Gezinimi atla

Renishaw Win Otomasyon 2015 fuarında gelişmiş enkoder ürünlerini sunuyor

20 Şubat 2015 Cuma

Win Otomasyon 2015 logosu

Renishaw 19 - -22 Mart tarihleri arasında İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan WIN Otomasyon 2015'te ürünlerini sergileyecek. Salon 2'de bulunan B240 numaralı standa uğrayacak olan ziyaretçiler Renishaw'un hassas pozisyon tespit sistemleri serisini görecekler.

Pozisyon enkoderlerinde bir dünya lideri olan Renishaw, dünyanın ilk tek hatlı hassas optik mutlak enkoderi RESOLUTE™ dahil olmak üzere, en son ürünlerini tanıtacaktır. RESOLUTE, dairesel (açılı) konfigürasyonda 36,000 devir/dakikada 32bit çözünürlük ve lineer formatta 10 m uzunluk ve 100 m/s hızlarda 1 nanometre çözünürlüğe sahiptir. Bu üstün enkoder açıldığında anında pozisyon belirler ve Siemens DRIVE-CLiQ, BiSS, FANUC, Mitsubishi ve Panasonic dahil olmak üzere, bir dizi "açık" ve "patentli" seri protokol ile uyumludur.

RESOLUTE™ okuma kafası ve RESA halkası

WIN Otomasyon Fuarı ziyaretçileri bu sistemin aşağıda sıralanan avantajlarını öğrenecekler: geniş ayar toleransları, üstün uzun vadeli güvenilirlik, devreye girdikten sonra referans geri dönüşü olmaksızın anında çalışma, 100 m/s hızlara kadar yüksek hızlı performans, ±40 nm gibi düşük bir hata değeri (SDE) ve 10 nm'ye varan düşük titreşim (gürültü). Pozisyon bilgisi, hatalı verilerin kontrolöre iletilmesini önlemek amacıyla bir hata işareti koyan, bağımsız bir pozisyon kontrol algoritması tarafından sağlanır.

Sonuç, CNC'de işlenmiş parçaların daha iyi yüzeye sahip olması, daha iyi tarama ve hız kontrolü, ve pozisyon tutulurken lineer motorlar veya dairesel direk sürücülerde güvenilir servo stabilitesidir. RESOLUTE şimdi gelişmiş uygulamalar için ultra yüksek vakum (UHV) ve genişletilmiş sıcaklık aralığı (ETR) uyumlu çeşitleri ile mevcuttur.

RSLM RGSZ Lineer ile TONiC Optik Lineer Enkoder

Ayrıca WIN Otomasyon Fuarında Renishaw'un lineer ve döner eksen kompakt optik artımsal (inkremental) enkoderlerini içeren TONiC™ serisi de gösterilecektir. TONiC okuma kafaları patentli bir optik filtreleme şeması ve dinamik sinyal işleme özelliklerini kullanırlar. Dinamik sinyal işleme ile ±30 nm SDE, 0.5 nm'ye varan titreşim ve 1 nm'ye kadar çözünürlüğe sahip olağanüstü saflıkta çıkış sinyalleri sağlarlar. Entegre ayar LED'leri de ayrıca sinyal seviyelerinin görsel bir belirtisi olup, ilave teşhis araçlarına olan ihtiyacı ortadan kaldırır. Tüm TONiC cetvellerinde benzersiz IN-TRAC™ optik referans noktası vardır. Artımsal kanala doğrudan yerleştirilmiş olan bu nokta, bütün hızlar ve tüm çalışma sıcaklığı aralığı boyunca fazlanmış olarak kalır. TONiC serisine yakın geçmişte tercihe bağlı 2 nm ve 1 nm çözünürlük, bir Çift Çıktı (DOP) enkoder arayüzü ve yüksek hassasiyetli döner eksenler için Renishaw'un Çift Sinyal Arayüzü (DSi) eklenmiştir.

BiSS, iC-Haus GmbH’in kayıtlı ticari markasıdır.

Karşıdan Yüklemeler