Gezinimi atla

Renishaw EMO 2015'te REVO® çok sensörlü 5-eksenli ölçüm sisteminin yeni versiyonunu piyasaya sunuyor

01 Ekim 2015

Renishaw, koordinat ölçüm tezgahlarında (CMM'ler) kullanılmak üzere, devrim yaratan çok sensörlü 5-eksenli ölçüm kafasının yeni gelişmiş versiyonu REVO-2'nin piyasaya sürüleceğini duyurmaktan memnuniyet duymaktadır. REVO-2 ve yeni CMM kontrolörü UCC S5, RVP kameralı ölçüm probu gibi en son REVO sensörlerini taşımak amacıyla, geliştirilmiş güç ve iletişim becerisine sahip, başarısı kanıtlanmış REVO çok sensörlü sistemi üzerine yerleştirilmiştir. Kafanın ayrıca negatif A ekseninde arttırılmış bir hareket menzili vardır, bu da parça erişimini arttırır ve prob ucu ayarlarının karmaşıklığını azaltır.

REVO-2, minyatürleştirme ile sağlamlık ve olağanüstü metroloji performansını benzersiz biçimde birleştiren, Renishaw’un kendi ATOM™ optik lineer cetvel sistemini içermektedir. ATOM, filtreleme optikleri kullanan, dünyanın en küçük okuma kafasıdır. Paslanmaz çelik ve cam olarak mevcut bir dizi lineer ve döner (açılı) cetvelle, 20 m/s'ye (17 mm'lik bir diskte 29,000 devir/dakika) kadar hız ve 1 nm'ye (108 mm'lik bir diskte 0.004 ark saniye) kadar çözünürlük sunar.

REVO-2 CMM'ler için tezgahın üç ve kafanın iki ekseninin hareketlerini eşzamanlı kontrol eden tek tarama sistemidir. Kontrol işlemini yaparken bir yandan da 2-boyutlu ve 3-boyutlu temaslı problarını, yüzey pürüzlülük ölçüm probunu ve temassız kameralı probunu da kullanarak iş parçası verileri toplar. Kafanın yeni tasarımı, olağanüstü yüksek veri toplama hızlarında hassas iş parçası ölçümü için, çok yönlü lazer ölçümü ve elektrik sinyal iletim teknolojisini bir araya getirmiştir. İşlemin çoğunu ölçüm kafası gerçekleştirdiği için, beş-eksenli kontrol sistemi tezgahın hareketinden kaynaklanan istenmeyen dinamik hataların çoğunu ortadan kaldırmaktadır. Kafa, CMM’den çok daha hafif ve daha dinamik olduğu için, parça geometrisindeki değişiklikleri, zararlı dinamik hatalara meydan vermeksizin, hızlı bir şekilde izlemeyi mümkün kılar. REVO-2 çoklu sensörlü sistemi, orijinal REVO ürününde olduğu gibi aynı I++DME uyumlu arayüzü tarafından yönetilmektedir.

CMM’lerde gerçekleştirilen parça denetimine ciddi avantajlar getirmiş olan, devrim yaratıcı 5-eksenli ölçüm teknolojisinin tanınması ile, REVO sistemi bir çok seçkin ödül kazanmıştır.

5 - 10 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan EMO 2015 fuarında ziyaretçiler, Renishaw tarafından sunulan yeni REVO-2 sistemini Salon 5, Stand D15'te görebilecekler.

Daha detaylı bilgi için lütfen www.renishaw.com.tr/cmm.

Renishaw Hakkında

Renishaw, hassas ölçüm ve medikal sektörü alanındaki uzmanlığı ile, dünyanın önde gelen mühendislik ve bilimsel teknoloji firmalarından biridir. Firma, jet motoru ve rüzgar türbini üretiminden, diş hekimliği uygulamaları ve beyin ameliyatlarına kadar, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan ürünler ve hizmetler tedarik eder. Ayrıca aditif üretim alanında da (3-boyutlu yazdırma olarak da anılır) bir dünya lideridir. 3-boyutlu yazıcı ile metal tozlardan parçalar "yazdıran" endüstriyel tezgahları tasarlayan ve üreten İngiltere'deki tek firmadır.

Renishaw Grup halihazırda dünya çapında 33 ülkede faaliyet gösteren 70’ten fazla ofiste, 4,000'in üzerinde çalışana sahiptir. Bu çalışanların 2,600'ü İngiltere içerisinde istihdam edilmektedir. Firma'nın AR-GE ve üretim çalışmalarının büyük çoğunluğu İngiltere'de yürütülmektedir ve Haziran 2015 itibariyle sona eren mali yılda Renishaw %95'i ihracat ile elde edilen, 494.7 milyon poundluk satış gerçekleştirmiştir. Firmanın en büyük pazarları ABD, Çin, Almanya ve Japonya'dır.

Karşıdan Yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.