Gezinimi atla

Bir CMM sisteminin öğeleri

Web sitesi afişi: SOLPOWER başarı hikayesi

RESOLUTE™ enkoderleri ürün tasarımında daha fazla esneklik sağlayan çok sayıda dairesel (açılı) cetvel çapı seçeneği sunmaktadır.

SOLPOWER (Tayvan)

VIONiC™ enkoder serisi

VIONiC enkoder serisi Renishaw'un en yüksek performans gösteren artımsal optik enkoderidir. VIONiC, üstün metroloji, yüksek güvenilirlik, yol gösterici otomatik kalibrasyon ve süper kompakt form faktörü ile doğrudan dijital pozisyon tespiti sağlar.

CMM’ler için enkoder cetvelleri

Taşıma birimine mastarlanmış cetveller, düşük CTE/yüksek termal kütleli taşıma birimine sahip hassas CMM'ler için bir dizi avantaj sunar. Alternatif bir enkoder cetvel çözümü FASTRACK™ cetvel taşıma sistemine monte edilebilen Renishaw’un hareketli RTL paslanmaz çelik şerit cetvelleridir. Bu cetveller herhangi bir sabitleme deliği olmadan kolay monte edilirler ve aynı zamanda erişimin kısıtlı olduğu yerlerde bile cetvelin hızlıca yer değiştirmesine imkan vererek, tezgahın atıl kaldığı süreleri azaltırlar.

XM-600 çok eksenli kalibratör

XM-600 çok eksenli kalibratör doğrudan Renishaw'un UCC kontrolörleri ile haberleşmeye imkan veren ilave fonksiyonellik ile tasarlanmıştır. XM-600, XM-60 çok eksenli kalibratörü için geliştirilmiş teknolojiyi kullanarak, tek bir ölçüm içerisinde tüm altı serbestlik derecesi ölçümlerini eş zamanlı olarak yapmaktadır. Bu özellik CMM tezgahınızın her bir lineer ekseni için kolaylıkla hassas bir hata haritası oluşturma becerisi sağlar.

XM-600 CARTO ile XM-60'ın sağladığı gibi uyumluluk sağlar. Bu da onu hem takım tezgahları, hem de CMMleri kullanan her türlü üretim tesisi için ideal kalibrasyon çözümü haline getirir.

RESOLUTE™ Gerçek Mutlak Enkoder Sistemi

Mutlak bir enkoder sistemi gerektiren CMM uygulamaları için, RESOLUTE enkoder serisi, hassas çözünürlüklerde ve çok düşük Alt Bölümleme Hatası ve titreşme ile üstün bir mutlak pozisyon tespiti sağlar.

Güçlü Metroloji Yazılımı

MODUS metroloji yazılımı 5-eksenli ölçümler için güçlü bir platform sağlar. Düzenlenebilir bir kullanıcı arayüzü programlarının offline olarak geliştirilmesine, çizim geometrisine, gömülü boyutlara ve CAD’ten tam simülasyon ve çarpma tespiti ile alınan tolerans verilerine imkan verir. Yazılım, parça ölçümleri, parça oluşturulması ve parça hizalama için belgelenmiş algoritmaları içermektedir.

Programlar, ekran-üzerinde prob yolu doğrulama ile doğrudan CAD’ten çevrimdışı olarak yaratılabilir. CMM ortamı, fikstür ve parçanın tezgah üzerindeki konumu, tam simülasyon ve 5-eksenli ölçüm programlarında bozulma tespitine imkan tanıyarak, tanımlanabilir. Hazırlanan program tezgahta çalışmaya hazır şekilde gelerek, ya hiç doğrulama süresi gerektirmediği ya da çok az gerektirdiği için, CMM’in çalışmadığı zamanı en aza indirir.

Kontrolörler

Renishaw’un UCC evrensel CMM kontrolörleri serisi, tezgahın hareketlerinin hassas bir şekilde kontrol edilmesini, tüm Renishaw CMM sensörleri ile arayüzlenmesini ve metroloji yazılımı ile iletişimi sağlar. Renishaw'un UCC esnek kontrolörleri, hızlı, doğru ve uyarlanabilir parça ölçümüne imkan veren, gelişmiş temasla tetikleme özelliği ve tarama algoritmaları sağlar.