Gezinimi atla

Kapalı optik enkoderler

Kapalı optik enkoder çözümünüzü bulun

FORTiS-S™ standart boyutlu kapalı lineer enkoderler

Olağanüstü sağlam kapalı bir tasarım içerisinde Renishaw'un kanıtlanmış mutlak enkoder teknolojisini barındıran FORTiS enkoderleri, en zorlu ortamlarda yüksek performanslı ölçümler yaparak, klasik sistemlere kıyasla önemli avantajlar sunuyor.

  • Temassız tasarım - mekanik aşınma yok ve daha uzun kullanım ömrü
  • Azaltılmış histerezis - daha kolay pozisyon bildirimi ve iyileştirilmiş dinamik performans
  • Çığır açan okuma kafası tasarımı - üstün vibrasyon dayanımı
  • Benzersiz derecede sızdırmazlık - sıvı ve katı talaşların neden olduğu kirlenmeye karşı daha yüksek dayanım
  • Patentli ayarlama LED’leri - basit ve hızlı kurulum ve ayarlama için entegre LED sinyal gücü belirteci
FORTiS-S kapalı enkoder

FORTiS-N™ dar boyutlu kapalı lineer enkoderler

FORTiS-S modelleri ile aynı enkoder teknolojisini barındıran ve aynı avantajları sağlayan FORTiS-N enkoderleri, daha dar bir hadde içinde daha kompakt bir okuma kafası ile tasarlanmıştır, bu da onu daha sınırlı alanlardaki uygulamalar için ideal hale getirir.

  • Temassız tasarım - mekanik aşınma yok ve daha uzun kullanım ömrü
  • Ayarlı kütle sönümleyici teknolojisi titreşime karşı sınıfında öncü bir dayanıklılık sunar
  • Daha küçük ve daha hafif tezgah tasarımları için uygundur
  • Doğrudan tezgahta işlenmiş bir yüzeye veya opsiyonel bir montaj halkasına bağlanabilir
  • Hızlı ve yol gösterici ilk seferde doğru kurulum için patentli kurulum LED'i
FORTiS-N kapalı enkoder

Gereksinimleriniz hakkında görüşmek için bizimle iletişime geçin

Bir Renishaw kapalı optik enkoderi nedir?

Kapalı bir optik enkoder, enkoderin elektronik ve optik parçalarını okuma kafasının gövdesine bağlanmış sızdırmaz bir ünite içerisinde barındırır. Sızdırmaz optik ünite ve enkoderin cetveli sızdırmaz bir kabin içerisinde korunurlar. Bu tasarım, sıvıların ve katı talaş kirleticilerinin girişine karşı yüksek bir dayanıklılık sağlar.

Kapalı lineer enkoder, uzunlamasına bağlanmış birbirine kenetlenen dudak tipi contalar ve sızdırmaz uç kapakları ile ekstrüde bir kabine sahiptir. Okuma kafası gövdesi sızdırmaz optik üniteye, enkoderin uzunluğu boyunca dudak tipi contalar üzerinden hareket eden bir pervane kanadı ile bağlanmıştır.

Optik şema FORTiS™

Lineer eksen hareketi okuma kafası ve optiklerin, mekanik temas olmaksızın enkoder mutlak cetvelinin (kabinin iç kısmına sabitlenmiş olan) bir yanından öbür yanına geçmesini sağlar.

Enkoder cetveli tam genişlikli kontrast çizgilerden oluşan mutlak bir cetvel kodudur. Cetvel, bir lens aracılığıyla okuma kafası içindeki bir detektör dizini üzerinde görüntülenir. Lineer pozisyon ölçümleri dijital biçimde çıktıya dökülür ve endüstri standardı bir dizi seri iletişim protokolü ile uyumludur.

Mekanik vibrasyon problemlerini çözün

Tezgah vibrasyonu klasik kapalı enkoderleri iki şekilde etkileyebilir: titreşim frekansı enkoderin rezonans frekansına yakın olduğunda pozisyon ölçüm hatasına neden olur ve şiddetli titreşim enkoderin alarm vermesine ve tezgahı acil olarak durdurmasına neden olabilir.

Renishaw, FORTIS enkoder serisini, ayarlı kütle sönümleyicilerin kullanımı gibi, vibrasyona karşı dayanıklılığı artıran birçok benzersiz özelliğe sahip olarak tasarlamıştır. Bu yenilikçi enkoder tasarımı, özellikle enkoderin rezonans frekansında pozisyon kararlılığında belirgin bir iyileşme sağlar ve yüksek seviyelerde titreşim içeren olağanüstü koşullara dayanma becerisini artırır.

Daha detaylı bilgi için FORTiS enkoderlerin vibrasyon dayanımını ayrıntılı olarak inceleyen teknik makalemize bakın.

FORTiS™ kapalı enkoderlerde vibrasyon

'İlk seferde doğru' kolay kurulum

FORTiS™ kapalı enkoderlerin kurulumu

FORTIS lineer enkoderler, teknisyen seviyesinde beceri ve ekipmana ihtiyaç duymadan montaj operatörleri tarafından kurulabilecek şekilde tasarlanmıştır. Entegre ayar LED'i, enkoder kurulumunun anında görsel olarak doğrulanmasını sağlar, daha fazla ayarlama gerekip gerekmediğini gösterir ve enkoder kurulum en uygun hale geldiğinde mavi renkte yanar.

Kurulumla ilgili daha fazla yardım sağlamak üzere, opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTa-100 sinyal gücüne karşı pozisyon gibi kapsamlı gerçek zamanlı enkoder verilerini elde edebilir ve kaydedebilir. ADTa-100, enkodere enerji sağlar ve bir USB kablosu aracılığıyla bir Windows® tablete veya bir PC'ye bağlanabilir.

FORTiS enkoderler, ultra hızlı kurulum tekniği kullanılarak hızlı ve kolay bir şekilde hizalanıp kurulabilir.

Tezgahlardaki hava tahliyesini %91 oranında azaltın

FORTiS mutlak kapalı enkoderler ile hava tahliyesine akıllı bir yaklaşım benimseyen tezgah kullanıcıları, atfedilebilir CO2e emisyonlarını önemli ölçüde azaltabilir ve elektrik maliyetlerini düşürebilirler. DuraSeal™ dudak tipi contaların benzersiz kullanımı sayesinde FORTiS enkoderler birçok kullanıcının düşük akışlı hava tahliyesi felsefesini kullanmasına imkan verir Bu özellik, hava tahliyesinin tüm güvenilirlik avantajlarını sağlar, ancak diğer kapalı lineer enkoderlerle karşılaştırıldığında basınçlı hava tüketimini %91'e varan oranlarda azaltır.

Konu ile ilgili daha fazla bilgi için, standart çalışma ortamlarında ve kısıtlayıcı koşullar olmadan karbon ayak izinizi nasıl azaltacağınızı öğrenmek üzere uygulama notumuzu okuyun.

Dik İşleme Merkezleri