Gezinimi atla

FORTiS™ kapalı enkoder ürün testi

FORTiS kapalı enkoderleri zorlu ortamlarda çalışma açısından özenli bir test programına tabi tutulurlar.

Renishaw, takım tezgahları gibi zorlu ortamlarda kullanıma uygun metroloji ürünlerinin tasarımı, üretimi ve çalıştırılmasında onlarca yıllık deneyime sahiptir. Bu deneyim, FORTiS kapalı lineer enkoder serisine yönelik özenli test programımıza ilham verdi. Söz konusu test programı diğerlerinin yanı sıra aşağıdaki testleri içermektedir:
  • Vibrasyon
  • Conta aşınması
  • Giriş Koruması (IP)
  • Bir tezgah haznesinde uzun süreli çalışma
  • Tuz püskürtme (sis)
  • Kimyasal dayanım
  • Düşme ve şok

Aşağıdaki ürün test videolarımızı izleyin

Vibrasyon, sert metalleri keserken pozisyon kararlılığı açısından bir sorun yaratabilir. FORTiS kapalı enkoderde yer alan patentli ayarlı kütle sönümleme teknolojisi, 30 grama kadar sınıfında önce vibrasyon dayanımı sağlar (FORTiS-S™, 38 gramda 16 saat boyunca sürekli olarak test edilmiştir). FORTiS enkoder ayrıca 55-2000 Hz arasında sabit Hızlanma Spektral Yoğunluğunun (ASD) 0,9 g²/Hz'e kadar rastgele vibrasyonuna dayanır ve enkoderin doğal frekansındaki vibrasyona karşı benzersiz bir şekilde korunur.

DuraSeal™ dudak tipi contalar, yağ içinde karıştırılmış ince demir talaşı ve karbür tanecikleri ile 14 milyon çevrim için aşınma testine tabi tutulmuştur. Sağlam DuraSeal malzemesi, enkoder optiklerini kirlilikten koruyan okuma kafası pervanesinin etrafında uzun ömürlü ve güvenilir bir sızdırmazlık sağlar. Bu nedenle, enkoder üzerinden hava kaybı, endüstri standardı contalarla karşılaştırıldığında %70 oranında azalır ve sistem kullanım ömrü uzar.

Bu FORTiS kapalı enkoder, iki yıldan uzun süredir bir takım tezgahı haznesinde kuruluydu: iş miline bakan contalarla ve normalde kullanılan takım tezgahı koruyucu kapakları olmadan monte edilmişti. Bu nedenle her gün vardiya bazında doğrudan soğutma sıvısına ve talaşa maruz kalıyordu. Bu zorlu çalışma ortamına rağmen, sinyal seviyesinde herhangi bir düşüş ve gözle görülür bir bozulma olmadı.

FORTiS™ kapalı enkoderin sızdırmazlığı IP64 standardına göre (hava tahliyesi ile) sağlandı: IPX3 seviye Giriş Koruma ve IPX4 seviye su püskürtme testi ve ayrıca IP6X seviye partikül testi. DuraSeal™ dudak tipi contalar, su ve partiküllere karşı üstün sızdırmazlık sağlayarak, su girişini ve performansta bozulmayı önler.

FORTiS kapalı enkoderin on yıl boyunca tuz püskürtme (sis) işlemine maruz kalmasını simüle etmek için hızlandırılmış tuz püskürtme (sis) testi kullanıldı. Testin ardından, performansta herhangi bir bozulma ve yapısal bütünlükte herhangi bir kayıp görülmedi ve ürünün korozyona dayanıklı olduğu tespit edildi.

Enkoder üzerindeki tüm contalar, çok sayıda endüstri standardı soğutma sıvısı, çözücü ve yağ ile uyumluluk açısından test edilmiştir. Hızlandırılmış testler, 57°C'ye yükseltilmiş sıcaklıkta 6 hafta sürdü: herhangi bir bozulma belirtisi ve kimyasal reaksiyon görülmemesi ile boyutsal kararlılık doğrulandı.

FORTiS kapalı enkoderler düşme ve şok testine de tabi tutulmuştur. Hareketli dahili parçası olmayan benzersiz FORTiS temassız tasarımı, kırılma risklerini en aza indirir ve daha uzun bir sistem kullanım ömrü sağlamaya yönelik güvenilirliği artırır. Daha sağlam olması ve performansta bozulma görülmemesi amacıyla tüm elektronik ve optik aksam, kırılmaz sertleştirilmiş paslanmaz çelik bir cetvele sahip sızdırmaz bir okuma kafasına güvenli bir şekilde yerleştirilmiştir.