Gezinimi atla

Donanım

Equator™ mastar ile parça kontrolü donanımı sistemleri, kontrolörleri ve prob kitlerini içermektedir.

Equator sistemi

EQ300 ile Equator 500 EH animasyonu

Equator mastarı:

  • yüksek çalışma hızlarında mükemmel tekrarlanabilirlik sağlamak için yüksek stabiliteye sahip olan bir paralel kinematik mekanizması ile üretilmiştir;
  • hafiftir ancak sağlam bir yapısı vardır;
  • SP25 probunun hızlı ve tekrarlanabilir tarama fonksiyonunu kullanarak tam öğe analizi için form ölçme becerisine sahiptir;
  • tak ve çalıştır – sadece tek fazlı enerji gerektiren ve hava temini gerektirmeyen hızlı kurulum.

Kontrolör

Equator Kontrolör

Equator Kontrolör, Equator sistemi yüksek hız ve yüksek tekrarlanabilirlik ile kullanmayı mümkün kılan, çok yönlü bir tezgah kontrolörüdür.

Gerçek zamanlı sistem kontrolünü, metroloji yazılımı arayüzünün yanı sıra çalıştırmaya izin verir.

Ayrıca sistemin kolay kurulumu ve kullanımına imkan veren UCCserver yazılımını kullanır ve güçlü I++ komut protokolünü çalıştırır.

SP25 prob kiti

SP25 prob kiti

Endüstri standardı olan bu 3 eksenli analog tarama probu saniyede bin veri noktası yakalar. Hızlı ve tekrarlanabilir tarama Equator sistemlerin karmaşık öğelerin formunu ölçmesine ve analiz etmesine imkan verir.

Equator mastar - Kartezyen olmayan paralel kinematik bir sistem

Equator sistemin yapısı, takım ve ölçüm tezgahları için kullanılan geleneksel Kartezyen yapılar ile karşılaştırıldığında, paralel kinematik tezgah şekli ile geliştirilmiş tekrarlanabilirlik, düşürülmüş atalet etkileri ve daha düşük enerji tüketimini mümkün kılmaktadır.

Equator 300 mastar ile parça kontrolü sistemi

Equator mastarın prensibi, yapısı ve çalışması, üç tane karşılıklı dikey X, Y ve Z eksenlerine sahip olan geleneksel Kartezyen yapılarından çok farklıdır. Bu yapılar genellikle tekrarlanabilirlik için kritik olan sağlamlığı garanti etmek amacı ile büyük granit eksenlere veya ağır gövdelere yerleştirilmiştir.

Ancak, aynı ağır yapı, tekrarlanabilirlik ve en önemlisi histerezis için engel yaratabilir. Histerezis, yapının bozulmasına neden olan, kuvveti uygulama ve kuvveti kesme arasında oluşan gecikme olarak tanımlanır.

Ağır eksenler ayrıca hızlı çalışmayı zorlaştırmaktadır; bu tür yapılar ivme altında hafif olanlardan daha büyük atalet kuvvetinin etkisi altında kalırlar. Aynı ivmeyi oluşturmak için daha fazla enerji gerekir, ve bu doğru orantılı bir ilişki değildir – bu durum da bir Kartezyen yapısının yeterli hassasiyeti korurken ulaşacağı hareket hızına pratik olarak bir limit getirmektedir. Atalet sapmaları, görülmeyen, kendisini ölçüm hataları şeklinde belli eden, harekete neden olur.

Equator mastar ile parça kontrol sisteminde üç lineer sürücü kolu, en üst yapıdaki üç Hooke bağlantısına monte edilmiştir. Her bir kolun karşı ucu doğrudan prob platformuna bağlanmıştır, böylelikle ölçüm probu onu kumanda eden eksenden uzak değildir. Motorlar kolları pozisyona getirmektedir ve onların mil bağlantıları; kolların bükülme ortadan kaldırılarak, tam bir gerilim ve sıkıştırma altında kalmaları anlamına gelmektedir.

Sürücü kolları üzerinde monte edilmiş lineer enkoderler ile enkoder geri bildirimi kumandanın gerçekleştirildiği aynı noktadan sağlanmaktadır. Tüm bu öğeler bir araya geldiğinde ortaya, sürekli karşılaştırma tekrarlanabilirliği ile kanıtlanmış, yapısında neredeyse sıfır “görülmeyen” harekete sahip bir sistem çıkmaktadır. Üç lineer kolun yönelimleri, P, Q ve R eksenleri olarak adlandırılır, arka planda çalışan matematik algoritmaları tarafından klasik X, Y ve Z eksenlerine dönüştürülürler. Bu durum X, Y ve Z hareket komutlarının programlama yazılımından gönderilmesine imkan verir.

Daha fazla bilgi