Gezinimi atla

Hassas üreticiler kritik parçaların imalatı için Renishaw’a güveniyorlar.

Takım tezgahı problarını almalarından bu yana, Associated Tools ürettiği parçalarının kabul edilmemesi probleminden kurtuldu ve takım ayar sürelerinde %66’ya varan azalmalar oldu.

Hindistan’da savunma sanayinde kullanılan parçalara olan talep her geçen gün artmaktadır ve söz konusu parçaların yapıları gereği bu parçaların hassas bir şekilde üretilmesi çok önemlidir. Şu anda Associated Tools’un Yöneticisi olan Bay H J Bishnu, imalat biriminin başına 2005 yılında getirildi ve firmanın atölyesini aralarında – tamamı Renishaw’ın çeşitli temasla tetiklemeli probları ve takım ayar sistemleri ile donatılmış, LMW, BFW ve Hurco CNC takım tezgahlarının yer aldığı, en son imalat teknolojisi ile doldurdu.

Sadece tezgahlara yatırım yapmak yeterli değildi

Ancak, göreve ilk getirildiği zaman, imalat teknikleri ile ilgili çeşitli konular vardı. Bay Bishnu o zamanları şu şekilde anlatıyor, “CNC tezgahlarına o kadar çok yatırım yaptıktan sonra, halen işleme çevrimi sürelerinin yavaşlığı, ayarlama nedeni ile tezgahlarda boşa geçen süreler, kalite ve operatör hatalarındaki uyumsuzluklar nedeni ile problemler yaşıyorduk.”

İlk olarak 2005 yılında, parçaları yükleme prosesi manüel açı ayarı ve dokuz açı ayar pozisyonundan oluşan bir manüel tuşlama sistemi gerektirdi. Manüel olarak gerçekleştirilen her bir açı ayar prosesi 45 dakika sürüyordu. Ardından gelen, tezgahın pozisyonu kontrol ettiği 30 dakikalık süre, ayarı yavaş ve verimsiz bir proses haline getiriyordu. Bunlara ek olarak, manüel açı ayarı ve operatör hatalarının sonuçları, %5 oranında kalitede uygunsuzluk ve %1.5 oranında hatalı parçaların kabul görmemesi anlamına geliyordu.

Takım ayarı prosesi de manüel olarak gerçekleşiyordu, ki bu da takımların yeniden her ayarında yine zaman kaybına neden oluyordu.

Çok geçmeden, Halida Teknoloji Enstitüsü mezunu olan Bay Bishnu, sadece CNC tezgah teknolojisine yatırım yapmanın yeterli olmadığını farketti. Pune şehrindeki SECO’yu ziyaret ederek, Renishaw’ın temasla-tetiklemeli ve takım ayar problarının faydalarını bizzat gördü ve bu probların kendi işleme prosesi üzerinde çok büyük etkileri olacağına karar verdi.

Karşıdan Yüklemeler

  • Örnek olay:  (IN415) Associated Tools - Hassas üreticiler kritik parçaların imalatı için Renishaw’a güveniyorlar
  • Case brief:  Valve body boring and drilling - improve process capability