Gezinimi atla

Esnek atölye içi proses kontrolü

Dünya çapındaki üreticiler proseslerini Equator™ mastar ile parça kontrol sistemi kullanarak kontrol ediyorlar.

Hurdayı azaltın

Parçaların hurdaya gitmesinin maliyeti çoğu kez doğru proses kontrolünü kullanarak azaltılabilir. İster otomatik çevrim içi, isterse tek başına proses kontrol metodu olarak uygulansın, Equator mastarın hızı, proses kapasitesini belirgin biçimde arttırarak, müşterilerin örnek ölçümden parçaların %100 ölçümüne geçmelerini mümkün kılmıştır.

Proses İzleme fonksiyonu ile operatörlere, hurda oluşmadan önce proseslerin düzeltilmesine imkan veren, gerçek zamanlı mastar ile parça kontrolü verilerinin görsel çubuk grafikleri ve şemaları verilir.

Dar boğazları azaltır

CMM'ler genellikle atölyede sıcaklık kontrollü odalara yerleştirilir. Yer darlığı nedeniyle erişim zorluğu ve parçaların ölçülmesi için kuyrukların olduğu durumlarda, denetim verisini elde edilirken gecikmeler yaşanabilir. Bu gecikmeler, üretimin durdurulması gerektiği veya parçaların toleranslara uygun olup, olmadığını bilmeden, riskli bir biçimde üretimin devam ettirilmesi anlamına gelebilir.

Equator mastarın çok yönlülüğü ve çalışma hızı sayesinde parçalar hızla değiştirilebilir ve kısa çevrim süreleri mümkündür. Sistemin ısı değişikliklerinden etkilenmemesi ve kullanım kolaylığı operatörlerin parçaları doğrudan atölye ortamında mastar ile kontrol ederek zaman kazanmalarına imkan verir.

Düşük maliyet

Bir Equator ’un yatırım geri dönüş süresi çok kısa olacaktır. Manüel bir ölçümü otomatik Equator mastarlama sistemi ile değiştirmek, işçilik maliyetlerini azaltırken, verimliliği büyük ölçüde arttırabilir. Equator sistemler ilgili fikstürler dahil olmak üzere, eşdeğer bir siparişe özel hazırlanan mastar ile parça kontrolü çözümünün maliyetinin çok altında bir maliyete sahiptir.

Equator mastar ile parça kontrol sistemleri yeniden programlanabildiği için, modifiye edilmiş veya yeni parçaların mastar ile parça kontrolünü yapmak amacıyla, siparişe özel hazırlanmış mastarların pahalı tashih işlemlerine para harcamaya gerek yoktur.

Kolayca otomasyona entegre olur

"Akıllı fabrikalar"ın ortaya çıkması sayesinde tamamen otomatik üretime olan giderek artan talep ile birlikte, çoğu Equator mastar ile parça kontrolü uygulamaları otomatik hücrelerin içine entegre edilmiştir.

Equator EZ-IO kiti Equator sistem ile birlikte temin edilebilir. Söz konusu kit sistem ve otomatik iş hücrelerindeki bir dizi ekipman arasında kolaylıkla konfigüre edilen iletişimi sağlamak amacıyla, otomasyon entegratörleri için tasarlanmıştır. Equator mastar ile parça kontrol sistemleri üzerinde parça yüklemesi genellikle bir robot veya bir mekik masa sistemi tarafından gerçekleştirilir.

Isı değişikliklerinden "etkilenmez"

Equator mastarın parçaları, sıcaklık kontrollü bir ortam yerine, atölye ortamında hızlı ve hassas biçimde ölçme becerisi, pek çok uygulama için önemli bir avantaj olmuştur.

Sahip olduğu yenilikçi teknoloji, imalat parçalarının bir referans mastar parça ile klasik bir şekilde karşılaştırılmasına dayanmaktadır. Yeniden mastar ile parça kontrolü bir üretim parçasını ölçmek kadar hızlıdır ve herhangi bir termal etkiyi anında telafi eder.

Yeniden programlanabilir

Bir tasarım ve üretim ortamında sıklıkla parçalara iyileştirmeler yapılır. Equator mastar, hem parçaların mevcut durumuna, hem de ileride gerçekleştirilecek tasarım değişikliklerine uygun olacak tek mastar ile parça kontrol sistemi olarak, mükemmel çözüm olduğunu kanıtlamıştır.

Tüm Equator sistemlere eklenmiş Renishaw MODUS yazılımını kullanarak, parça programlarını öğeleri ekleyecek veya değiştirecek şekilde modifiye etmek çok basittir.

Çok yönlü

Her bir kaç haftada bir partiler halinde farklı parçaların üretildiği uygulamalar için, Equator sistemin hızlıca bir parçadan diğerine geçme becerisinin zorunlu olduğu kanıtlanmıştır.

Operatörler Equator'un Organiser™ yazılımı sayesinde, resimleri, parça adlarını veya barkodları kullanarak, farklı parça programları arasında kolaylıkla seçim yapabilirler. Fikstürler, tekrarlanabilir fikstürleri ve plakaları kullanarak hızlıca değiştirilebilir.