası boyutu: 36 x 16,5 x 17,2 mm
  • 18.000 devir/dakika hızda 32 bit/devire varan çözünürlük
  • ±0,52 - 5,49 ark saniye sistem hassasiyeti
  • Çalışma sıcaklığı aralığı: -40 °C - +80 °C
  • Yan kablo çıkışlı versiyonu mevcuttur

Faydalar

  • Kolay kurulum için, geniş iç çaplı düşük profilli halka
  • Geniş ayarlama toleransları
  • Geliştirilmiş pozisyon kararlılığı için 10 nm RMS'den daha düşük titreşme
  • Düzgün hız kontrolü için ±40 nm Alt-Bölümleme Hatası
  • Opsiyonel İleri Teşhis Aracı
Web sitesi reklam bantları için şeffaf şerit

RESOLUTE ETR nedir?

RESOLUTE ETR (Genişletilmiş Sıcaklık Aralığı), toza karşı mükemmel dayanıklı ve pozisyon tespiti alanında çığır açan, gerçek bir mutlak, ince aralıklı optik enkoder sistemidir. 8.500 devir/dakika hızda 32-bit çözünürlük kapasitesine sahip, dünyanın ilk mutlak optik enkoderidir.

Bu sistem, zorlu, düşük sıcaklıklı uygulamalarda çığır açan RESOLUTE mutlak, ince aralıklı, açılı enkoderin tüm avantajlarından faydalanılmasını sağlar. Yoğuşmayan ortamlarda -40 °C (-40 °F) dereceye kadar düşük sıcaklıklarda çalışma garantisi veren RESOLUTE ETR, teleskoplar, bilimsel araştırmalar, savunma ve havacılık gibi, zorlu uygulamalarda kullanım için idealdir.

RESA30 halkası nedir?

RESA30, doğrudan çevresine işaretlenmiş mutlak bölme kodlu, yekpare paslanmaz çelik bir halkadır. Çok çeşitli boyutlarda (Ø52 mm - Ø550 mm) iki versiyonu mevcuttur. "A" kesitli halkalar, etkileyici bir kurulu hassasiyet sağlar, yüksek toleranslı işlenmiş parçalara olan ihtiyacı azaltan ve eksantrikliği ortadan kaldıran bir konik bağlantı sistemine sahiptirler. Düşük eylemsizliğe ve ağırlığa sahip, "B" kesitli ince halkalar da mevcuttur. En zorlu uygulamalara esnek entegrasyon sağlamaları için hem "A", hem de "B" kesitli halkaların geniş bir iç çapı vardır. Temassız format; boşluk, şaft burulması ve klasik bitişik enkoderlere özgü mekanik histerisiz hatalarını ortadan kaldırır.

Neden bu enkoder sistemini seçmelisiniz?

Kolay hata bulma ve servis imkanı

İleri Teşhis Aracı ADTa-100 RESOLUTE™ enkoder okuma kafalarından (ADT sembolü ile işaretlenmiştir) kapsamlı gerçek zamanlı veri elde eder. Bilgiler kullanıcı dostu ADT View yazılımı arayüzü aracılığıyla görüntülenir. Çoğu durumda enkoder üzerindeki entegre ayar LED’i sistemin kurulması için yeterli iken, ADT daha zorlu kurulumlara yardımcı olmak üzere kullanılabilir. ADT ayrıca enkoder performansı hakkında bilgi verebilir ve uzun tezgah durma sürelerini önlemek için sistem arızalarının bulunmasına yardımcı olabilir.

ETR (Genişletilmiş Sıcaklık Aralığı)

RESOLUTE ETR mutlak enkoderi, sağlam paslanmaz çelik cetvelleri ve titreşime karşı gösterdiği yüksek dayanıklılık ile, zorlu ortamlarda fiziksel zorluklara dayanırken, üstün ölçüm sonuçları, olağanüstü hızlar ve döner eksenlerde mükemmel bir güvenilirlik sunmak için tasarlanmıştır.

Geniş ayarlama toleransları

RESOLUTE, açısal hizalamalarda küçük hatalar oluştuğunda fazlanma problemlerine neden olan, yan yana çift rotalar (bir artımsal, bir mutlak) kullanmak gibi klasik teknikleri takip etmemektedir. Bunun yerine, bu mutlak enkoder, hem mutlak pozisyon ve hem de gömülü faz bilgisini tek bir kodda birleştiren optik mutlak cetvel ile tek bir rota özelliği göstermektedir. Bu teknoloji, hareket eksenleri zaman içinde otursa veya hareket etse bile, RESOLUTE’a hızlı ve kolay kurulum için çok daha geniş ayarlama toleransları (±0,5° yatay sapma toleransı) ve üstün uzun-vadeli güvenilirlik sağlar. Kurulum ve teşhiste daha fazla yardım için, okuyucu kafasının üzerinde entegre bir ayar LED’i bulunmaktadır.

Opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTa-100

İleri Teşhis Aracı ADTa-100

RESOLUTE enkoder okuma kafaları (ADT sembolü ile işaretlenmiştir) İleri Teşhis Aracı ADTa-100 ve ADT View yazılımı ile uyumludur. Bu teşhis aracı ve yazılım daha zorlayıcı kurulum ve teşhislere yardımcı olmak için kapsamlı gerçek zamanlı enkoder veri bildirimi sağlar. Yol gösterici yazılım arayüzü aşağıdaki fonksiyonlar için kullanılabilir:

  • Uzaktan kalibrasyon
  • Tüm eksen uzunluğu boyunca sinyal optimizasyonu
  • Enkoder pozisyonunun dijital okumaları (cetvele göre)
  • Verilerin dışa aktarılması ve kaydedilmesi
  • Sıfıra ayarlama

Seri arayüzler

Seri arayüzAçıklamaTeknik tanıtım sayfasıUyumlu ürünler
BiSS C

Renishaw mutlak enkoderlere hizmet veren BiSS C (tek yönlü) açık protokolü destekler. BiSS yüksek-hızlı bir seri arayüz olup, yüksek ivme, düzgün hız kontrolü, mükemmel tekrarlanabilirlik ve sabit pozisyon kararlılığı gerektiren dinamik eksenler için mükemmeldir.
BiSS C özellikli RESOLUTE, pek çok endüstri-standardı kontrolör, sürücü, DRO ve PC sayaç kartları ile uyumlu olan, hem lineer, hem de dairesel (açılı) enkoder versiyonlarında mevcuttur.

RESOLUTE BiSS C

BiSS C uyumlu ürün sayfası

Teknik özellikler

Ölçüm standardı

Yekpare düşük profilli mutlak kodlu paslanmaz çelik halka, konik iç çaplı standart "A" kesiti veya düşük eylemsizliğe sahip "B" kesiti

Okuma kafası boyutu (UxGxY)

36 mm x 16,5 mm x 17,2 mm

Cetvel aralığı

Nominal 30 μm

Termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta15,5 ±0,5 μm/m/°C

Halka dış çapı

52 mm - 550 mm

Sistem hassasiyeti*

±5,49 - ±0,52 ark saniye arasında (halka çapına bağlı olarak)

Maksimum hız

(Detaylı bilgi için teknik tanıtım sayfasına bakın)

18.000 devir/dakika (52 mm halka üzerinde)

Seri arayüz†

BiSS C

Çözünürlükler

BiSS C: 18-bit, 26-bit ve 32-bit

Alt-Bölümleme Hatası (SDE)

±40 nm

Elektrik bağlantısı

10 metreye varan uzunluklarda, D-tipi konektörlü (9 pim veya 15 pim), ayrık bağlantılı uçlara sahip

Güç kaynağı

5 V ±10 %, 250 mA @ 5 V (sonlandırılmış)

Titreşim (çalışırken)

300 m/s2 maksimum @ 55 Hz - 2.000 Hz

Şok (çalışmazken)

1.000 m/s2, 6 ms, ½ sinüs

Çalışma sıcaklığı

-40 °C - +80 °C

Sızdırmazlık

IP64

Ayrıntıların tamamı için teknik tanıtım sayfasına bakın.

* Sistem hassasiyeti bölme hatası artı SDE'ye eşittir. Bölme hassasiyeti, tek bir okuma kafası tarafından ölçülmüş açı ve bölmelere ayrılırken enkoderin gerçek dönmesi arasındaki maksimum farktır. Eksantriklik gibi uygulama düzensizlikleri dahil edilmemiştir.

Diğer seri arayüzler sürekli olarak eklenmektedir.