Gezinimi atla

Renishaw’un tezgah üzeri Reporter uygulamasının yeni sürümü - akıllı fabrikalar için akıllı bir uygulama

31 Mayıs 2019 Cuma

Global bir mühendislik teknolojileri firması ve MTConnect Standartlar Komitesinin bir üyesi olan Renishaw, MTConnect veri akışı özelliği ile tamamlanan Reporter tezgah üzeri prob ile ölçüm uygulamasının geliştirilmiş sürümünü EMO Hannover 2019’da tanıtacak.

Reporter, ölçüm verilerinin son derece görsel, grafiksel sunumlarını oluşturan, gerçek zamanlı bir proses izleme uygulamasıdır. Her bir ölçümün sağlam, hurda veya uyarı durumunu gösterir. Bu özelliği onu basit trend raporlaması için ideal bir araç yapar. Daha uzun vadeli trendlerin, termal etkilerin tanımlanmasına ve koruyucu bakım görevlerinin programlanmasına yardımcı olan ve takım tezgahı kontrolünde saklanan arşiv ölçüm verileri de görüntülenebilir ve incelenebilir.

Uygulama, ayrıca başka Renishaw takım tezgahı yazılım uygulamaları ve prob ile ölçüm programları kullanılarak çeşitli takım tezgahı üreticilerinden toplanan verilerin görüntülenmesi için de kullanılabilir.

Kayıt tutmak veya ileri analizler için verileri aktarın

Akıllı fabrikalarda, üretim işlemleri hakkında veri toplamak, ardından bu bilgileri problemleri çözmek veya üretim proseslerini optimize etmek için kullanmak olağan bir yöntemdir. Reporter, yeni veri aktarma seçeneği ile tezgah üzeri ölçüm verilerinin toplanmasını ve paylaşılmasını kolaylaştırır. Kullanıcılar parça denetim verilerini ve takım ölçümlerini Reporter uygulamasından bir csv dosyasına aktarabilir veya takım tezgahı veri alışverişi için standart olan MTConnect’i kullanarak takım tezgahından veri akışı sağlayabilirler.

Aktarılan parça verileri izlenebilirlik için saklanabilir veya kullanıcıların kalite analizi yazılım uygulamalarına aktarılarak, tezgahla işleme prosesleri hakkında üreticilere değerli görüşler sağlarlar.

Takım uzunluğu ve takım çapı ölçümü ile ilgili rapor hazırlayın

Renishaw takım tezgahı prob ile ölçüm sistemleri, iş parçası sıfırlama ve denetiminin yanı sıra, tezgahtaki kesici takımların uzunluk ve çapını da ayarlayabilir. Reporter uygulamasının en son sürümü takım ofset güncellemelerini kaydedebilir ve kesici takım uzunluğu ve çapının zaman içerisinde nasıl değiştiğinin bir grafiğini gösterebilir. Kesicideki aşınmayı izleyebilmek operatörün takımların ne zaman değiştirilmeleri gerektiğini görmesine imkan verir. Böylelikle aşırı aşınmış takımların kullanılmasından kaynaklanan hurda oluşumu önlenir ve zamanından önce takım değişiminin önüne geçilerek para tasarrufu sağlanır.

Geliştirilmiş bir kullanıcı arayüzü

Şimdi verileri parça ID numarası, öğe adı veya Reporter uygulaması içerisindeki veri aralığı ile filtrelemek mümkündür. Bu beceri operatörlerin görmek istedikleri verilere odaklanmalarını sağlar. Dışa aktarma seçeneği ile kullanıcılar filtrelenen verileri ileri analiz için dışa aktarmayı da seçebilirler. Buna ilave olarak kullanıcılar standart kontrol şeması görünümünün yanı sıra yeni kompakt bir tablo görünümü kullanma seçeneğine de sahiptir.

Akıllı fabrikalar için akıllı bir uygulama

Renishaw’un metroloji alanındaki bilgi ve deneyimden faydalanan Reporter uygulaması üreticilere iş parçası ölçümleri ve takım boyutları hakkında değerli bilgiler sağlar. Bu durum operatörlere tezgahla işleme proseslerinde güven ve sürekli proses gelişimi için kullanılabilecek verilere erişim imkanı verir.

Reporter hakkında daha fazlasını öğrenmek için EMO Hannover 2019’da (16 - 21 Eylül, salon 6 stand D48) Renishaw’u ziyaret edin.

Reporter hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.renishaw.com.tr/reporter adresini ziyaret edin.

Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.