Gezinimi atla

RenAM 500 metal aditif (katmanlı) imalat (3 boyutlu baskı) sistemleri

RenAM 500 serisi

Renishaw'un endüstri lideri aditif imalat sistemleri, metal bileşenlerin seri imalatları için katmanlı lazer toz füzyonunu kullanır.

Aditif İmalat yolculuğunuzun her aşamasına yönelik bir sistem

RenAM 500 serisi, aditif imalat uygulamanızı ölçeklendirmek için eksiksiz bir platform sağlar.

Bir (500S) veya dört (500Q) yüksek güçlü 500W lazer ve otomatik veya esnek (Flex) toz ve atık işleme ile konfigüre edilebilir. Konsept malzemelerinin doğrulanmasından seri imalata kadar tüm proses boyunca aynı endüstri lideri gaz akış sistemini, güvenliği ve hassas dijital optikleri kullanır.

RenAM 500 serisinin 250mm x 250mm x 350mm boyutlarında bir imalat hacmi vardır.

RenAM 500 serisinin temel özellikleri

Tüm RenAM 500 serisi tezgahlarının ortak özelliği, aynı endüstri lideri gaz akış sistemi, hassas dinamik kontrol ve bağlantılı dijital iş akışlarına yönelik yazılımdır.

Akıllı gaz akış sistemi

RenAM 500 imalat haznesi tavanı

RenAM 500 serisi, eşit dağılımlı proses koşulları sunan ve yanı sıra proses emisyonlarının lazer yolundan üstün bir şekilde kaldırılmasını sağlayan, yüksek hacimli, kademeli bir gaz sistemine sahiptir. Gaz çevrimi, mevcut 2kW lazer gücüyle bile aktif termal kontrol sağlayan bir ara soğutucu içerir. Hassas termal yönetim, daha iyi ve daha tutarlı bir metalürjiye yol açan kararlı bir atmosfere ve tutarlı imalat ortamına katkıda bulunur.

Renishaw'un çift SafeChange™ filtre sistemi, proses emisyonlarını verimli bir şekilde gaz akışından uzaklaştırır, sistem basınç kaybı üzerinde sıkı bir kontrol sağlar ve optimum gaz akışını hassas bir şekilde sürdürmeye yardımcı olur. Bireysel filtreler, proses sırasında herhangi bir kesintiye neden olmaksızın değiştirilebilir ve akıllı ön şartlandırma sistemi, imalat koşullarında herhangi bir aksama olmamasını sağlar.

RenAM 500 serisinin tamamen sızdırmaz vakum haznesi, Renishaw'un patentli atmosfer oluşturma sisteminin, minimum gaz tüketimi ile hızlıca yüksek saflıkta bir argon imalat ortamı hazırlamasına imkan verir. Vakumlu tahliye ve yüksek bütünlüklü sistem sızdırmazlığı özelliklerinin birleşimi aynı zamanda toz kalitesini korur ve uzun ömürlülüğü artırır.

Yüksek hassasiyetli dinamik kontrol

RenAM 500Q Flex

RenAM 500 optik sistemi, tüm lazerlerin aynı anda tüm yatağı hassas bir şekilde ele almasına imkan veren dinamik odaklama özelliğine sahiptir. Bu esneklik, lazer enerjisinin tüm toz yatağı üzerinde optimize edilmesini mümkün kılarak, üretim sürelerinin en aza indirilmesini sağlar.

Sistem, monolitik, su soğutmalı, aditif imalat ile Renishaw tarafından kendi bünyesinde tasarlanıp, üretilmiş, bir galvanometre kullanır. Diğer çok lazerli aditif imalat sistemlerinde bulunan ayrı montajların aksine, RenAM 500 serisi tasarımında, optikler ve dahili uyumlu soğutma kanalları sıkı bir şekilde hizalanır. Bu özellik hassas lazer kontrolü için önemli bir etkendir.

Renishaw'un endüstri lideri metroloji teknolojisinden yararlanan RenAM 500 serisi, yüksek hassasiyetli pozisyon algılama için 1 nm z ekseni çözünürlüklü bir RESOLUTE™ optik enkodere sahiptir.

Kinematik yeniden kaplayıcı tertibatı, toz yayıcı pervanesinin hızlı ve tekrarlanabilir şekilde pozisyonlandırılmasını sağlar. Bu özellikler birlikte, optik sistem ve doğru parça üretimi için hayati önem taşıyan çalışma düzlemi arasındaki hassas ilişkinin korunmasına yardımcı olur. Esnek yeniden kaplama pervanesi, hem yekpare hem de kafes geometrisi için toleranslıdır.

Olağanüstü metalurjik performans

Aditif imalat kırılma yüzeyi SEM

RenAM 500 serisinin akıllı gaz akışı ve hassas kontrolü, %99,9’dan yüksek yoğunluğa, maksimum mukavemete ve düktilliğe sahip bileşenlerin üretilmesini sağlar.

Proses emisyonlarının eşit dağılımlı çıkarılması, son derece düşük oksijen ve nem içeriği ve sürekli optik kontrol; kimyasal, mikro yapı veya mekanik kusur kaynaklarını ortadan kaldırır.

Desteklenen çok sayıdaki metal tozun temsili mekanik özelliklerini görmek için malzeme veri sayfalarını indirin.

Akıllı üretim teknolojileri

Renishaw Aditif İmalat sistemlerinin uzaktan proses izlemesine yönelik InfiniAM Central yazılımı

RenAM 500 serisinin tamamında Endüstri 4.0'ın avantajlarından yararlanmak için tasarlanmış yazılım çözümlerine sahip akıllı algılama teknolojisi kullanılmaktadır.

Renishaw bünyesinde tasarlanan yerleşik optik sisteme sahip LaserVIEW ve MeltVIEW donanımı, hem çıkış lazer yoğunluğunun hem de aditif imalat prosesinden gelen optik emisyonların yakın kızılötesi spektrum boyunca yüksek bant genişliğinde izlemesini sağlar. CameraVIEW, toz dozajı izlemeye yönelik katman katman görüntüler sağlar.

Bu zengin proses izleme verileri, Renishaw'un InfiniAM yazılım paketi aracılığıyla neredeyse gerçek zamanlı olarak görselleştirilebilir ve karşılaştırılabilir, ayrıca daha fazla veri işlenmesi de mümkündür. Voksel tabanlı görsellik araç seti, toz dozajının yanı sıra her bir bileşen kaynağının yüksek çözünürlüklü analizine imkan verir. Yazılım mimarisi Renishaw'un açık görüşünün bir parçası olarak kullanıcı eklentilerini destekler ve verilerin araştırma ve üretim ortamlarına uyacak şekilde ihtiyaca özel algoritmik manipülasyonunu mümkün kılar.

Üretim veri platformumuz Renishaw Central, RenAM 500 serisi sensör verilerinin yanı sıra Renishaw'un endüstriyel metroloji ürünleri portföyünü izlemek, kaydetmek ve analiz etmek için gerçek zamanlı bağlantı sağlar. Web arayüzü veya mobil uygulama üzerinden, tezgahtan gelen proses-içi atmosfer, toz ve sıcaklık verilerini izleyebilir veya geçmiş imalat analizi aracılığıyla fikir yürütebilirsiniz.

Çözüm Merkezleri gösterimi

Renishaw Central, MTConnect gibi standart bağlantı arayüzlerini desteklemenin yanı sıra mevcut ERP ve MES yazılımına doğrudan bağlanabilen bir API olarak oluşturulmuştur.

Renishaw'un aditif imalat hazırlama yazılımı QuantAM, tercih ettiğiniz dijital iş akışını desteklemek adına çok sayıda endüstri lideri CAD/CAM paketinde API'nin doğrudan tüketimiyle veya bağımsız bir uygulama şeklinde, bir Son İşlemci olarak mevcuttur. Bağımsız uygulama, parametrik veya çeşitleme CAD'den oryantasyon, destek oluşturma, imalat yerleşimi ve dilimleme yoluyla kullanıcılara kolayca rehberlik etmek için aşama tabanlı bir iş akışı sunar. Tüm baskı ayarları varsayılan olarak açık ve düzenlenebilir olup, müşteriye özel malzeme optimizasyonu için ideal olan deneme desenine sahiptir.

Konfigüre edilebilir toz yönetimi

RenAM 500 SafeChange filtre dolabı

RenAM 500 serisi, kapalı döngü toz sirkülasyonu veya açık yer çekimi beslemeli bir sistem ile konfigüre edilebilir. Toz sirkülasyonu, tüm imalat hacmini ele alan dört adet yüksek güçlü lazerle birlikte operatör müdahalesini azaltır ve seri imalat için ultra verimlilik ve daha düşük parça maliyetleri sunar.


Açık yer çekimi beslemeli sistem (Flex), imalat malzemelerini düzenli olarak değiştirmek isteyen kullanıcılar için uygun, basitleştirilmiş bir toz yoluna sahiptir. Toz modülünün tüm elemanları malzemelerin birbirine bulaşmasını önlemek için hızlı bir şekilde temizlenebilir veya değiştirilebilir. RenAM 500 Flex sistemleri, malzeme araştırması ve uygulama geliştirmenin üretim aşamaları arasında sorunsuz geçiş sağlayan toz sirkülasyonuna sahip olacak şekilde yerinde dönüştürülebilir.

Daha fazlasını öğrenin

Olağanüstü kaliteli, uygun maliyetli bileşenleri nasıl ürettiğimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için Aditif İmalat Rehberimizi ziyaret ederek veya RenAM 500 serisi müşterilerinin başarı hikayelerini okuyarak, gelişmiş aditif (katmanlı) imalatın sunduğu olanakları keşfedin.

Aditif imalat rehberini ziyaret edin Başarı hikayelerini okuyun Yerel ofisinizi bulun Bizimle iletişime geçin

Finansman seçenekleri

Renishaw'un şirket içi finansman seçenekleri basit ve rekabetçi bir şekilde fiyatlandırılmıştır, bu da işletmeniz için en uygun çözümü seçmenizi sağlar.

Daha fazlasını öğrenin

Nakit akışı gereksinimlerinize uyacak aylık sabit maliyetler.

Renishaw ile yapılan bir taksitle satın alma/sermaye kiralama sözleşmesi, ilk sermaye masrafı olmadan mülk sahibi olmanın tüm avantajlarını sağlar. Bir teminat ödemesinden sonra sermaye geri ödemesi, faiz ve bakımı kapsayan düzenli taksitler ödersiniz.

Aditif imalat ekipmanı için faaliyet kiralama olanağı

Herhangi bir satma endişesi olmadan, düşük aylık ödemeler ve sözleşme bitiminde bir satın alma seçeneği. Faaliyet kiralama olanağı size maksimum esneklik sağlar.

Daha fazlasını öğrenin