Gezinimi atla

5 eksenli teknoloji

Bir ölçüm devrimi

Renishaw’ın 5-eksenli teknolojisi, standart tarama metodlarından farklı olarak, son derece yüksek tarama hızlarında tezgahta oluşacak dinamik hataları en aza indirmek için, CMM ve kafa eksenlerinin eş zamanlı hareketini kullanır.

5 eksenli ölçüm nedir?

Gelişmiş kafa, sensör ve kontrol teknolojisini esas alan Renishaw'un 5 eksenli ölçüm teknolojisi eşi görülmemiş ölçüm hızı ve esnekliği sunar. Aynı zamanda hız yüzünden klasik tekniklerin yapısında bulunan hassasiyetten ödün verilmesini engeller. Ölçüm verimliliğini arttırır, teslim sürelerini en aza indirir ve üreticilerin ürünlerinin kalitelerinden daha çok memnun olmalarını sağlar.

Açı ayarlı kafaları veya sabit probları esas alan sistemlerin aksine 5 eksenli hareket, prob ucunun karmaşık bileşenlerin etrafında, prob ucu değiştirmek veya kafa açısını ayarlamak için yüzeyden ayrılmak zorunda kalmadan, sürekli bir yol izlemesini mümkün kılar. CMM ve kafa hareketini senkronize eden kontrolör algoritmaları optimum bir uç yolu oluşturur ve CMM dinamik hatalarını en aza indirir.

REVO-2 ve PH20

5 eksenli ölçüm teknolojisi açıklaması

CMM, yüzey verilerini elde etmek için, standart ölçüm metotlarında gerekli tüm hareketleri gerçekleştirir. Hızlanma tezgah yapısında, sıra ile ölçüm hataları oluşturacak eylemsizlik sapmalarına neden olur.

Ölçüm sistemleri üreticileri bu tür dinamik hataları azaltan teknikler geliştirmek için yıllarını harcamışlardır, ancak tezgahlar ve servo sistem sağlamlığı tarafından uygulanan bir üst hız limiti vardır, ve bu noktadan sonra ölçümler güvenilirlik ile alınamaz.

5 eksenli ölçüm teknolojisi, ölçüm yaparken iki döner eksende hareket eden döner bir kafa kullanarak bu limitleri kaldırmaktadır. Bu durum CMM'in en iyiyi yapması için tasarlandığı şeyi - ölçüm yaparken tek bir vektörde sabit bir hız ile hareket etmek - gerçekleştirmesine imkan verir. Kafa, önemli ölçüde daha iyi bant genişliği ile CMM'den çok daha hafif ve daha dinamik olduğu için, parça geometrisindeki değişimleri zararlı dinamik hatalara meydan vermeksizin, hızlı bir şekilde izlemeyi mümkün kılarak, çok daha hızlı yüzey hızları ve dolayısı ile çok daha kısa ölçüm çevrimleri sağlar.

5 eksenli ölçüm sistemleri