Gezinimi atla

İçten yanmalı motor üretimi

ICE ve güç aktarma organları üretimi

Yıllarca uzmanlığımızı ve teknolojimizi, üreticilerin motorlarını, vites kutularını ve tahrik millerini oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla, uygulamaya döktük.

Sonuç, daha ekonomik, daha güvenilir ve daha yüksek kalite standartlarında üretilen - geliştirilmiş performans, yakıt verimliliği, daha az kirlilik ve daha uzun servis ömrü sağlayan, güç aktarma organları olmuştur.

Otomotiv üretiminin geleceği

İşlenmiş kutuların çok sensörlü hızlı taramasından yakıt hücrelerinin malzeme analizine kadar, içten yanmalı motorlardan (ICE) elektrikli araçlara (EV) giden yolda otomotiv üretim müşterilerimizi destekliyoruz.

Broşürümüzü indirin

Otomotiv broşürü kapağı iPad’te

Vites kutusu ve eMotor kutuları

  • Azaltılmış çevrim süreleri için 5 eksenli ölçüm teknolojileri
  • Minimum prob ucu ayarları genellikle vites kutusu ölçme çevrimi sürelerini yarıya düşürür

Güvenilirlik ve sessiz çalışma sağlamak amacıyla dişli kutuları sıkı boyut toleransı ve yüzey pürüzlülüğü kontrollerine tabi tutulurlar. Tezgah ile işleme faaliyetlerinin kalite güvencesi genellikle bir koordinat ölçüm tezgahında (CMM) periyodik numune ölçümü ile elde edilir. Aynı hat üzerinde birden fazla vites kutusu çeşidi oluşturmak için birden fazla paralel takım tezgahı kullanan üretim hattı, merkezi ölçüm fonksiyonunda önemli bir yük oluşmasına ve uygunsuzlukların rapor edilmesinde önemli gecikmelere yol açabilir. Veri toplama hızı bu nedenle hızlı sonuçlar almada ve gerekli CMM sayısını düşürmede önemli rol oynar.

Yüzey pürüzlülüğü ölçümü

  • Otomatik hale getirilmiş yüzey pürüzlülüğü ölçümü
  • Azaltılmış manüel prosesler

Renishaw'un REVO® 5 eksenli CMM ölçüm teknolojisi sahip olduğu çok sensör özelliği ile parçaları hızlı biçimde tarar, tek bir entegre platform üzerinde biçimleri ve yüzey pürüzlülüğünü ölçer. Yüzey pürüzlülüğü ve boyut toleranslarının sıkı biçimde kontrol edilmesi tüm dişli kutuları için en önemli kalite gerekliliğidir. Manüel yüzey pürüzlülüğü işlemleri otomatik hale getirilmiş bir SFP2 probu ile değiştirilebilir. Böylelikle manüel ekipmandan kaynaklanan ilgili iş gücü ve bakım/onarım masrafları ortadan kalkar.

ICE’den EV’ye giden yoldaki otomotiv mühendisliği

Yeni otomotiv teknolojileri sürekli olarak iyileştirildiği için üretim esnekliği ve uyarlanabilirliği klasik ICE’den tam pilli EV'ye giden yolda ticari başarının temelini oluşturacaktır.

Renishaw'un Otomotiv Bölümü İş Geliştirme Müdürü olan Gareth Tomkinson, üretiminizi bu elektrikli geleceğe uyarlamaya yardımcı olmak için Renishaw’un üretim çözümlerinin nasıl hız, esneklik ve kullanım kolaylığı sağlayacağını açıklıyor.

EV broşürümüzü indirin

Uzmanlık alanlarımız

Kalite

Modern motorların karmaşık yapıları, parçalara daha da zorlu biçim ve boyut gereklilikleri getiriyor. Verimlilik ve işletme standartları da, malzeme yüzeylerinde hassas bir düzlük, dalgalılık ve pürüzlülük kontrolü yapılmasını gerektiriyor. Teknolojilerimiz parça uyumluluğunu bu gerekliliklere karşı doğrulamak için kullanılmaktadır.

Kontrol

Takım tezgahlarının doğru biçimde kalibre edilmesinden ve hassas ayarlamanın yapılmasından son denetime kadar her aşamada, tolerans dışı parçaların asla bir aracın son montajında yer almamasını sağlıyoruz.

 

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Mastar ile parça kontrolü

Equator™ mastar ile parça kontrol sistemleri proseslerin otomatik olarak merkezi kalmasını sağlar ve üretim noktasına yakın kalite güvencesi sunar.

Kalibrasyon

Hassas takım tezgahı için cihazlar ve yazılım ve CMM ayarı, yüksek kalite, tekrarlanabilirlik, verimli üretim prosesleri için bir temel oluşturur.

Takım ölçme ve kırık takım tespiti

Temaslı ve temassız takım sıfırlama sistemleri kesme takımlarının durumunu veya aşınmasını tespit eder ve ayarlar.

Problar

Parçaların doğru biçimde ayarlanmasını sağlayan temaslı problar, işleme sırasında ortaya çıkan termal sapma gibi değişiklikleri kontrol eder ve parçaların teknik özelliklerine ve tasarım amaçlarına uygun biçimde üretilmelerini garanti eder.

Pozisyon enkoderleri

Manyetik, lazer ve optik enkoderler sıkışık alanlarda yüksek hassasiyetli hareket kontrolü sağlarlar.

Ölçüm

3 ve 5-eksenli CMM prob ile ölçüm sistemlerimiz biçim ve yüzey finişini hızlıca denetlemek amacıyla parçaları tarayabilirler. Bu seçenek özellikle vana yatakları ve silindir çapları gibi öğelerin denetimi için önemlidir.