Gezinimi atla

Organiser operatör yazılımı

Atölye operatörlerinin programları yürütmeleri ve prosesleri kolayca kontrol etmeleri için kullanıcı dostu yazılım.

Organiser atölye yazılımı

Sağlam ve hurda ile Organiser

Organizatör atölye operatörleri için, neredeyse hiç eğitim gerektirmeyen, imge odaklı program seçimi, program yürütülmesi ve veri raporlama özelliklerine sahip, yol gösterici bir yazılım arayüzüdür. Her bir parça için isteğe özel oluşturulan ekran, operatörün mastar ile parça kontrolüne tek bir işlem ile başlamasına imkan verir.

Net ikonlar, sistemin mastar veya ölçüm modunda olup olmadığını gösterir ve diğer fonksiyonların arasında başlangıç butonunu vurgular. Program çalışırken tahmini kalan süre, diğerlerinde bir Durdurma düğmesi ile birlikte ekranda gösterilir. Mastar ile parça kontrolü tamamlandıktan sonra, bir Sağlam veya Hurda işlem bildirim penceresi, özelliklerin tolerans aralığı içindeki değerleri ile birlikte gösterilebilir.

Proses İzleme öğe ölçümlerinin geçmişini gösteren bir şema ve her bir öğe için tolerans oranının kolay anlaşılır bir grafiksel görüntüsünü sağlar. Ayrıca mastar ile parça kontrolü prosesinin, sıcaklık, süre veya ölçülen parça sayısına göre, yönetimini mümkün kılar. Bir parçanın ölçüm verilerinin geçmişini görüntüleyebilmek üretim proseslerinin kontrolü açısından paha biçilemez bir fonksiyondur.

Program seçimi

MODUS Organiser parça programları ekranı

Organiser birden çok mastarlama programına erişim sağlayabilir ve bir klasör yapısı kullanarak onları "parça aileleri" olarak gruplandırabilir. Program seçimi ekranında, bir soldan sağa kaydırma fonksiyonu kullanarak programlara ve klasörlere kolayca göz atılır ve söz konusu program ve klasörler tek bir tıklama ile seçilirler.

Parça programları, operatörlerin mastarlanacak olan parça için doğru programı seçmelerini sağlamak amacıyla, parça numaraları ve parçanın resimleri kullanılarak tanımlanabilir veya bir barkod tarayıcı kullanılarak seçilebilirler.

Bir programın çalıştırılması

Organiser 35 sayacı

Bir program Equator sistemde ilk kez çalıştırıldığında mastar parçasını ölçerek "sıfırlanması" gerekir. Operatör uygun fikstürü ve fikstür plakasını mastarın tabanına yerleştirir ve mastar parçayı (atölye ortam sıcaklıklarına tabi olmasını sağlamak amacıyla mastar parça Equator sisteme yakın bir yerde depolanmalıdır) fikstüre bağlar.

Organiser mastarlama modunda çalışmaya başlayacaktır ve mastarlama rutini çalıştıktan sonra otomatik olarak ölçme moduna geçecektir. Artık üretim parçaları, her zaman gerçekleştirilebilen veya Proses İzleme fonksiyonu tarafından yönetilen, yeniden mastar ile parça kontrolü gerekli olana kadar sürekli olarak ölçülecektir.