Gezinimi atla

Çok yönlü mastarlama bir basamak daha yükseliyor

17 Aralık 2012 Pazartesi

Equator 300 Uzun Model mastarlama sistemi 300 mm’ye kadar uzunluğu olan bileşenlerin üzerindeki özellikleri, veya işleme fikstürlerine monte edilmiş p2011 yılında piyasaya sunulan Equator™ 300 mastar sisteminin geniş çaplı başarısının ardından, bir anahtar teslim kurulum servisi ve global destek ağı ile desteklenen Renishaw Equator, ürün gamını yeni Equator 300 Uzun Model ile genişletti. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre geliştirilen model, kullanıcılarına ölçme hacminin altında ekstra bir fikstür alanı sunmaktadır.

Bu yeni değişme bileşenlerin kendi işleme fikstürleri üzerinde Equator'a aktarılmasına ve ayrıca robotlar ve konveyörler gibi otomatik sistemlerin kullanılmasına imkan verir. Sistem, uzatılmış bir fikstür plakası ara parçası kullanarak çok hızlı parça değiştime özelliğine sahiptir ve 300 mm’ye kadar uzunluğu olan parçaların üzerindeki özellikleri denetleyebilir.

Equator sistemi piyasaya sürüldüğünden bu yana dünya çapındaki çeşitli otomotiv, uzay sanayi, medikal ve elektronik firmaları tarafından kurulmuştur. Kullanıcılar klasik mastarlarla kıyaslandığında düşük satın alma, bakım ve fikstür masraflarından, artı çoklu parçaları mastarlama ve tasarım değişiklikleri için yeniden programlanabilme becerisinden etkilenmişlerdir. Equator 300 Uzun Modeli, ölçme hacminin altında ekstra bir 150 mm yükseklik ile müşterilere parça değişim süreleri ve tipi için aranan esnekliği sunmuştur.

Kullanıcılar saniyeler içerisinde, tezgah çalışması sırasında kullanılan fikstürlere monte edilmiş ölçülecek parçaları Equator'a yükleyebilmektedir. Equator fikstür tablaları her biri Equator tabanına oldukça yüksek tekrarlanabilirlikli üç noktalı kinematik yataklar kullanılarak monte edilmekte ve kolaylıkla başka tablalarla değiştirilmektedir. Equator'un tablaları daha küçük parçaların kendi imalat fikstürleriyle beraber Equator çalışma hacmi içerisinde ölçülebilmesi için tabla yükseltici parçalar ile yer değiştirebilir.

Anahtar Teslim Kurulumlar

Equator mastarlama sisteminin 2011 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana pek çok müşteri Renishaw ve onun ortakları tarafından sunulan anahtar teslim programlama hizmetinin avantajlarından faydalanmıştır. Deneyimli mühendisler, Renishaw'un kapsamlı MODUS™ yazılımını kullanarak, çok çeşitli parçaların tek bir Equator sistemi üzerinde mastarlanmasına imkan veren programlar üretmek için müşteri ile yakın çalışmalar yapmaktadır.

Müşterinin atölye personeli daha sonra çok az eğitim gerektiren veya hiç gerektirmeyen, Modus™ Organiser operatör ön yazılımını kullanarak, sadece programları seçmekte ve çalıştırmaktadır. Organiser yazılımı, tüm denetleme raporunun görüntülenmesine izin verirken, mastarlama sonuçlarını basit bir “sağlam” veya “hurda” mesajı ile raporlayabilmektedir.

Dünya çapında destek

Equator müşterileri, pek çok modern üretim organizasyonunun uluslar arası yapısını yansıtan, Renishaw’un kapsamlı Equator destek mühendisleri ağının avantajlarından faydalanmışlardır. Bir ülke veya bölgede başlatılan projeler kolaylıkla pek çok yere transfer edilebilmekte ve yerel olarak desteklenmektedir. Renishaw şimdi, dünyanın her bir endüstriyelleşmiş bölgesini kapsayan, yaklaşık 70 bölgesel destek ofisine ve çok sayıda onaylanmış ortağa sahiptir.

Equator çalışma prensibi

Equator, daha önce pazarda hiç dokunulmamış bir boşluğu doldurarak, geleneksel mastarlama sistemine radikal bir alternatif olmuştur. Patentli düşük maliyetli tasarımı, yapısının ve çalışma metodunun benzersizliği ile yüksek miktarlarda üretilmiş parçaların denetimi için yüksek hızlı karşılaştırmalı mastarlama yapabilmektedir. Equator, operatörlerin bir tek basma düğmesi ile basitçe kullanabilecekleri, hafif, hızlı ve yüksek tekrarlanabilirlikli bir mastardır. Equator parçalar arasında saniyeler içinde gidip gelebilir, esnek imalat işlemleri veya birden fazla tezgahtan gelen parçalarda kullanılmak için mükemmeldir.

Termal kararlılık

Equator'un yenilikçi ve yüksek tekrarlanabilirlikli mastarlama teknolojisi, imalat parçalarının bir referans mastar parça ile klasik bir şekilde karşılaştırılmasına dayanmaktadır. Bir üretim parçasını ölçer ölçmez yeniden mastarlamakta ve atölye ortamının termal durumunda oluşan her hangi bir değişikliği anında telafi etmektedir. Equator, yüksek ısı değişimi olan fabrikalarda kullanılabilir – kısaca yeniden mastarlar ve sistem “yeniden sıfırlanır”, böylece ana parça ile tekrarlanabilir bir kıyaslama yapılması için hazır hale gelir.

Kalibre edilmiş CMM’lere izlenebilirlik

Mastar parçalar klasik mastarlama sistemlerinde olduğu gibi pahalı özel yapılmış parçalar olmak zorunda değildir; CAD veya çizim nominallerinden kaynaklanan değişkenlikleri oluşturmak için kullanıcılar bir imalat parçasını alırlar ve onu bir koordinat ölçüm tezgahında (CMM) ölçerler. CMM’den alınan sonuçlar doğrudan Equator yazılımı içerisinde kullanılmak için konfigüre edilebilirler.

CMM’in (hassasiyeti garanti etmek için çoğunlukla uzaktan ısı kontrollü odalara yerleştirilmiştir) kalibre edilmiş mutlak hassasiyeti, Equator ölçümlerine kalibre edilmiş izlenebilirlik sağlamak için etkili bir biçimde atölyeye taşınabilir. Equator yazılımına yüklenmiş olan kalibrasyon dosyası ile, Equator sisteminde yapılmış olan ölçümler tekrar CAD veya çizim nominallerine geri yazılabilirler.

Düşük maliyetli fikstür

Özel ölçme sistemleri ile karşılaştırıldığında Equator bağlantı parçaları masrafını belirgin bir şekilde azaltmaktadır. Parçaları mastar parçanın ölçüldüğü yerin 1 mm kadar yakınına konumlandıran fikstür kullanmanın sistem tekrarlanabilirliğinde hiçbir belirgin etkisi yoktur ve pahalı hassas fikstürlere olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır.

Entegre prob ucu değiştirme

Bir Equator sisteminin satış fiyatına dahil olan ve SH25 prob ucu tutucuların otomatik proses içi değişimine imkan veren, Equator’a özel prob ucu değiştirme istasyonu ile daha fazla çok yönlülük sunulmaktadır. Endüstri standardı SP25 CMM probuna monte edilmiş SH25 tutucular, Equator kullanıcılarının her seferinde problarını yeniden kalibre etmelerine gerek kalmaksızın prob ucu konfigürasyonlarını değiştirmelerine imkan tanır. İstasyona istenilen her zaman altı taneye kadar prob ucu kombinasyonu yüklenebilir ve bunlar tek bir kompleks parça üzerinde veya değişik geometrilere sahip çok sayıda parça ile kullanılabilir.

Çok yönlü mastarlama

Equator, tasarımı ve çalışma yöntemi açısından benzersizdir ve daha şimdiden yüzlerce imalat mühendisinin düşüncelerini değiştirerek, onu yeni mastarlama seçeneği olarak görmelerini sağlamıştır. Equator’un çok yönlülüğü ve tekrarlanabilirliği mastarlama dünyasını yeniden tanımlamaktadır.

Karşıdan Yüklemeler

Tüm görüntülerin ve metinlerin telif hakkı Renishaw’a aittir

Haber güncellemeleri için kayıt olunuz

Renishaw’dan düzenli bir şekilde haber güncellemeleri almak içinKayıt Olunuz .