Gezinimi atla

Aditif imalat - ödün vermeden verimlilik EMO Hannover 2019 Fuarında

17 Mayıs 2019

Global mühendislik teknolojileri firması Renishaw 16 Eylül - 21 Eylül tarihleri arasında Almanya’daki EMO Hannover 2019 fuarında öncü aditif imalat donanım ve yazılımlarını sergileyecek.

Renishaw salon 9’da özel olarak ayrılan Aditif İmalat standında, en son sistemi olan dört lazerli RenAM 500Q’yu içeren, yüksek kaliteli, verimli Aditif İmalat teknolojileri ürün serisini gösterecek. 500 W dört lazere sahip olan kompakt tezgah, üretilen bileşenlerin kalitesini arttırırken, en yaygın biçimde kullanılan platform boyutunda verimliliği çok büyük ölçüde arttırır.
RenAM 500Q, imalat prosesini dört kata kadar hızlandırırken, metal Aditif İmalatın pazar cazibesini daha önce ekonomik olmayan uygulamalara genişleterek, teknolojiyi yeni endüstrilere yönlendiriyor. Renishaw tezgahı rekabetçi bir şekilde pozisyonlandırarak, müşterilerin standart bir tek lazerli sistemin hassasiyetinden veya kalitesinden ödün vermeksizin, parça başına azalan maliyetten faydalanmalarını sağlamıştır.

RenAM 500Q’nun temelindeki önemli teknoloji optik sistem ve kontrol yazılımıdır. Lazer ışınları, dinamik olarak odaklandıkları dört kanal üzerinden sisteme girerler ve termal olarak kontrol edilen tek bir galvanometre (‘galvo ') montajına yönlendirilirler. Galvo montajı, toz yatağının tüm çalışma alanını kaplamak üzere lazerlere kılavuzluk eden dört çift dijital kontrollü yönlendirilmiş ayna barındırır.

Renishaw'un Aditif İmalat Ürünleri Bölümü Pazarlama Müdürü Robin Weston, “Bize sistem performansı üzerinde olağanüstü bir kontrol sağlayan Renishaw'un aditif imalat tezgahları ve optik sistemleri firma bünyesinde planlandı, tasarlandı ve üretildi,” diyerek açıkladı. “Optik sistem için yenilikçi bir tasarım kullanan ve dijital kontrolleri ve dinamik odaklamayı bünyesinde barındıran, dört lazerin tamamı - tezgahın hızını, verimliliğini ve kapasitesini arttırarak - eş zamanlı olarak toz yatağına yönlenebilir.”

Weston, “Aditif imalat optik sistemin önemli bir etkinleştiricisidir,” diyerek sözlerine devam etti. “Aditif İmalat galvanometre montajını yapmak için kullanılır ve aynaların daha sıkı biçimde yerleştirilmesine ve hassas termal kararlılığı korumak amacıyla dahili uyumlu soğutma kanallarının sisteme katılmasına imkan verir.”

Renishaw, kararlı proses ortamları yaratmada yenilikçi ve liderdir, bu nedenle çoklu lazerlerin neden olduğu ilave proses emisyonlarını yönetmek için de iyi bir konumdadır. Bir siklon ön filtre ve gaz ara soğutucu içeren soy gaz sirkülasyon sistemi, filtre ömrünü korur ve üretim süresi boyunca tutarlı temiz işleme koşulları sağlar.

Yeni sistem tek lazerli RenAM 500M'nin güvenlik ve kullanılabilirlik özelliklerine dayanarak geliştirilmiş olup, manüel müdahaleyi en aza indirmek üzere otomatik değiştirmeli çift SafeChange™ filtreleri içermektedir.

İlave çalışmalar, toz durumunun en üst seviyede yeniden kullanım sağlamak için korunduğunu ve böylelikle parça maliyetlerini düşürdüğünü göstermiştir.

Firmalar hali hazırda RenAM 500Q’nun avantajlarını deneyimliyorlar. Renishaw kısa bir süre önce firmaya yüksek verimliliğe sahip çoklu lazer sistemi sağlamak amacıyla Sandvik Additive Manufacturing ile bir işbirliği başlattı. Bu kurulum Sandvik'in mevcut teknolojilerini tamamlayacak ve firmanın baskı kapasitesini önemli derecede arttırarak, büyüyen Aditif İmalat pazarındaki konumunu güçlendirecektir. İki firma ayrıca malzeme geliştirme, Aditif İmalat proses teknolojileri ve sonradan işleme gibi alanlarda işbirliği yapmayı da planlamaktadır.

Renishaw ayrıca çeşitli işletmelerin yeni ürünler geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla Aditif İmalat uzmanlığına ile katkıda bulunmaktadır. Örneğin, Dağ bisikleti markası Atherton Bikes, firmanın bisiklet çerçeveleri için aditif olarak titanyum tırnaklar üretmek üzere Renishaw ile birlikte çalışmaktadır. Firma, RenAM 500Q’yu kullanarak parçaları sürücünün gereksinimlerine göre hızlıca geliştirip, özelleştirerek, üretim hızını artırabilir. Klasik üretimin çok sayıda takım gerektiriyor olması göz önüne alındığında, aditif imalat tamamen dijital bir prosestir. Bu da tırnakların CAD ile değiştirilebileceği ve yüksek bir standartta verimli bir biçimde yeniden üretilebileceği anlamına gelir.

Daha fazla firma aditif imalat teknolojisini benimsediği için Renishaw, üreticilere destek ve tavsiye sunmak amacıyla Aditif İmalat Kılavuzunu başlattı. Kılavuz, firmanın web sitesinde bulunan, müşterileri olduğu kadar daha geniş mühendislik camiasını eğiten ve bilgilendiren özel bir alandır. Kılavuz videolar, başarı hikayeleri, makaleler, sektör haberleri ve aditif imalat teknolojilerini kullanırken mevcut olan çok sayıdaki fırsatı okuyuculara vurgulayan fikirleri içermektedir.

Aditif İmalat Kılavuzu ayrıca, popüler LinkedIn blog yazarı Marc Saunders ve Aditif İmalat uygulamaları konusunda uzman olan Martin McMahon dahil olmak üzere, firmanın endüstri uzmanları tarafından yazılmış bir dizi teknik makaleyi içermektedir.

Daha detaylı bilgi için www.renishaw.com.tr/emo adresini ve makalelere, videolara ve daha fazlasına erişmek için www.renishaw.com.tr/amguide adresindeki Aditif İmalat Kılavuzunu ziyaret ediniz

Karşıdan yüklemeler

Renishaw ve ürünleri hakkında daha fazla görsele, videoya, firma biyografilerine veya bilgiye ulaşmak için Medya Dağıtım Merkezimizi ziyaret ediniz.