Gezinimi atla

Prob iletim teknolojisi

Renishaw probları üç ana türde iletim sistemi kullanmaktadır: optik, radyo ve kablolu.

Optik iletim sistemleri

Renishaw optik iletim sistemleri, prob ve arayüz/kontrolör arasında bilgi aktarmak için kızıl ötesi teknolojisini kullanırlar. Prob tezgah kontrol sinyallerini alır ve durum sinyallerini iletir. Çalışma modunda, pil durumu dahil olmak üzere, prob bilgilerini alıcıya iletir.

Renishaw sistemleri dış kaynaklardan gelen ışık etkileşimini geri çevirmek ve güvenilir iletişimi sağlamak için modülasyonlu optik iletimi kullanırlar.

Optik sistemler prob ve alıcı arasında açık bir "görüş hattı" gerektirirler, bu durum optik sistemlerin, karmaşık fikstürler olmadan, en iyi küçük/orta boyuttaki tezgahlara uygun olmaları anlamına gelmektedir.

Ulaşılabilir tipik iletim mesafesi altı metredir.


Radyo iletim sistemleri

Radyo sistemleri, sinyalleri probtan arayüz ünitesine iletmek için radyo dalgalarını kullanırlar. Renishaw sistemlerinden iletim, civardaki cihazlardan gelecek parazitleri engellemek amacıyla, belirlenen frekans bantları içerisindeki kanallar arasında "atlayarak" gerçekleşir. Ayrıca birden çok sistemin birbirinin yakınlarında çalışmasına imkan veren benzersiz tanımlayıcılar içerir. Kısa-menzilli cihazlar olarak sınıflandırılan Renishaw radyo probları, lisanssız çalışmanın gerekliliklerini karşılarlar.

Radyo sistemlerde, optik sistemlerde olan "görüş alanı" gerekliliği yoktur. Bu özellikleri onları 5-eksenli işleme merkezleri ve karmaşık fikstür bağlantılı büyük tezgahlar için ideal kılmaktadır.

Ulaşılabilir tipik iletim mesafesi 15 metredir.

  • RMP60

ReniKey

ReniKey uygulaması çoklu RTS/RMP'lerin ortak çalıştıkları durumlar için tavsiye edilen metottur.

RMI-Q destek yazılımı (Renishaw parça no. A-5687-5000) yerel Renishaw distribütör/ofisinizde mevcuttur. Bu ürün popüler CNC takım tezgahı kontrolörleri için kontrolöre özel ReniKey makro programları sağlar. Ayrıca çoğu diğer CNC takım tezgahı kontrolör türleri ile kullanım için, jenerik bir ReniKey makro programı sağlanır. Daha fazla detay için buraya bakınız.

Radyo iletimi hakkında daha fazla bilgi almak için, Daha fazla bilgi bölümüne bakın.

Karşıdan yüklemeler