Gezinimi atla

RESM40 dairesel (açılı) halkalı QUANTiC™ artımsal enkoder sistemi

Özellikler

  • Çalışma kullanım yüksekliği toleransı ±0.2 mm
  • Doğrudan okuma kafasından gelen dijital veya analog çıktı
  • Okuma kafası boyutu: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 50 nm’ye varan çözünürlük
  • 8.800 devir/dakikaya varan hız
  • Mükemmel toza karşı dayanıklılık
  • Optik IN-TRAC™ referans noktası

Faydalar

  • Kolay kurulum
  • Ayrı bir arayüze gerek yoktur
  • Kolay arıza bulma, zorlu kurulumlar ve servis hizmeti için İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ile uyumludur
  • Kolay entegrasyon için geniş iç çaplı düşük profilli halka
Web sitesi reklam bantları için şeffaf şerit

QUANTiC nedir?

QUANTiC enkoder serisi, Renishaw’un dijital veya analog çıktı seçeneklerine sahip, artımsal açık optik enkoderidir. Kullanıcılarına kaliteli ölçüm, yüksek hızlı performans, kolay kurulum ve ayar yapma imkanı sunar. Teşhis bilgisine, kurulum veya yerinde teşhis ve arıza bulma işlemleri sırasında, opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ve ADT View yazılımı kullanılarak erişilebilir. En zorlu hareket kontrol gereksinimlerini karşılamak için 24 m/saniyeye varan hızlara ulaşılabilir. QUANTiC enkoder 50 nm'ye kadar düşük çözünürlükler ve optimizasyonu kolaylaştıran ve basitleştiren kapsamlı konfigürasyon seçenekleri sunar. Dinamik sinyal işleme özelliği hareket kontrol sisteminizden üstün performans elde etmeniz için gelişmiş sinyal kararlılığı sağlar.

RESM40 halkası nedir?

RESM40, IN-TRAC optik referans noktası özelliği gösteren, çevresi doğrudan 40 µm'lik aralıklara bölünmüş, yekpare paslanmaz çelik bir halkadır. Çok çeşitli boyutlarda (Ø52 mm - Ø550 mm) iki versiyonu mevcuttur: "A" kesitli halkalar, etkileyici bir kurulu hassasiyet sağlar ve yüksek toleranslı işlenmiş parçalara olan ihtiyacı azaltan ve eksantrikliği ortadan kaldıran bir konik bağlantı sistemine sahiptir; ve “B” kesitli ince halkalar düşük eylemsizlik ve kütleye sahiptir. Esnek entegrasyon için hem "A", hem de "B" kesitli halkaların geniş bir iç çapı vardır. Temassız format; boşluk, şaft burulması ve klasik bitişik enkoderlere özgü mekanik histerisiz hatalarını ortadan kaldırır.

Neden bu enkoder sistemini seçmelisiniz?

Kolay kurulum

OEM uygulamalarında tezgah üretim süresi önemlidir, çünkü bileşen kurulumunda tasarruf edilen zaman daha kısa üretim sürelerine ve sonuçta daha yüksek karlılığa imkan verir. QUANTiC enkoder serisi bu ihtiyacın artımsal bir ürün için geniş ayarlama toleransları (±0.9° yatay sapma toleransı ve ±0.15 mm kullanım yüksekliği toleransı) ve okuma kafasındaki entegre ayar LED'i ile karşılanmasına yardımcı olur. Arttırılmış kurulum toleransları ile, üretim daha hızlı kurulum prosesi, azaltılmış maliyetler ve üretim kapasitesindeki artıştan faydalanacaktır.

Tüm amaçlara yönelik dijital ve analog enkoder sistemi

QUANTiC enkoder, müşterilerin enterpolasyon elektroniklerine kolay entegre olması için endüstri standardı 1 Vpp analog çıktı veya okuma kafasına yerleştirilmiş yüksek hızlı dijital enterpolasyon seçenekleri ile piyasada bulunmaktadır. Mevcut olan dijital çıktı konfigürasyonları, kullanıcının hareket kontrol gereksinimlerine bağlı olarak sisteminin hızını ve çözünürlüğünü optimize etmesine imkan verir. Ayrıca QUANTiC okuma kafası geniş bir hassasiyet aralığında hem lineer, hem de dairesel (açılı) cetvellerle birlikte çalışır. Kurulumu hızlı ve kolaydır, bu özelliği de onu özellikle yüksek hacimli üretim için uygun kılar.

Mükemmel toza karşı dayanıklılık

QUANTiC enkoder sistemi, bazı ileri tasarım öğeleri sayesinde, toz ve kirlenmeye karşı son derece dayanıklıdır. QUANTiC enkoderler, pek çok cetvel periyodundan gelen değerlerin ortalamasını alan ve toz gibi periyodik olmayan öğeleri etkin bir şekilde filtreleyen, Renishaw'un köklü filtreleme optiklerini bünyesinde bulundurur. Ölçüm sinyalleri, Otomatik Kazanım Kontrolü (AGC), Otomatik Ofset Kontrolü (AOC) ve Otomatik Denge Kontrolü (ABC) gibi bir dizi elektronik sinyal proses algoritması tarafından daha da geliştirilmiştir. QUANTiC enkoderler ayrıca cetvel üzerindeki kirlenmenin neden olabileceği harmonik olmayan sinyal frekanslarının ortadan kaldırılmasına yardım eden yeni bir detektör tasarımın sağladığı üçüncü seviye sinyal filtreleme özelliğine sahiptir. Bu sinyal koşullandırma özellikleri daha düşük Alt-BölümlemeHatası (SDE) ve kirlilikten kaynaklanan minimum sinyal değişimi sağlamak için birleşir.

Opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTi-100

İleri Teşhis Aracı ADTi-100

QUANTiC enkoder sistemi İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ve ADT View software ile uyumludur. Bu teşhis aracı ve yazılım daha zorlayıcı kurulum ve teşhislere yardımcı olmak için kapsamlı gerçek zamanlı enkoder veri bildirimi sağlar. Yol gösterici yazılım arayüzü aşağıdaki fonksiyonlar için kullanılabilir:

  • Uzaktan kalibrasyon
  • Tüm eksen uzunluğu boyunca sinyal optimizasyonu
  • Okuma kafası aralık gösterimi
  • Limit ve referans işareti gösterimi
  • Enkoder pozisyonunun dijital okumaları (cetvele göre)
  • Hızın zamana göre grafiğinin izlenmesi
  • Verilerin dışa aktarılması ve kaydedilmesi

Teknik özellikler

Ölçüm standardı

Yekpare düşük profilli paslanmaz çelik halka. Konik iç çaplı standart "A" kesitli veya düşük eylemsizliğe sahip "B" kesitli halkalar mevcuttur

Okuma kafası boyutu (UxYxG)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Cetvel aralığı

40 μm

Termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta15,5 ±0,5 µm/m/°C

Halka dış çapı

52 mm - 550 mm. Daha büyük isteğe özel boyutlar için Renishaw ile iletişime geçin

Çizgi sayısı

4 096 - 43 200 arasında (halka boyutuna bağlı olarak)

Referans noktası

Tek IN-TRAC referans noktası

Hassasiyet*

Bölme hassasiyeti

Sistem hassasiyeti


±3,97 - ±0,38 ark saniye arasında (halka çapına bağlı olarak)

±4,6 - ±0,44 ark saniye arasında (halka çapına bağlı olarak)

Maksimum hız

Analog

Dijital

Detaylı bilgi için teknik tanıtım sayfasına bakın

7 300 devir/dakika (52 mm çaplı halka için)

8 800 devir/dakika (52 mm çaplı halka için)

Alt-Bölümleme Hatası (SDE)

Analog


Dijital


Ø < 135 mm için genellikle < ±120 nm, Ø > 135 mm için genellikle < ±150 nm

Ø < 135 mm için genellikle < ±80 nm, Ø > 135 mm için genellikle < ±150 nm

Dinamik sinyal kontrolü

Bir dizi çalışma koşullarında optimize edilmiş performans için, Otomatik Kazanım Kontrolü (AGC), Otomatik Denge Kontrolü (ABC) ve Otomatik Ofset Kontrolü (AOC) dahil olmak üzere, gerçek zamanlı sinyal koşullandırma

Artımsal sinyaller

Analog

Dijital


1 Vpp (40 µm)

RS422 (10 µm - 50 nm)

Elektrik bağlantısı

0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ve 3 m kablo uzunluklarında D-tipi konektörlü (9 ve 15 pim) veya dairesel hat üstünde konektör (12 pim)

0,5 m, 1 m, 3 m kablo uzunluklarında 14-yönlü JST konnektör

Güç kaynağı

Analog

Dijital

5 V -%5/+%10

Genellikle 150 mA tamamen sonlandırılmış

Genellikle 200 mA tamamen sonlandırılmış


Titreşim (çalışırken)

100 m/s2 maksimum 55 Hz - 2.000 Hz arasında, 3 eksen

Şok (çalışırken)

500 m/s2, 11 ms, ½ sinüs, 3 eksen

Çalışma sıcaklığı

0 °C - +70 °C

Sızdırmazlık

IP40

* Sistem hassasiyeti bölme hatası artı SDE'ye eşittir. Bölme hassasiyeti, tek bir okuma kafası tarafından ölçülmüş açı ve bölmelere ayrılırken enkoderin gerçek dönmesi arasındaki maksimum farktır. Eksantriklik gibi uygulama düzensizlikleri dahil edilmemiştir.

Ayrıntıların tamamı için teknik tanıtım sayfasına bakın.