Gezinimi atla

inLux™ SEM Raman arayüzü

Yerinde SEM Raman analizine yönelik evrensel bir çözüm

Yenilikçi inLux™ SEM Raman arayüzü, taramalı elektron mikroskobu (SEM) haznenize yüksek kaliteli Raman fonksiyonları kazandırır. Artık SEM üzerinde eş zamanlı görüntüleme yaparken 2D ve 3D görüntüler üretebilen Raman spektrumlarını toplayabilirsiniz. Numune, SEM görüntüleme ve Raman veri toplama modları arasında statik kalır, böylece Raman ve SEM görüntülerini karşılaştırırken konum hassasiyetinden emin olabilirsiniz.

inLux arayüzü kapsamlı bir Raman fonksiyonları seçeneği sunar. Spektrumları tekli veya çoklu noktalardan toplayabilir veya 2D ve 3D konfokal Raman görüntüleri oluşturabilirsiniz. inLux arayüzü standart olarak tüm bu işler için tam donanımlı biçimde gelir ve her eksende 0,5 mm'den büyük hacimleri analiz etmenizi mümkün kılar. 50 n hassasiyete inebilen, Hassas Raman görüntülemeyi garanti eden, tamamen enkoder kontrollü pozisyonlama özelliğine sahiptir.

Bizimle iletişime geçin

inLux SEM Raman arayüzü

En önemli faydaları

  • Bilgi açısından zengin - Raman, fotolüminesans (PL) ve spektral katodolüminesans (CL) analizi eş zamanlı olarak gerçekleştirilir ve SEM görüntüleme ile birlikte konumlandırılır.
  • Evrensel - inLux arayüzü, farklı üreticilerden gelen farklı hazne boyutlarına sahip çok sayıda farklı SEM sistemine herhangi bir SEM modifikasyonu olmadan monte edilebilir.
  • Müdahalesiz - inLux probu tek bir tıklamayla tamamen geri çekilebilir. Bu özellik probun kullanılmadığı zamanlarda diğer SEM fonksiyonlarını veya iş akışlarını engellememesini sağlar.
  • Dağılımı belirler - Konfokal Raman görüntüleri standart olarak üretilebilir, dolayısıyla numune heterojenliği kolaylıkla ölçülebilir.
  • Numune görüntüleme - Numunenizi ve hedef ilgi alanlarını görselleştirmek için geniş alanlı optik görüntüleme ve montaj.
  • Konfigüre edilebilir - İki taneye kadar farklı uyarım dalga boyu, artı opsiyonel bir CL modülü.
  • Otomatik - Zorlu numunelerin Raman analizi için lazer dalga boylarının tek bir tıkla değiştirilmesi.

inLux arayüzü uygulamaları

Bir yakıt enjektörü üzerindeki kirlenmeyi gösteren SEM görüntüsü

Kirleticilerin tanımlanması

Raman spektroskopisi, son derece spesifik kimyasal bilgiler sağlayabilen, temassız ve tahribatsız bir tekniktir; bu da onu kontaminantların tanımlanmasında ideal kılar. Raman spektroskopisi, element analizi kullanılarak ayırt edilmesi zor olan karbon ve organik kirleticilerin analizinde özellikle güçlüdür. Optik mikroskop ile analiz edilemeyecek kadar küçük kirletici parçacıkların morfolojisini bulmak ve incelemek için bir SEM kullanılabilir. Daha sonra bu parçacıklar, numuneyi hareket ettirmeye gerek kalmadan inLux arayüzü kullanılarak doğrudan Raman analizi için yönlendirilebilir.

Kontaminantlar hakkında daha fazla bilgi

Kimlik kartının SEM Raman üst üste bindirilmiş görüntüsü

Malzeme analizi

Malzemelerin sergilediği özgün özelliklerin çoğu, onların boyutundan, şeklinden veya kalınlığından kaynaklanır. Grafin, nanoçubuklar ve nanotüpler, taramalı elektron mikroskobunun yüksek büyütme özelliğinin numuneyi görselleştirme konusunda hayati öneme sahip olduğu örneklerdir. Raman analizi malzemenin kimyasal ve yapısal özelliklerini ortaya çıkarmanın yanı sıra fiziksel özellikleri hakkında da bilgi sağlayabilir. inLux arayüzü, SEM'den elde edilenlerle ilişkilendirilebilecek kristallik, gerilim ve elektronik özellikleri gösteren Raman görüntüleri üretebilir.

Malzemeler hakkında daha fazla bilgi

Farklı Renishaw Raman sistemlerine bağlanın

inLux arayüzü Renishaw'un araştırma sınıfı Raman spektrometreleri ve yazılımı ile birlikte kullanılır. Yol gösterici olduğu için kullanım kolaylığı ile birlikte kapsamlı işleme ve analiz becerileri sağlar. Endüstriyel kontaminasyonların belirlenmesinden akademik araştırmalara; inLux arayüzü SEM'inizden en iyi şekilde yararlanmanıza yardımcı olabilir.

Virsa Raman analizörü

Virsa™ Raman analizörü

inLux arayüzü Özel Raman analizi için Virsa Raman analizörüne bağlanabilir. Virsa analizörü, magazine monte edilmiş gövdeli araştırma sınıfı bir Raman sisteminden beklenen yüksek hassasiyet ve spektral çözünürlük sayesinde SEM Raman analizinde kompakt, uygun maliyetli bir çözüm sunar.

Virsa analizörü hakkında daha fazlasını öğrenin
inVia Qontor Raman mikroskobu

inVia™ konfokal Raman mikroskobu

Dünyanın en çok satan araştırma sınıfı Raman mikroskobuna SEM analizi eklemek için inLux arayüzünü inVia konfokal Raman mikroskobuna bağlayın. inVia mikroskobu, konfigürasyonuna şlave edilebilen lazer seçenekleri, dedektö seçenekleri ve kırınım ağı seçenekleri ile dünya lideri pozisyonunda bir performans ve hassasiyet sunar. Her türlü Raman aktif materyali analiz etmek için idealdir. inVia mikroskobu Raman analizi için bağımsız olarak kullanılabilir. Daha sonra SEM'iniz, yerinde ölçümlerin gerekli olmadığı durumlarda diğer kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

inVia Raman mikroskobu hakkında daha fazlasını öğrenin

Daha fazlasını öğrenin

Taramalı elektron mikroskobunuzun inLux SEM Raman arayüzüyle uyumlu olup olmadığını öğrenmek için bize SEM konfigürasyonunuz hakkında bilgi verin. Aşağıdaki linki kullanarak kısa formu doldurun ve uzmanlarımızdan biri sizinle iletişime geçsin.

Formu doldurun

Webinarı seçip izlemek için hemen kayıt olun

Karşıdan Yüklemeler: inLux SEM Raman arayüzü

Özellikler

ParametrelerDeğer
Kütle< 20 kg
Fiber optik kablo uzunluğu4,6 m
Uyumlu Raman spektrometreleriRenishaw inVia konfokal Raman mikroskobu, Renishaw Virsa analizörü
Uyumlu SEM modelleriTüm büyük SEM tedarikçilerinin modelleriyle uyumludur
SEM port gerekliliğiSEM’in yan veya arka tarafında yer alan boş port gerektirir
SEM performansıinLux arayüzü herhangi bir SEM modifikasyonu gerektirmez ve kullanılmadığı zaman tamamen geri çekilebilir, böylece SEM’in veya diğer aksesuarların performanslarını etkilemez.
Hareket kontrolüDokunmatik fare, WiRE yazılımı
Temas korumasıTemas sensörü, mutlak enkoderler kullanılarak izlenen güvenli çalışma hacmi
Lazer güvenliğiLazer vakum haznesine kilitlenir
Raman harita çıkarma/görüntülemeStandart olarak sağlanır
Fiber optik modül seçimiİki taneye kadar farklı uyarım dalga boyu + opsiyonel bir katodolüminesans modülü
Mevcut lazer uyarım dalga boyları405 nm, 532 nm, 660 nm, 785 nm (diğerleri talep üzerine hazırlanabilir)
Lazerler arasında geçişOtomatik, motorize ve yazılım kontrollü
Yanal uzaysal çözünürlük< 1 µm @ 532 nm
Konfokal performans< 6 µm @ 532 nm
Uzaysal çözünürlükSpektrometre teknik özellikler sayfasına bakın
BoyutlarG 804 mm x Y 257 mm x U 215 mm