Gezinimi atla

CMM’ler için prob uçları ve fikstürler

YPC başarı hikayesi: Modüler fikstürler ile çoklu bir kurulum örneği

Kısacası, CMM'lerde fikstür oluşturmak artık kesin olmayan, gelişi güzel ve zaman alıcı bir mesele değil. Artık çok daha iyi kontrole sahip olduğumuzu hissediyoruz.

Tritech Precision Products Yeovil (İngiltere)

CMM’ler için OPTiMUM™ elmas prob uçları

OPTiMUM elmas prob uçları zorlu uygulamalarda uzun süreli tarama performansı sunmaktadır. Elmas kaplanmış küreler yuvarlaklıklarını korur ve bir parçayı tararken malzeme “birikmesi” veya vakitsiz aşınma nedeniyle zarar görmez. Elmas kaplanmış prob uçları, çalışma ömrünün artması ve yeniden kalibrasyon ve ölçüm durma süresinin azalması dahil olmak üzere, birden çok avantaj sağlar.

Koordinat ölçüm tezgahları için QuickLoad™ ray sistemi

QuickLoad ray sistemi, her iki taraftan hızlı ayırma magnetleri ve yerleştirme pimleri kullanılarak raya yerleştirilen QuickLoad taban plakaları ile birlikte kullanıldığında sağlam bir iş tutma pozisyonu sağlar.

QuickLoad ray sistemi hızlı, kolay ve tekrarlanabilir bir yöntem sunar. Kullanıcının birden fazla plakada ölçüm yapmak için parçaları ayarlamasına ve verimliliği en üst seviyeye çıkarmak için onları etkin bir şekilde raya yüklemesine imkan verir. Ray ve plakaların değiştirilebilir tasarımı tezgah operatörünün ölçme ve ayırma becerisini en üst seviyeye çıkarmayı amaçlar.

Özel 3D yazdırılmış prob uçları

Metal aditif (katmanlı) üretim, klasik üretim yöntemleri kullanılarak üretilemeyen bileşen ve parçaların oluşturulmasında kullanılabilen, esnek ve güçlü bir teknolojidir. Bu parçalar ve bileşenler dahili yapılara sahip karmaşık şekilleri ve tekrarlanabilir ölçümü mümkün kılan, hem hafif, hem de güçlü kafes işlerini içerebilir. Tasarımda yer alan yüksek derece esneklik, aditif (katmanlı) üretim ile neredeyse her uygulama için prob uçlarının oluşturulabileceği ve isteğe özel üretilebileceği anlamına gelmektedir.

İsteğe özel prob uçları hizmeti

Uygulamalarda karşılaşılan pek çok sorunda, çözüm prob ucunun seçimindedir. İş parçası öğelerine erişim, ölçme süreleri ve prob performansı, prob ucu seçiminden etkilenir.

Tüm bu etkenler, size özel uygulamalar için en uygun performansa sahip olan, isteğe bağlı bir prob ucunun tasarımında, malzemelerin ve imalat yönteminin seçimi ile birlikte, göz önünde bulundurulmaktadır.

Kameralı sistemlere odaklanma

Renishaw’un kameralı sistemler için metroloji fikstürlerini kullanarak ölçüm hatalarını azaltın, zamandan tasarruf edin ve üretiminizi arttırın. Renishaw kameralı ölçüm prosesleri için tasarlanmış bir fikstür serisi geliştirdi. Şeffaf akrilik taban plakaları arkadan gelen ışığın kullanılmasına imkan vererek, iş parçasının kameralı ölçüm sisteminde net bir şekilde görülmesini sağlar. QuickLoad™ köşe teknolojimiz plakayı hızlı ve kolayca yerleştirerek, hızlı ve tekrarlanabilir parça ayarına izin verir.