Gezinimi atla

Pervane kanadı ölçümü

REVO®5 eksenli sistemin tarama becerilerini MODUS™ Pervane kanadı planlayıcı yazılımı, SurfitBlade™ve MODUS metroloji yazılımları ile birleştirerek standart pervane kanadı ölçüm tekniklerinin kısıtlamalarının üstesinden gelir.

Klasik kanatçık ölçümü metotları sınırlı sayıda kesit ile gerçekleşir. Bununla birlikte REVO'nun süpürerek tarama teknikleri ve Renishaw’un Pervane Kanadı Takım Kiti yazılımı sizin tüm pervane kanadını hassas ve hızlı bir biçimde ölçmenize ve değerlendirmenize imkan verir.

Artık, yüksek hassasiyetli temaslı prob ile ölçüm verilerinden sınırsız sayıda kesit veya tüm yüzey analizi gerçekleştirmek mümkündür.

Pervane kanadı ölçüm prosesini başlatmak üzere MODUS Pervane kanadı planlayıcı yazılımı REVO için otomatik olarak çarpışmasız bir süpürerek tarama programı oluşturur. Bu program daha sonra MODUS metroloji yazılımı kullanılarak CMM üzerinde çalıştırılır.

Tarayarak süpürme işlemi, tüm kanat profili yüzeyini kapsayan, hassas bir "nokta bulutu" oluşturur. MODUS nokta bulutu kesit çıkarma fonksiyonunu kullanarak, gerekli olduğu her yerde kesit oluşturmak mümkündür.

Veri setinin tamamı kaydedildiği için, ihtiyaç duyulması halinde ilave kesitler yeniden ölçmeye gerek kalmadan yaratılabilir.

Elde edilen veriler sonrasında iki yol ile işlenebilir:

Pervane kanadı ölçümü

Ölçüm

Veriler MODUS ile kesitlere dönüştürülür ve nominal CAD modeli gereklilikleri ile karşılaştırılır. Analiz sonuçları MODUS rapor modülü aracılığıyla sunulur, ayrıca MODUS sonuçların arşivlenmeleri için tanımlı bir PDF belgesi oluşturur.

Mühendislik

Veriler, aerodinamik ve gerilme analizlerinde vs. kullanılmak üzere, tam bir NURBS yüzeyi oluşturmak amacıyla, SurfitBlade tarafından işlenir.