Gezinimi atla

Renishaw’un yeni Compensate yazılımı hacimsel kompanzasyonu sadeleştiriyor

Ağustos 2019

Renishaw Compensate, CARTO yazılım paketine yapılan yeni bir eklemedir. XM-60 çok eksenli kalibratör kullanıcılarının takım tezgahlarına hızlı ve anlaşır bir proses içinde hacimsel kompanzasyon uygulamalarına imkan verir.

Hurda miktarını ve tezgah durma süresini azaltın

Takım tezgahları yeni olsa bile, birden fazla serbestlik derecesinde çalışma hacmi boyunca değişkenlik gösteren pozisyonlandırma hataları vardır. Normal çalışma ömrü sırasında, tezgah performansı mekanik aşınma nedeniyle düşmeye devam edecektir. Bu genellikle, bileşenlerin hurda miktarının artmasına neden olarak, istenilen toleransların elde edilmesinde zorluğa yol açar. Hacimsel kompanzasyon uygulandığında, takım tezgahı kontrolörü bu hataları azaltmak için otomatik olarak bir düzeltme uygular. Bu proses, XM-60 ile kalibrasyon verilerini yakalayarak ve bir hacimsel kompanzasyon tablosu oluşturmak için Compensate kullanarak, hızlıca gerçekleştirilebilir. Sonuç, tüm çalışma hacmi boyunca tutarlı bir performanstır.

Hacimsel kompanzasyon için mükemmel çözüm

XM-60, bir takım tezgahı ekseninde altı serbestlik derecesinin (doğrusal, dikey ve yatay doğrusallık, periyot aralığı, yatay sapma ve yuvarlanma hataları) doğrudan ölçümü için pazar lideri bir çözüm olarak yerleşmiştir. Bu altı serbestlik derecesi eş zamanlı olarak ölçülür ve hata yönleri için otomatik işaret algılama özelliği veri işlemede hata yapılması önler. Ölçüm yer çekiminden bağımsızdır, bu nedenle X, Y veya Z eksenlerini ve hatta diyagonal hareketi ölçmek için kullanılabilir. Tüm bu faktörler, XM-60'ı hacimsel kompanzasyon için mükemmel bir çözüm haline getirir.

Compensate, Siemens VCS seçeneğinin (A3, A5 veya A5 plus) kurulu olduğu, Siemens 840D Solution hat kontrolörleri ile uyumludur. Gelecek sürümlerde daha fazla kontrolör seçeneği bulunacaktır.

Compensate yazılımı ve XM-60 çok eksenli kalibratörü hakkında daha fazlasını öğrenmek için EMO Hannover 2019’da (16 - 21 Eylül, salon 6 stand D48) Renishaw’u ziyaret edin.

Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.