Gezinimi atla

EZ-IO otomasyon yazılımı

Equator™ sistemleri akıllı fabrikalarda mekik masa ve robot yüklemesi için hücrelere entegre edilebilir.

Equator sistemleri otomatikleştirmek için EZ-IO kullanılması

Equator mastar ile parça kontrolü sistemi otomasyon kiti, Equator sistemlerinin akıllı fabrikalar içerisinde üretim hücrelerinde otomatik yüklenme ile entegrasyonunu sağlayan, REN-IO arayüzü ve EZ-IO yazılımını içerir. Örneğin REN-IO ve EZ-IO basit bir mekik sistemine veya robota bağlanmak, bir parça yüklendiğinde mastarlamaya başlamak için komutları kabul etmek, mastarlama programları arasında geçiş yapmak ve robotun parçayı uygun yere koyması için, robota bir parçanın sağlam mı, yoksa hurda mı olduğunu söylemek için kullanılabilir.

EZ-IO yazılımı, Equator sistemleri ve hücre kontrolörü arasındaki iletişimi konfigüre etmek amacıyla, otomatik üretim hücrelerini ayarlayan entegratörlerin işini çok kolaylaştırır.

Otomatik yeniden mastar ile parça kontrolü gibi akıllı fonksiyonlar kullanılabilir, örneğin Equator sistem atölye sıcaklığının değiştiğini tespit ettiğinde, mastar parçayı yüklemek için robot veya mekik sisteminin kullanılması.

Örneğin, bir fonksiyon, hızlı başlangıç ve sağlam kontrollere imkan veren, önceden tanımlanmış bir diziyi kullanarak, yükleme ve boşaltma için bir standart robot ile entegre olma becerisi sağlar.

Tipik uygulamalarda, yüksek seviyede tekrarlanabilir ölçümler elde etmek için, yüklenmekte olan parçanın doğru pozisyon ve yönelime yerleştirilmesini sağlamak amacıyla, genellikle bir pnömatik veya elektrikli fikstür kullanılır. Parça ölçüldükten sonra EZ-IO yazılımı, parçanın tanımlanan toleranslar içinde veya dışında olduğunun sinyalini verir. Bu bilgiye dayanarak robot farklı işlemler yapabilir.

EZ-IO ile entegre Proses İzleme

Proses İzleme ekranı, mastar ile parça kontrolü geçmişini gösteren grafik tarafından sağlanan proses kontrol bilgisinin yanı sıra, Equator mastar ile parça kontrolü sistemi ve otomatik hücre arasındaki iletişimin izlenmesini kolaylaştırmak amacıyla, EZ-IO yazılımına yerleştirilmiştir.

PLC'ler ile entegrasyon

Gerekirse, işlemlerin manüel olarak seçimini idare etmek amacıyla, bir PLC (Programlanabilir Mantık Kontrolörü) programlanabilir. Böyle bir durumda, ölçüm çevrimini başlatmak amacıyla Equator'a sinyalleri göndermek için bir butonlu konsol kullanılacaktır. Bir alternatif olarak, bileşen yükleme ve boşaltma işlemlerini kontrol etmek için Equator'a bir butonlu konsol bağlanabilir.

EZ-IO Scheduler (Zamanlayıcı)

EZ-IO Zamanlayıcı, entegratörler için hızlı kuruluma imkan veren, önceden tanımlanmış bir robot dizisidir.