Gezinimi atla

Kalibrasyon SSS

Genel

Kalibrasyon ürünüm için tavsiye edilen yeniden kalibrasyon programı nedir?

Ürünler "normal" çevre koşullarında kullanıldıklarında, tavsiye edilen yeniden kalibrasyon programları aşağıda verilmiştir. Zorlu çevre koşullarında kullanılan veya hasar görmüş olmalarından şüphelenilen üniteler için daha sık kalibrasyon yapılması tavsiye edilir. Kalite güvence programınızın veya ulusal/yerel yönetmeliklerin gereklilikleri de daha sık yeniden kalibrasyon yapmanızı söyleyebilir.

Depolama, nakliye ve kullanım sırasında kalibrasyon ürününüzün aşırı şok, titreşim veya aşırı sıcaklık, basınç veya neme maruz kalmaması gerekmektedir. Çünkü bu faktörlerin her hangi biri ürünlerin kalibrasyonlarını geçersiz kılabilir.

ÜrünTavsiye edilen yeniden kalibrasyon periyodu
XM-60/XM-600 çok eksenli kalibratör2 yıl
XL-80 lazer3 yıl
XC-80 çevresel kompansatör1 yıl
XR20 döner eksen kalibratörü3 yıl
XK10 alignment lazer2 yıl
QC20 ballbar1 yıl

Yeni bir kalibrasyon belgesine ihtiyacım var, nasıl alabilirim?

Tüm lazer ve ballbar kalibrasyon ürünleri için yenileme belgeleri Servis Merkezinden satın alınabilir. Bu servis kapsamında verilen idari hizmet nedeniyle küçük bir ücret alınmaktadır.

Bir yenileme belgesi almak için yerel Renishaw ofisinizle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

Lütfen iletişime geçerken, ürün tipini, en son kalibre veya yeniden kalibre edildiği tarihi, seri numarasını ve üretim tarihini bildiğinizden emin olunuz.

Yenileme belgesi kağıda basılmış halde veya acilen ihtiyaç duyuluyor ise, elektronik PDF formatında gönderilebilir.

Lazer kalibrasyon ürünlerini ABD'ye ithal etmek için gerekli US FDA katılım numaraları nelerdir?

Birleşik Devletler Gıda ve İlaç Dairesine göre, lazer ürünleri ile ilgili oldukları için, aşağıda listelenmiş olan ürünlere 1968 tarihli Sağlık ve Güvenlik için Radyasyon Kontrolü Yasasının İdaresi ve Yürütmesi Mevzuatına (Başlık 21, Federal Düzenlemeler Kanunu, Alt bölüm J) karşı aşağıdaki katılım numaraları atanmıştır (Bölüm 1002).

  • XL-80 lazer: 1020567
  • XM-60 veya XM-600 çok eksenli kalibratör: 1220576
  • XK10 üreteç ünitesi: 1610149
  • XK10 S ünitesi ve M ünitesi: 1610216

Bir ark saniye/milirad ne kadar küçüktür?

Bir ark saniye bir derecenin 1/3600ine eşittir.

Bir milirad bir radyanın binde birine eşittir.

XL-80 lazer

XL-80 lazeri tuttuğum zaman bir karıncalanma hissine kapılıyorum. Bu güvenli mi?

Bu durumun nedeni harici güç kaynağı içerisindeki küçük bir kaçak elektrik akımıdır. Bu tip güç kaynaklarında küçük kaçak akımlar yaygın olarak görülür. Akım normaldir ve hiçbir şekilde tehlikeli değildir, ancak lazer kafasının metal yüzüne dokunduğunuzda parmak uçlarınıza hafif bir karıncalanma hissi fark edebilirsiniz. Bu durumdan rahatsız oluyorsanız, o zaman topraklama yapılmış bir alternatif güç kaynağı kullanabilirsiniz (orijinal güç kaynağı ile aynı özelliklere sahip olması kaydıyla). Kullanmış olduğumuz alternatif güç kaynağı XP plc tarafından üretilmektedir. Bu ürün hakkında not edilmesi gereken tek şey, XL-80 lazer ile birlikte verilen geçerli üründen biraz daha büyük olmasıdır.

XL-80 lazer 50 kHz'den daha hızlı veri toplayabilir mi?

Hayır. Veri toplama hızı için sınırlama faktörü USB bağlantısıdır, yazılımı sınırlaması değildir.

XR20 döner eksen kalibratörü

Optiğim hasar gördü, kendim değiştirebilir miyim?

Hayır, optikleri Renishaw'a geri göndermeden yenileri ile değiştiremezsiniz. Optiklerin hassasiyeti garanti etmek amacıyla cihazın içine XR20 döner eksen kalibratörünün tabanına kusursuz bir biçimde paralel olarak yerleştirilmeleri gerekmektedir.

XR20'deki optikler hasar görmüş ise, optiklerin çevresindeki alan ve optiklerin yuvalarının da hasar görmüş olma olasılığı çok yüksektir. Bu nedenle hassasiyetinin sağlanması amacıyla, tam bir teşhis, bakım ve yeniden kalibrasyondan geçmesi için, cihaz Renishaw'a geri gönderilmelidir.

XR20 döner eksen kalibratörünün periyodik yeniden kalibrasyona ihtiyacı var mı?

Evet. Ürünler "normal" çevre koşullarında kullanıldıklarında, yeniden kalibrasyonlar arasında geçmesi tavsiye edilen süre 36 aydır. Zorlu çevre koşullarında kullanılan veya hasar görmüş olmalarından şüphelenilen üniteler için daha sık kalibrasyon yapılması tavsiye edilir. Kalite güvence programınızın veya ulusal/yerel yönetmeliklerin gereklilikleri de daha sık yeniden kalibrasyon yapmanızı söyleyebilir.

Depolama, nakliye ve kullanım sırasında ve XR20’nin aşırı şok, titreşim veya aşırı sıcaklık, basınç veya neme maruz kalmamaları gerekmektedir. Çünkü bu faktörlerin her hangi biri ürünlerin kalibrasyonu geçersiz kılabilir.

Pili yerel olarak satın alabilir miyim? Referans numarası nedir?

XR20'de bulunan pil bir Varta EasyPack XL (şarj edilebilir Li-Polimer) 3,7 V'dir. Üretici parça numarası VKB 56446 702 099'dur. Bu piller Renishaw'dan veya alternatif tedarikçilerden alınabilir. Çeşitli şarj aletleri de mevcuttur.

Çevrim içi satın alın

Alternatif USB güç tesisini kullanmak istiyorum, ancak bir hata mesajı alıyorum. Bunun nedeni nedir?

Yeterli gücü çekemediği için, USB güç tesisi bir bilgisayardaki standart bir USB portu üzerinden çalışmayacaktır. Ana şebeke üzerinde çalışan bir güç kaynağına bağlanmalıdır. Doğru bir şekilde çalışmasını sağlamak için, lütfen bulunduğunuz bölge için doğru güç değeri ile sadece USB güç kaynağı ve verilen USB kablosunu kullanınız. Yeni USB güç kaynakları ve USB kabloları Renishaw'dan temin edilebilir.

XR20 döner eksen kalibratörünü kullanırken pil ömrü nedir?

Tipik olarak, pil 3 saatten biraz fazla dayanır. Uzun süre kullanılmadığı zaman, pilin içinde depolanan şarj azalacaktır, bu nedenle kullanımdan önce pilleri şarj etmenizi ve kullandığınız pilleri dönüşümlü olarak değiştirmenizi tavsiye ederiz.

XR20 döner eksen kalibratörü hassasiyetini tüm oryantasyonlarda korur mu?

Evet.

Başka ülkelerde bana ait olan XR20 döner eksen kalibratörünü kullanmak gerekebilir. Üniteyi yurt dışından getirirken/yurt dışına çıkarırken dikkat edilmesi gereken herhangi özel bir husus var mı?

"Sakıncalı olmayan" bir ürün olarak sınıflandırıldığı için, XR20'yi nakil ederken göz önünde bulundurulması gereken herhangi bir yurt dışına çıkarma/yurt dışından getirme sorunu yoktur. XR20 seyahat çantasının kullanılması ürünü şok, nem ve sıcaklık değişikliklerinden koruyacaktır.

XR20 ile birlikte verilen lityum pilleri IATA Tehlikeli Maddeler Yönetmeliğine (DGR) göre hava yolu ile taşıma amacı için tehlikeli madde olarak sınıflandırılmıştır. Bu yönetmeliklere uymak müşterinin sorumluluğudur. Güvenlik amacıyla lityum pilleri ürünün içinde değil, kasanın içinde saklanmalıdır.

QC20 ballbar ve XR20 döner eksen kalibratörü için Bluetooth iletişimi

Bluetooth menzili neden yetersiz?

Kablosuz çalışma menzili, QC20 ballbar’daki / XR20 döner eksen kalibratöründeki Bluetooth cihazı ve bilgisayardaki program kilidi veya yerleşik cihaz tarafından belirlenir. QC20 / XR20 üzerindeki Bluetooth Düşük Enerji "LE" cihazı 10 metrelik belirlenmiş menzile sahiptir. Bu "belirlenmiş menzil", ballbar "iyi bir ortam"da kullanıldığı zaman beklenilen performansı tanımlar. Örneğin ballbar ve program kilidi/bilgisayar arasındaki Bluetooth radyo sinyalinde minimum parazit olduğu zaman.

Kablosuz iletişim yolunda bulunan fiziksel engellerin hepsi Bluetooth menzilini etkileyecektir, tezgah korkulukları ve hatta bilgisayarın kendisi bile Bluetooth sinyalini engelleyebilir. Bluetooth iletimi için en kötü malzemeler, ofis ara bölmeleri ve sıvılar (insan vücudu iyi bir siperdir) gibi, lifli malzemelerdir.

Program kilidini, mümkün olan yerlerde, ballbarı işaret eder biçimde yerleştirmek iyi bir uygulamadır. İletişim kaybı veya yetersiz Bluetooth menzili sorunu yaşanıyorsa, program kilidini bir USB uzatma balosuna takmak önerilecek bir çözümdür. Bu kilit daha sonra ballbara daha yakın bir yere yerleştirilebilir veya tezgah korumalarının üst kısmına asılabilir.

Bilgisayarımın veya program kilidimin QC20 ballbar’a veya XR20 döner eksen kalibratörüne bağlanabildiğinden nasıl emin olabilirim?

Uygulama notuna bakınız: QC20 ballbar Bluetooth uyumluluğu nasıl kontrol edilir

Bilgisayarımın Bluetooth özelliği var - bir program kilidine ihtiyacım var mı?

Bilgisayarların (genellikle dizüstü bilgisayarların) dahili bir Bluetooth cihazı olduğu zaman, kurulu bir yığın da var demektir. Her bir bilgisayar için yapılması gereken ilk işlem, Ballbar 20 yazılımını kurmak olmalıdır. Kurulum tamamlandığında, yazılım içerisinde QC20 araması yapın. Bu noktada aşağıda verilen iki durumdan biri gerçekleşecektir:

1. Yazılım ballbara bağlanacak ve canlı ballbar okumalarını göstermeye başlayacaktır.

2. "Herhangi bir Bluetooth radyo mevcut değil" diyen bir hata mesajı belirecektir.

Hata mesajı gösterildiğinde bunun nedeni büyük olasılıkla Bluetooth cihazının Ballbar 20 yazılımı ile iletişim kurmak için gerekli olan Microsoft yığınını kullanmıyor olmasıdır.

Bu noktada iki seçenek vardır:

1. Microsoft yığınını kullanan bir Bluetooth program kilidi kullanın - bu en basit seçenektir.

2. Dahili Bluetooth'u bir Microsoft yığını kullanacak biçimde ayarlamaya çalışın. Daha fazla bilgi almak için bilgisayar üreticiniz ile iletişime geçin. Cihazınız Microsoft yığınını kullanamıyor ise, yine de bir program kilidine ihtiyacınız olacaktır.

Bazı ülkelerde Bluetooth cihazlarının kullanımı kontrol edilmektedir. QC20 ballbar’ı ve XR20 döner eksen kalibratörünü nerede kullanabilirim?

Çoğu bölgede, Bluetooth tarafından kullanılan radyo frekanslarını kullanan cihazlar, radyo cihazlarını kapsayan normal yönetmeliklerin çoğundan muaftır, diğerleri için özel onay gereklidir. Lütfen güncel bilgiler için aşağıdaki destekleyici belgelere bakınız:

Ürün notu: XR20 döner eksen kalibratörünün radyo cihazı yönetmelikleri ile uygunluğu

Ürün notu: QC20 ballbarın radyo cihazları yönetmelikleri ile uygunluğu

XR20 döner eksen kalibratörünün güç kaynağını bir test sırasında değiştirebilir miyim?

Hayır, bir test sırasında pili veya güç kaynağını değiştirmek mümkün değildir.

  • Pili değiştirmek XR20’yi tezgahtan uzaklaştırmayı ve cihazın enerji akışını kesmeyi içerir. Bu durum, daha önce toplanan tüm verileri geçersiz kılan bir sıfır/referans çevrimine ihtiyaç duyulmasına neden olur.
  • Bir USB güç kaynağına geçmek, hareketli bir tezgah çalışma alanına girmeyi gerektirir. Bu şiddetle kaçınılması gereken bir güvenlik tehlikesidir. Ek olarak, güç kaynağında yapılacak herhangi bir değişiklik, fiziksel bir temas gerektirir ve ünitenin toplanan verileri geçersiz kılmasına neden olur.

QC20 ballbar

QC20 ballbarımda şarj edilebilir piller kullanabilir miyim?

Renishaw şarj edilebilir pillerin kullanılmasını tavsiye etmemektedir. QC20 ballbarlarında şarj edilebilir CR2 pilleri kullanmayı tercih eden müşteriler aşağıdaki hususların bilincinde olmalıdır:

1. Bir QC20 ile şarj edilebilir bir pil kullanıldığında üniteden çıkması beklenen gürültü, ballbar normal bir CR2 pil kullandığında çıkacak olan gürültüden 2 - 3 kat daha fazla olabilir. Bu gürültünün tam etkisi sadece müşteri ballbarı, çizimlerinde 200 - 300nm'lik gürültü görebileceği, maksimum numune hızında (örneğin bir yüksek hızlı küçük yarıçap testi) kullanıyor ise görülecektir.

2. Daha az zahmetli (ve belki daha tipik) testlerde bu gürültü orantılı olarak düşecektir; örneğin 3000mm/dakika hızda bir 100mm testi 60 - 70nm civarında gürültü verecektir.

3. Bu konfigürasyonda daha az test gerçekleştirdik ve bu nedenle farklı pil üreticileri arasında gürültünün nasıl değiştiği konusundaki bilgimiz sınırlıdır.

4. QC20 ballbarlarında bir şarj edilebilir pil kullanmak isteyen herkese, gürültü seviyesinin kabul edilebilir olup, olmadığını görmeleri için, en başta ballbar bir ballbar kalibratöründe iken bu işlemi denemelerini öneririz.

5. Anladığımız kadarıyla bazı şarj edilebilir CR2 pilleri, QC20 ballbarı ters kutupla takılan pile karşı koruyan bir PTC cihazı içermemektedir (dahili bir kısa devre koruma mekanizması). Pilin doğru kutuplu olmasının sağlanması için çok dikkatli olunmalıdır.

Küçük daire adaptörü kullanılırken, QC20 ballbar için tavsiye edilen bir oryantasyon var mıdır? Kullanıcı kılavuzu merkezdeki transformatörü göstermektedir, peki iş mili tarafındaki transformatör olursa ne olur?

Küçük çaplı adaptörü özel bir oryantasyona monte etmek gerekmez. Ballbarın ağırlık merkezi cihazı kapaklara sabitlemeye yardımcı olduğu için, kılavuzda gösterilen oryantasyon tavsiye edilmektedir. Bu oryantasyon iyi bir uygulamadır.

Ballbar 20 Yazılımı

Kısmi yay tarama açısını ve aşma açısını değiştirebilir miyim?

Hayır, kısmi yay analizi sadece 220° tarama açısı ve 2° aşma açısı ile çalışacaktır. Bu kombinasyon çarpışma güvenliği ve veri toplama için en iyi yoldur.

Sonraki adımlar

Burada bir cevap bulamadıysanız, lütfen e-posta soru formunu kullanarak sorunuzu bize iletiniz veya en yakınınızdaki yerel ofis ile iletişime geçiniz.