Gezinimi atla

IPC, akıllı proses kontrolü

Proses kontrolü, ofsetleri doğrudan takım tezgahı kontrollerinde güncellemek için, Equator™ mastar ile parça kontrolü verilerini kullanan kapalı devre geri bildirimi ile gerçekleştirilir.

Gerçek zamanlı geri bildirim

Equator takım ofsetleri - bölünmüş

Mastar ile parça kontrolü verileri, bazı modern takım tezgahı kontrollerine bağlanma becerisi sunan IPC tarafından, gerçek zamanlı olarak kolayca okunabilir. Bu, gerçek otomatik proses kontrolü sağlayarak, ofset değerlerinin güncellenmesine izin verir. Equator mastardan alınan veriler, örneğin takım aşınması ve termal sapma gibi, proses kararsızlığının yaygın nedenlerini kompanse ederek, ofsetlerin tekrarlanabilir ve güvenilir bir şekilde güncellenmesi için kullanılabilir.

Kontrol prosesi kapasitesi

İşleme proseslerinin kapasitesini arttırmak için ofsetler istatistiksel olarak kontrol edilebilir, böylece kalitede iyileşme ve verimlilikte artış sağlanır. Bu işlem, kontrol limitlerini hesaplamak için kompanzasyon değerleri ve standart sapmayı hesaplamak amacıyla, öğe ölçüm değerlerinin ortalaması kullanılarak gerçekleştirilir.

Kesme takımı kullanım ömrü yönetimi

Bir takım, maksimum takım ofsetinden (kullanıcı tanımlı) daha fazla kompanse edildiğinde, takım tezgahına kesme takımının değişmesi gerektiğini bildiren, bir aşınma-limiti uyarısı verilir. Takım tezgahı bu uyarının ardından bir yedek takım kullanma veya bir sonraki çevrimden önce prosesi durdurma kararı alabilir.

Çoklu tezgahların güncellenmesi

Equator mastar ofset güncelleme değerlerini bir öğe üzerinden öğe esaslı olarak birkaç tezgaha gönderebilir. Böylelikle çoklu tezgahlar üzerindeki çoklu takımları eş zamanlı güncelleyebilirsiniz. Örneğin OP10 ve OP20 prosesleri bir mastar ile parça kontrolü programı ile kontrol edilebilir. Tüm veriler daha sonra yapılacak olan analizler için kaydedilir ve zaman damgası eklenir.

Anahtar özellikler

  • İnsan müdahalesinde azalma
  • Tezgah duruş süresinde azalma
  • Bazı parçalarda kaydedilen hataların ortalaması alınır - böylece daha hassas güncellemelerin yapılması sağlanır
  • Takım tezgahına yakın olma durumu nedeniyle herhangi bir zaman gecikmesi olmaz
  • Birden çoğa (Equator sistemden takım tezgahına) güncellemeye imkan verir

Kolay boyut ayarı

  1. Kullanılacak boyutu seçin
  2. Kontrol limitlerini ayarlayın
  3. Düzeltme karakteristiklerini ayarlayın
  4. Güncellenecek tezgahı seçin
  5. Takım ofset bilgisini ayarlayın