Gezinimi atla

CMM upgrade olanakları ve retrofitler

Renishaw'un PH20 CMM kafası R. Busi’de bir parçayı ölçüyor

Kısacası, özel bir ölçüm odasında çalışan üç adet 5 eksenli CMM'ye sahip olmak, yalnızca son derece hassas ölçümler elde etmekle kalmayıp, aynı zamanda onları çok hızlı bir şekilde almamız anlamına geliyor. Ölçüm hızını çarpıcı biçimde arttırarak ve üretim ekipmanlarının atıl kalma süresini belirgin ölçüde düşürerek işletmemiz çok ciddi bir üretim avantajı kazanmıştır.

R. Busi (İtalya)

Renishaw retrofit

CMM ürünlerinin çoğu yüksek seviyelerde aşınma göstermezler ve bu yüzden uzun yıllar hizmet verirler. Bununla birlikte yazılım, kontrol sistemleri ve sensörler, yeni, daha hızlı ve daha fazla beceriye sahip olanları piyasaya sürüldükçe, miadını doldurabilirler.

Bir Renishaw retrofit CAD-destekli programlamanın tüm avantajlarından faydalanırken, daha çok hassasiyet, daha hızlı ölçüm, daha fazla otomasyon ve yeni beceriler sağlayarak, mevcut CMM’lerin geliştirilmesi için fırsat sunmaktadır.

PH20 5 eksenli temasla tetiklemeli sistem

PH20’nin eşsiz “kafa temasları”, ölçüm noktalarının, CMM’in kendisinin değil, sadece kafanın hareket etmesi ile alınmasına imkan verir. Noktalar, gelişmiş hassasiyet ve tekrarlanabilirlik ile, daha hızlı alınabilir.

PH20’nin sonsuz pozisyonlandırma becerisi, prob uçlarının değiştirilme ihtiyacını en aza indirerek, özelliklere en uygun şekilde erişimi garantiler. 5-eksenli eş zamanlı hareket, kafanın parça etrafında dönmesi için gerekli olan alanı en aza indirerek, CMM’lerde daha büyük parçaların ölçülmesine imkan verir. PH20, prob ucu çarpışmalarını ve doğru fikstürler için gereksinimi ortadan kaldırarak, kendisini parça koordinat sistemi ile otomatik olarak hizalandırır.