Gezinimi atla

MODUS™ mastar ile parça kontrolü yazılımı

MODUS, Equator sistem için CAD sürücülü programlamaya ve karmaşık profillerin mastarla ölçümüne imkan veren, güçlü bir metroloji paketidir.

MODUS Hakkında

MODUS, DMIS çıktılarını çalıştırmak için komutları Organiser'dan alır. Sonrasında bunları standart I++ komutlarına çevirir ve UCCserver Equator’a gönderir. MODUS, ölçüm rutinlerinin grafiksel olarak görüntülenmesini sağlayan yol gösterici bir kullanıcı arayüzü aracılığı ile hizmet veren, kapsamlı bir 3-boyutlu metroloji fonksiyonları paketi sunmaktadır. Yardım sihirbazları, iyi bir ölçüm uygulamasını garanti ederek, yaygın ölçüm işlemlerini tanımlamanın hızlı ve kolay bir yolunu göstermektedir.

Programlanabilir sistemde yer alan kapsamlı MODUS™ programlama yazılımı mühendislerin, her çeşit parça için - basit veya karmaşık, prizmatik veya düzensiz biçimli -, hızlı bir şekilde mastar ile parça ölçüm rutinleri oluşturmasına imkan vermektedir.

MODUS, Equator sistemde endüstri standardı olan SP25 probunu kullanarak, tarama işlemlerini ve temaslı ölçümleri kolayca programlama özelliğine sahiptir. Tarama, bir özelliği tanımlamak için, binlerce veri noktasının alınmasını mümkün kılarak, gerçek biçim analizine imkan verir.

Anahtar özellikler

  • MODUS - ekranlı kumpas rsp3 Equator Kontrolör dahil olmak üzere, I++ DME uyumlu metroloji kontrolörleri için tam destek
  • Equator mastar ile parça kontrolü karşılaştırma metodu ile tam uyumluluk
  • IGES, STEP, Parasolid® ve VDA-FS nötr formatları için destek ile CAD-sürücülü çevrimdışı programlama - programlar tezgaha çalıştırılmaya hazır biçimde gelmekte olup, neredeyse hiç doğrulama gerektirmezler
  • CATIA® (v5 and v4), Siemens® NX™ (daha önce Unigraphics®), Pro/E® ve Solidworks® CAD / CAM çözümleri ile yüksek kalitede entegrasyon
  • Hakiki DMIS desteği
  • Sertifikalı matematik algoritmaları
  • Güçlü metin ve grafiksel raporlama
  • Belgelenmiş Q-DAS dahil olmak üzere, sonuç verilerinin esnek çıktısı

Karşılıklı çalışabilirliği sağlayan standartlar

DMIS, I++ DME, DML ve Microsoft® SQL Server gibi endüstri standartları üzerine kurulmuş olan MODUS, mevcut programlar ve raporlar ile uyumluluğu maksimum seviyeye çıkarır. Esnek raporlama seçenekleri, metin-tabanlı ve grafiksel raporları ve daha geniş kapsamlı SPC analizleri için kullanılan sertifikalı Q-DAS dahil olmak üzere, pek çok formatta verilebilen sonuç verilerini kapsar.

MODUS’un raporlama becerisi çok geniştir, kapsamlı kullanıcı-tanımlı formatlamalı geleneksel metin raporlarını kapsar. Grafiksel raporlama, çubuk şemalar veya pek çok öğe için 3-boyutlu form çizimi dahil, sonuçların CAD modeli olarak gösterilmesine imkan verir.