Gezinimi atla

Renishaw devrim yaratan bir iş modeli olan Primo™ikili prob sistemini piyayasaya sunarak hassas imalat dünyasının kapılarını aralıyor.

13 Nisan 2015 Pazartesi

Ekonomik "kullandığın kadar öde" takım tezgahı prob sistemi her firmanın en son teknolojiye sahip üretime ulaşmasını sağlamaktadır.

Primo parça probu 02

Bir pazar lideri mühendislik teknolojileri firması olan Renishaw, EMO 2015 Fuarında (salon 5 stand D15) Renishaw Primo sistemi tanıtıyor. Pazardaki bu gelişme en son teknolojiye sahip üretimi her boyuttaki firmaya açmaktadır. Takım tezgahı probları hassas imalatın temelleridir. Şimdi minimum ön ödemeli yatırım masrafları, ücretsiz, kapsamlı bir eğitim paketi ve anında parça değiştirme özelliklerinin benzersiz bir "kullandığın kadar öde" modelinde birleştirilmesi sayesinde, Renishaw Primo sistem, takım tezgahı problarının kullanılabildiği alanlarda çok önemli bir adımı temsil etmektedir.

Dünya çapındaki fabrikalarda şimdiye kadar görülmemiş toleranslarda daha hassas imalat için talep artmaktadır - çoğu üretici 100 mikrondan (bir insan saçının genişliği) daha küçük toleranslarda çalışmaktadır. Takım tezgahı probları üretici firmaların işleme prosesinin her bir aşamasında: işlemenin öncesinde, işleme sırasında ve kesimden sonra, bu zor şartları sağlamalarını mümkün kılma konusunda çok önemli bir rol oynamaktadır.

Primo sistemi Asya'ya bu yılın başlarında tanıtıldı ve Renishaw'un Uzak Doğu Müdürü Jean-Marc Meffre şunları söyledi: "Sürekli artan ücretler, kalifiye personel eksikliği ve amansız küresel rekabet, son teknolojiye sahip imalata geçmeyi pek çok firma ve ülke için bir ekonomik zorunluluk haline getirmiştir. Hassas ölçüm ve takım tezgahı probları rekabet etmek için gerekli kalite seviyesini elde etmenin anahtarıdır."

Bay Meffre sözlerine şöyle devam etti: "Araştırmamız, yatırım maliyeti, kullanım kolaylığı ve dayanıklılık dahil olmak üzere, müşteri kaygılarının bazı firmaları prob kullanmaktan alıkoyduğunu göstermiştir. Bu duruma yanıtımız, söz konusu kaygıların hepsine hitap eden, tamamen yenilikçi bir yaklaşım olan Renishaw Primo sistemidir. Primo sistemi, düşük ilk maliyeti, ücretsiz eğitim kiti ve anında parça değiştirme hizmeti ile şimdi Asya'daki her üreticinin en son teknolojiye sahip üretim fırsatlarından faydalanmasına imkan vermektedir.

Primo 3-Boyutlu takım probu

Renishaw'un en son öncü girişimi ve endüstride bir ilk olan Primo sistemi kullanıcılara çok ekonomik bir fiyata otomatik ölçümün tüm avantajlarını sunmaktadır. İkili prob sistemi, Primo Radio Parça Ölçme Probu, Primo Radio 3D Takım Ölçme Probu ve Primo Arayüzü içermektedir. Primo Radio Parça Ölçme Probu işlemeye başlamadan önce bir iş parçasını hassas bir şekilde konumlandırır ve Primo Radio 3D Takım Ölçme Probu kesme takımlarının uzunluğunu ve çapını ölçer. Primo sistemin üç ilave anahtar öğesi vardır: Renishaw Primo Jetonu, Primo Toplam Koruma Sigortası ve GoProbe yazılımı.

Renishaw Primo Jetonları, Primo sistemi benzersiz kılan ve ekonomik bir ilk yatırımı, cazip satın alma fiyatını ve hızlı geri ödemeyi garantileyen, "kullandığın kadar ödeme" çözümünü sunmaktadır. Kullanıcılar, altı aylık süre boyunca Primo takım tezgahı prob sistemini sınırsız kullanmalarına imkan veren, 6 aylık bir Primo jetonu satın alırlar. Jeton bittikten sonra kullanıcıların sistem kullanımını bir altı ay daha uzatmak için ilave bir Primo jetonu satın almaları yeterlidir. Yeni jeton her zaman kalan kredi miktarına eklenebilir Sınırsız sürekli kullanım sağlamak için ayrıca bir Primo jetonu yükseltme imkanı da mevcuttur.

Primo jetonları

Geçerli bir jetonunun kaydettirilmesi, kazaen oluşan prob hasarlarına karşı koruma sağlayan, Primo Toplam Koruma sigortasını aktif hale getirir. Sistemin herhangi bir donanım elemanı hasar görürse, Renishaw onu ücretsiz olarak değiştirecektir. Primo Toplam Koruma, daha karmaşık sistemlerin uzun vadeli sözleşmeli müşterilerinin sahip olduğukoruma ile aynı seviyede koruma sağlar.

Son olarak GoProbe yazılımı ve destekleyici eğitim kiti, hali hazırda kullanımı kolay olan takım tezgahı problarını daha da basitleştirir. Kapsamlı bir kendi kendine çalışma paketi ile bir dizi eğitim takımı ve modülü kullanıcılara, Renishaw Primo sisteminden en fazla verimi almaları konusunda gerekli rehberliği sağlar.

Renishaw Primo sistemi hakkında daha fazla bilgi www.renishaw.com.tr/primo sayfasında mevcuttur.

Renishaw Hakkında

Renishaw, hassas ölçüm ve medikal sektörü alanındaki uzmanlığı ile, dünyanın önde gelen mühendislik ve bilimsel teknoloji firmalarından biridir. Firma, jet motoru ve rüzgar türbini üretiminden, diş hekimliği uygulamaları ve beyin ameliyatlarına kadar, çok çeşitli uygulamalarda kullanılan ürünler ve hizmetler tedarik eder. Ayrıca aditif üretim alanında da (3-boyutlu yazdırma olarak da anılır) bir dünya lideridir. 3-boyutlu yazıcı ile metal tozlardan parçalar "yazdıran" endüstriyel tezgahları tasarlayan ve üreten İngiltere'deki tek firmadır.

Renishaw Grup halihazırda dünya çapında 33 ülkede faaliyet gösteren 70’ten fazla ofiste, 4,000'in üzerinde çalışana sahiptir. Bu çalışanların 2,600'ü İngiltere içerisinde istihdam edilmektedir. Firma'nın AR-GE ve üretim çalışmalarının büyük çoğunluğu İngiltere'de yürütülmektedir ve Haziran 2015 itibariyle sona eren mali yılda Renishaw %95'i ihracat ile elde edilen, 494.7 milyon poundluk satış gerçekleştirmiştir. Firmanın en büyük pazarları ABD, Çin, Almanya ve Japonya'dır.

Karşıdan Yüklemeler