Gezinimi atla

Metroloji uygulamalarına yönelik OPTiMUM™ elmas prob uçları

Metroloji uygulamalarına yönelik OPTiMUM™ elmas prob uçları en zorlu ortamlarda yüksek performanslı taramayı destekler. Çalışma ömrünün artmasından ve yeniden kalibrasyon ve ölçüm durma sürelerinin azalmasından faydalanın.

Neden OPTiMUM elmas kaplanmış prob uçlarını kullanmalısınız?

OPTiMUM elmas prob uçları serisi özellikle dayanıklı bir prob ucu gerektiren metroloji uygulamaları içerisinde kullanılmak üzere geliştirilmiştir.

Elmas kaplı kürelerin temel avantajı, yuvarlaklıklarını koruyacak olmaları ve yumuşak alaşımları veya aşındırıcı malzemeleri tararken malzeme “toplama” veya vakitsiz aşınma durumlarına maruz kalmayacak olmalarıdır.

Bu durum, çalışma ömrünün artması ve yeniden kalibrasyon ve ölçüm durma süresinin azalması dahil olmak üzere, birden çok avantaj sağlar.

Bizimle iletişime geçin

Siparişe göre tasarlanan elmas kaplı prob uçlarınız, çeşitli diş boyutlarında ve gövde malzemelerinden yapılabilir.

Metroloji sorunlarınıza 1,5 mm'den 8 mm'ye kadar küre boyutları ile çözüm bulmak üzere sizinle birlikte çalışacağız.

Elmas prob uçları taleplerinizi gönderin

OPTiMUM elmas prob uçlarımızı çalışırken izleyin


OPTiMUM elmas prob uçlarının size nasıl avantajlar sağlayacağını öğrenin

Çoğu ölçüm zorluğunda prob ucu seçimi çok önemlidir. İş parçası öğelerine erişim, denetim süreleri ve prob performansı, kullanılan prob ucundan etkilenir.

Elmas kaplı kürelerimizin temel avantajı, yuvarlaklıklarını koruyacak olmaları ve aşındırıcı malzemeleri veya yumuşak alaşımları tararken malzeme “toplama” veya vakitsiz aşınma durumlarına maruz kalmayacak olmalarıdır. Bu durum, çalışma ömrünün artması ve yeniden kalibrasyon ve ölçüm durma süresinin azalması dahil olmak üzere, birden çok avantaj sağlar.

Renishaw kapsamlı bir prob uçları serisine sahiptir. Daha fazla bilgi almak için lütfen metroloji için hassas prob uçları sayfamıza bakın.

Prob ucunun vaktinden önce aşınmasını engelleyin

Sert veya aşındırıcı yüzeyler üzerinde tarama yapılması, iş parçasının ve prob ucu küresinin malzemeleri arasındaki etkileşimden kaynaklanan aşınmaya yol açabilir.

Tarama için yakut bir küre kullanırken, iş parçası yüzeyinden gelen minik kalıntı parçacıkları, prob ucu küresi ve iş parçasının yüzeyinde, ince çiziklere neden olabilir.

OPTiMUM elmas prob uçlarındaki küreler aşınmaya karşı son derece dayanıklıdır ve aşındırıcı yüzeyler üzerinde tarama işlemi yaptıktan sonra biçimlerini korurlar.

OPTiMUM™ elmas prob ucu silisyum karbür tarıyor
OPTiMUM™ elmas prob ucu çelik silindir kaplamalı alüminyum Cosworth V10 motor bloğunu tarıyor

Malzeme birikimi olmaz

Alüminyum gibi yumuşak yüzeyler üzerinde tarama yapılması, prob ucu küresi üzerinde malzeme birikimi oluşturur.

Alüminyumu taramak için yakut bir küre kullanıldığında, iki malzeme birbirini çeker ve malzeme yumuşak yüzeyden daha sert olan yüzeye geçer. Bu durum, alüminyumun yakut kürenin yüzeyinde birikmesi, kürenin şeklini değiştirmesi ve prob ucunuzu sık sık değiştirmeniz gerekeceği anlamına gelir.

OPTiMUM elmas prob uçları ile biriken malzeme küreye yapışmaz ve bir şekilde biriken küçük miktarlar da kolayca silinebilir.

Malzemelerin test edilmesi ile ilgili algıya meydan okuyoruz. Gerçekten ne biliyoruz?

Pek çok türde prob ucu küre malzemesine sahibiz, ancak tarama yaparken en iyi performansı hangi malzemenin gösterdiğini gerçekten biliyor muyuz?

Renishaw'da müşterilerimizin tarama uygulamalarında doğru prob ucunu kullanmaları hayati önem taşır ve bu nedenle malzeme testleri bizim için çok önemlidir.

Ekibimiz, iyi bilinen sorunlu malzemeler üzerinde sürekli denemeler yapar. Belirli bir malzemeyi taramakta sorun yaşıyorsanız firma bünyesinde görevli uzmanlarımız size yardımcı olabilir.

Titanyumu tararken toplama veya aşınma sorunları mı yaşıyorsunuz?

Standart tornalanmış yüzeye sahip bir Ti64 titanyum alaşım üzerinde tarama denemeleri gerçekleştirdik.

Bu denemeler yakut, silikon nitrit ve OPTiMUM elmas uçlu prob uçları kullanılarak yapılan 5000 metrelik sürekli bir testi içeriyordu. Toplama veya aşınma olup olmadığını belirlemek üzere her 50 metrede bir Z noktası ölçümüyle tek nokta taraması yapılır.

Beklenen CMM performans değerlerinin içerisinde bulunan sonuçlar, yakut ve OPTiMUM elmas prob uçlarının en iyi seçenekler olduğunu doğrulamaktadır. Silikon nitrit, test boyunca başlangıçtan itibaren devam eden düşük seviyelerde aşınma göstermeye başladı.

Bu test koşulları altında, hem yakut hem de OPTiMUM elmas prob uçlarını kabul edilebilir bir tarama çözümü olarak öneriyoruz.

Ti64 titanyum alaşımı üzerinde tarama denemeleri

Anotlanmış alüminyumu taramakta sorun mu yaşıyorsunuz?

Anotlanmış alüminyum üzerinde tarama denemeleri

Algıya meydan okuma yolculuğumuzda, ekstrüde edilmiş, işlenmiş ve AA15 ile anotlanmış 6082 alüminyum alaşımı üzerinde süpürerek tarama denemeleri yapılmıştır.

Bu denemeler yakut, silikon nitrit ve OPTiMUM elmas uçlu prob uçları kullanılarak yapılan 5000 metrelik sürekli bir testi içeriyordu. Toplama veya aşınma olup olmadığını belirlemek üzere 50m aralıklarla bir Z noktası ölçümüyle tek nokta taraması yapıldı.

Her üç malzeme de bu mesafe üzerinde iyi performans gösterdi; silikon nitrit üzerinde hafif bir aşınma görüldü, ancak CMM için beklenen performans değerleri içindeydi.

Bu test koşulları altında, yakut, silikon nitrit veya OPTiMUM elmas prob uçlarını kabul edilebilir bir tarama çözümü olarak öneriyoruz.

Alüminyum 6082-T6 ile toplama sorunu mu yaşıyorsunuz?

Alüminyum 6082-T6 üzerinde süpürerek tarama denemeleri gerçekleştirdik.

Bu denemeler yakut, silikon nitrit ve OPTiMUM elmas uçlu prob uçları kullanılarak yapılan 15000 metrelik sürekli bir testi içeriyordu. Toplama veya aşınma olup olmadığını belirlemek üzere 50m aralıklarla bir Z noktası ölçümüyle tek nokta taraması yapıldı.

OPTiMUM elmas uçlu prob uçlarımızla, metrolojide hiçbir değişiklik ve toplama olmadan olağanüstü tarama performansı elde ettik.

Bu test koşulları altında, OPTiMUM elmas prob uçlarını tek kabul edilebilir tarama çözümü olarak öneriyoruz.

Alüminyum 6082-T6 üzerinde Prob Ucu Tarama denemeleri

İsteğe özel tasarım

Elmas kaplı prob uçları, siparişe göre tasarlanır ve çeşitli dişli boyutlarında ve gövde malzemelerinden yapılabilir. Küre boyutları, özel ihtiyaçlarınıza göre 1,5 mm'den 8 mm'ye kadar değişir.

OPTiMUM elmas prob uçları Renishaw tarafından firma bünyesinde, kısa teslimat süreleri ve yüksek kalite standartları garanti edilerek, tasarlanır ve üretilir.

REVO® RSP2 tarama probu ile kullanılmak üzere üretilen tüm OPTiMUM elmas prob uçları, rezonansın prob uçları için geçerli olduğunu kontrol eden REVO sistemi ayarlama parametrelerini garanti etmek amacıyla Renishaw tarafından test edilmiştir.

Teknik açıklama: OPTiMUM elmas prob uçları

Olağanüstü tarama koşulları altında aşınma farkını göstermek üzere OPTiMUM elmas prob uçları ile endüstri standardı yakut prob uçları arasında gerçekleştirilen karşılaştırma ile ilgili teknik makalemizi okuyun.

Teknik açıklamayı karşıdan yükleyin

Renishaw OPTiMUM elmas prob uçları ile standart yakut eşdeğerleri arasında gerçekleştirilen aşınma karşılaştırma testi