Gezinimi atla

Renishaw'un Grafiksel Kullanıcı Arayüzleri (GUI'ler)

Parça sıfırlama, ölçme, takım ölçme ve kalibrasyon için grafiksel kullanıcı arayüzleri.

Renishaw, parça sıfırlama, takım ölçme ve prob kalibrasyonu gibi uygulamalar için grafiksel kullanıcı arayüzü (GUI) yazılımı üretmek amacıyla, pazar lideri takım tezgahı üreticileri ile çalışmıştır.

Her bir GUI, bir Renishaw takım tezgahı probu kullanma prosesi boyunca, kullanıcılara rehberlik etmek amacıyla tasarlanmış, yol gösterici, kullanıcı dostu bir ortam sağlar. Uygulamalar klasik takım tezgahı programlaması ile ilgili eğitimi büyük ölçüde azaltır. Programlarının kolaylıkla kullanılmasına imkan verir.

GUI afişi

Kullanılabilirliği arttıran ve manüel ayarlama işlerini ortadan kaldıran GUI’ler önemli ölçüde kullanım kolaylığı sağlar ve kullanıcılara prob kalibrasyonu, takım ölçümü ve prob ölçüm programlarında rehberlik eder.

GUI’lerin türleri

GUI’ler genellikle iki kategoriye ayrılırlar;

Takım tezgahı üreticisi tarafından takım tezgahı kontrol ünitesine entegre edilmiş GUI’ler (tamamen entegre) ve takım tezgahı üreticisi tarafından takılabilen veya retrofit imkanı veren (retrofit edilebilir*) GUI’ler.

Aşağıdaki tablo bazı mevcut GUI paketlerini listelemektedir, tam liste için yerel Renishaw ofisiniz ile iletişime geçin.

Tamamen entegre GUI’lerKontrol ünitesi/ tezgah
Fanuc GUI’leriDoosan, Hwacheon, Leadwell, TongTai, Victor, YCM ve YouJi
Temassız takım ölçme GUI'leriSiemens
Retrofit edilebilir* GUI’lerKontrol ünitesi/ tezgah
Set and InspectFanuc, Hartford, Kitamura, Matsuura, Mazak, Mitsubishi, Okuma
GoProbe iHMIFanuc Plus CNC ve iHMI arayüzüne sahip Fanuc ROBODRILL
Temassız takım ölçme GUI'leriHeidenhain
*Takım tezgahı kontrol seçenekleri ve/veya bir API gerektirebilir. Tüm detaylar için ürün teknik tanıtım sayfalarına bakınız.

Fanuc GUI’leri

Bu GUI’ler Windows işletim sistemini desteklemeyen Fanuc tabanlı kontrol üniteleri içindir. GUI’ler takım tezgahı üreticisi tarafından kontrol ünitesinin içine tamamen entegre edilmiştir. GUI’ler parça sıfırlama, ölçme ve hem temaslı, hem de temassız takım ölçme işlemleri için programlar sağlarlar.

Bir Fanuc kontrolöründeki Renishaw GUI

Temassız takım ölçme GUI'leri

Temassız takım ölçme GUI'leri çok sayıda takım ölçme programına kullanıcı dostu bir arayüz sağlayarak, tezgah üzeri takım ölçme prosesini hızlı ve kolay hale getirir.

Siemens ve Heidenhain GUI’leri

Set and Inspect

Set and Inspect kullanımı kolay bir prob ile ölçüm çözümüne ihtiyaç duyan müşteriler için, basit, yol gösterici, tezgah üzeri prob ile ölçüm uygulamasıdır. Uygulama Microsoft® Windows®-tabanlı bir kontrol ünitesine veya kontrol ünitesine Ethernet aracılığıyla bağlanmış bir Windows tablete kurulabilir.

Set and Inspect ya takım tezgahı üreticisi tarafından fabrikada takılabilir veya retrofit imkanı vardır.

Hartrol Plus CNC kontrolörü ile entegre edilmiş Set and Inspect tezgah üzeri uygulaması

Fanuc Plus CNC ve iHMI arayüzüne sahip Fanuc ROBODRILL için GoProbe iHMI

GoProbe iHMI, prob ile ölçüm deneyimleri olmayan veya çok az olan kullanıcılara kullanımı kolay mükemmel bir prob ile ölçüm çözümü sağlamak amacıyla, tümleşik bir Windows İşletim Sistemi, Fanuc Picture Teknolojisi ve Fanuc iHMI’nin dokunmatik ekranlı arayüzünden faydalanır. GoProbe iHMI ya takım tezgahı üreticisi tarafından fabrikada takılabilir veya retrofit imkanı vardır.


Fanuc ROBODRILL için GoProbe iHMI

Set and Inspect üretim prosesinde gelişmeler sağlar

Müşterilerimizin üretim proseslerini sadeleştirmek amacıyla takım tezgahı uygulamaları serimizi nasıl kullandıklarını öğrenin.

Yeni Hartrol Plus Kontrolör tezgahlarımızın kullanımını kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Set and Inspect, grafik kullanıcı arayüzü operatörlerin takım tezgahı prob ile ölçüm rutinlerini kolayca programlayabilmeleri anlamına geldiğinden dolayı, mükemmel bir ilavedir.

Hartford (Tayvan)