Gezinimi atla

Havacılık ve yüksek değerli üretim

© Getty images: Uçak türbini

Renishaw’un prob ve yazılımlarının yardımı ile Honeywell tezgahla işleme proseslerinin beklendiği gibi yürüyeceğinden emin olabiliyor...şimdi onları baştan tespit ederek, her türlü kusuru daha başlangıçta engelleyebiliriz.

Honeywell Aerospace (Meksika)

Bir kanatlı diskin baştan sonra üretim prosesi

Renishaw teknolojisi karmaşık bir havacılık sektörü parçasının imalat prosesinde uygulanabilir.

Renishaw çözümleri havacılık sektörü üreticilerinin tekrarlanabilirliği, izlenebilirliği ve verimli çalışmayı en hassas toleranslara kadar sağlamalarına yardımcı olur, böylelikle her bir bileşen tasarım amacına uygun üretilir.

CMM’ler için REVO® 5 eksenli çok sensörlü sisteme yönelik RFP girişim probu

Yeni RFP girişim probu, serbest formlu yüzeyler ve karmaşık geometrilerin ölçümüne yönelik tasarlanmış olup, hızlıca yüksek nokta yoğunluğuna sahip, yüzey verileri sağlar.

Diğer temassız yapılandırılmış ışıklı sistemlerin aksine, RFP probu farklı alanlardan gelen verileri bir araya getirmek için referans noktaları gerektirmez. Çünkü birleştirme işlemi otomatik olarak REVO sistemi tarafından gerçekleştirilir.

Tek bir ayarlama ile her oryantasyonda altı serbestlik derecesini ölçün

XM-60, tek bir ayarlama ile eş zamanlı olarak, bir lineer eksen boyunca altı serbestlik derecesi içerisinde hataları ölçme becerisine sahip bir lazer ölçüm sistemidir. Tek bir veri toplama işlemi ile eksendeki tüm geometrik hataları ölçmek için güçlü bir teşhis imkanı sağlar.

SPRINT™ teknolojisi ile 3 boyutlu yüzey ölçümü

SPRINT™ teknolojisine sahip prob ile ölçüm sistemleri, OSP60 prob modülünün içerisindeki benzersiz 3 boyutlu sensör teknolojisi ile CNC takım tezgahlarına olağanüstü, yüksek hızlı, yüksek hassasiyetli prob ile ölçüm sağlarlar. Productivity+™ Serbest Formlu Yüzey ve Pervane Kanadı Takım Kitlerini kullanarak pervane kanatları ve kanatlı diskler gibi karmaşık serbest formlu yüzeyleri ölçün.

Uçak montajı için metal aditif (katmanlı) imalat ile üretilmiş parçalar

Metal aditif üretilmiş parçalar havacılık endüstrisinde, motor türbin kanatları, yakıt sistemleri ve kılavuz kanatlar dahil olmak üzere, fonksiyonel parçalar için kullanılırlar. Parçaların sonlu elemanlar analizi geliştirebilir ve ağırlığı azaltır.

Frazer-Nash, müşterisi Kwikbolt için uçak montajı sırasında kullanılmak üzere bir bağlantı parçası üretmek için aditif (katmanlı) imalatı kullandı. Bu üretim klasik talaşlı imalat yöntemlerine kıyasla daha hızlı ve daha düşük bir maliyette yapılabiliyor.