Gezinimi atla

RTLC40 lineer cetvelli QUANTiC™ artımsal enkoder sistemi

Özellikler

  • Çalışma kullanım yüksekliği toleransı ±0.3 mm
  • Doğrudan okuma kafasından gelen dijital veya analog çıktı
  • Okuma kafası boyutu: 35 x 13,5 x 10 mm
  • 50 nm’ye varan çözünürlük
  • 24 m/s’ye kadar yüksek hız
  • Mükemmel toza karşı dayanıklılık
  • Optik IN-TRAC™ referans noktası

Faydalar

  • Kolay kurulum
  • Ayrı bir arayüze gerek yoktur
  • Kolay arıza bulma, zorlu kurulumlar ve servis hizmeti için İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ile uyumludur
  • Şerit ve taşıyıcı tipi cetvel ile kullanılabilir
Web sitesi reklam bantları için şeffaf şerit

QUANTiC nedir?

QUANTiC enkoder serisi, Renishaw’un dijital veya analog çıktı seçeneklerine sahip, artımsal açık optik enkoderidir. Kullanıcılarına kaliteli ölçüm, yüksek hızlı performans, kolay kurulum ve ayar yapma imkanı sunar. Teşhis bilgisine, kurulum veya yerinde teşhis ve arıza bulma işlemleri sırasında, opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ve ADT View yazılımı kullanılarak erişilebilir. En zorlu hareket kontrol gereksinimlerini karşılamak için 24 m/saniyeye varan hızlara ulaşılabilir. QUANTiC enkoder 50 nm'ye kadar düşük çözünürlükler ve optimizasyonu kolaylaştıran ve basitleştiren kapsamlı konfigürasyon seçenekleri sunar. Dinamik sinyal işleme özelliği hareket kontrol sisteminizden üstün performans elde etmeniz için gelişmiş sinyal kararlılığı sağlar.

RTLC40 cetveli nedir?

RTLC40, 40 µm aralıklı artımsal bölmelere ve IN-TRAC müşteri tarafından seçilebilir referans noktalarına sahip, düşük profilli paslanmaz çelik bir şerit cetveldir. İki hassasiyet seviyesi bulunmaktadır - ±15 µm/m ile standart ve ±5 µm/m ile yüksek hassasiyet. Her ikisi de 10 metreye varan uzunluklarda temin edilebilir (10 metrenin üzerinde talep üzerine temin edilir). Mevcut iki montaj seçeneğinin her ikisi de bağımsız termal genleşme ve şerit cetvel uyumluluğuna izin verir.

  • RTLC40, devrim yaratan FASTRACK™ cetvel taşıma sistemi ile birlikte kullanılabilir. Bu sistem, deliklere sabitlemeye gerek kalmaksızın, bir rayın hızlı ve kolay bir biçimde yerleştirilmesine izin verir. Geçici ara parçası çıkarılır ve şerit cetvel raya yerleştirilir.
  • RTLA40-S, kendinden yapışkanlı bant ile taşıma biriminin üzerine yerleştirilir. Kendinden yapışma özelliği, cetvel genleşmesinin taşıma biriminden bağımsız olmasına imkan verecek şekilde formüle edilmiştir.

Kurulumun tamamlanması için her iki tür cetvel de, bir sıfır pozisyonu sağlamak amacıyla, bir noktada sabitlenmiştir.

Neden bu enkoder sistemini seçmelisiniz?

Kolay kurulum

OEM uygulamalarında tezgah üretim süresi önemlidir, çünkü bileşen kurulumunda tasarruf edilen zaman daha kısa üretim sürelerine ve sonuçta daha yüksek karlılığa imkan verir. QUANTiC enkoder serisi bu ihtiyacın artımsal bir ürün için geniş ayarlama toleransları (±0.9° yatay sapma toleransı ve ±0.2 mm kullanım yüksekliği toleransı) ve okuma kafasındaki entegre ayar LED'i ile karşılanmasına yardımcı olur. Gelişmiş kurulum toleransları ile, üretim daha hızlı kurulum prosesi, azaltılmış maliyetler ve üretim kapasitesindeki artıştan faydalanacaktır.

Tüm amaçlara yönelik dijital ve analog enkoder sistemi

QUANTiC enkoder, müşterilerin enterpolasyon elektroniklerine kolay entegre olması için endüstri standardı 1 Vpp analog çıktı veya okuma kafasına yerleştirilmiş yüksek hızlı dijital enterpolasyon seçenekleri ile piyasada bulunmaktadır. Mevcut olan dijital çıktı konfigürasyonları, kullanıcının hareket kontrol gereksinimlerine bağlı olarak sisteminin hızını ve çözünürlüğünü optimize etmesine imkan verir. Ayrıca QUANTiC okuma kafası geniş bir hassasiyet aralığında hem lineer, hem de dairesel (açılı) cetvellerle birlikte çalışır. Kurulumu hızlı ve kolaydır, bu özelliği de onu özellikle yüksek hacimli üretim için uygun kılar.

Mükemmel toza karşı dayanıklılık

QUANTiC enkoder sistemi, bazı ileri tasarım öğeleri sayesinde, toz ve kirlenmeye karşı son derece dayanıklıdır. QUANTiC enkoderler, pek çok cetvel periyodundan gelen değerlerin ortalamasını alan ve toz gibi periyodik olmayan öğeleri etkin bir şekilde filtreleyen, Renishaw'un köklü filtreleme optiklerini bünyesinde bulundurur. Ölçüm sinyalleri, Otomatik Kazanım Kontrolü (AGC), Otomatik Ofset Kontrolü (AOC) ve Otomatik Denge Kontrolü (ABC) gibi bir dizi elektronik sinyal proses algoritması tarafından daha da geliştirilmiştir. QUANTiC enkoderler ayrıca cetvel üzerindeki kirlenmenin neden olabileceği harmonik olmayan sinyal frekanslarının ortadan kaldırılmasına yardım eden yeni bir detektör tasarımın sağladığı üçüncü seviye sinyal filtreleme özelliğine sahiptir. Bu sinyal koşullandırma özellikleri daha düşük Alt-BölümlemeHatası (SDE) ve kirlilikten kaynaklanan minimum sinyal değişimi sağlamak için birleşir.

Opsiyonel İleri Teşhis Aracı ADTi-100

İleri Teşhis Aracı ADTi-100

QUANTiC enkoder sistemi İleri Teşhis Aracı ADTi-100 ve ADT View software ile uyumludur. Bu teşhis aracı ve yazılım daha zorlayıcı kurulum ve teşhislere yardımcı olmak için kapsamlı gerçek zamanlı enkoder veri bildirimi sağlar. Yol gösterici yazılım arayüzü aşağıdaki fonksiyonlar için kullanılabilir:

  • Uzaktan kalibrasyon
  • Tüm eksen uzunluğu boyunca sinyal optimizasyonu
  • Okuma kafası aralık gösterimi
  • Limit ve referans işareti gösterimi
  • Enkoder pozisyonunun dijital okumaları (cetvele göre)
  • Hızın zamana göre grafiğinin izlenmesi
  • Verilerin dışa aktarılması ve kaydedilmesi

Teknik özellikler

Ölçüm standardı

FASTRACK RTLC40: ray monte sistemli paslanmaz çelik şerit cetvel

RTLC40-S: FASTRACK kılavuz rayları olmaksızın doğrudan bir taşıma birimine monte etmek için, yapışkan sırtlı paslanmaz çelik şerit cetvel

Okuma kafası boyutu (UxGxY)

35 mm x 13,5 mm x 10 mm

Cetvel aralığı

40 μm

Termal genleşme katsayısı, 20 °C sıcaklıkta

10,1 ±0,2 μm/m/°C

Hassasiyet derecesi, 20 °C sıcaklıkta

40 μm (yüksek hassasiyet): ±5 µm/m
40 μm: ±15 μm/m

Referans noktası

IN-TRAC referans noktaları doğrudan RTLC40 / RTLC40-S üzerine yerleştirilmiştir

Seçilen referans noktasını tanımlamak için seçici mıknatıs(lar) kullanılır

Limit düğmeleri

Çift limit

Cetvel uzunluğu

FASTRACK: 100 mm - 25.000 mm

RTLC40/RTLC40-S: 20 mm - 10.000 mm

(> 10.000 mm talep üzerine)

Maksimum hız

Analog

Dijital

Detaylı bilgi için teknik tanıtım sayfasına bakın

20 m/s’ye varan değerler

24 m/s’ye varan değerler

Alt-Bölümleme Hatası (SDE)

Analog

Dijital


Genellikle <±120 nm

Genellikle <±80 nm

Dinamik sinyal kontrolü

Bir dizi çalışma koşullarında optimize edilmiş performans için, Otomatik Kazanım Kontrolü (AGC), Otomatik Denge Kontrolü (ABC) ve Otomatik Ofset Kontrolü (AOC) dahil olmak üzere, gerçek zamanlı sinyal koşullandırma

Artımsal sinyaller

Analog

Dijital


1 Vpp (40 µm)

RS422 (10 µm - 50 nm)

Elektrik bağlantısı

0,2 m, 0,5 m, 1 m, 1,5 m, 2 m ve 3 m kablo uzunluklarında D-tipi konektörlü (9 ve 15 pim) veya dairesel hat üstünde konektör (12 pim)

0,5 m, 1 m, 3 m kablo uzunluklarında 14-yönlü JST konnektör

Güç kaynağı

Analog

Dijital

5 V -%5/+%10

Genellikle 150 mA tamamen sonlandırılmış

Genellikle 200 mA tamamen sonlandırılmış

Titreşim (çalışırken)

100 m/s2 maksimum 55 Hz - 2.000 Hz arasında, 3 eksen

Şok (çalışırken)

500 m/s2, 11 ms, ½ sinüs, 3 eksen

Çalışma sıcaklığı

0 °C - +70 °C

Sızdırmazlık

IP40

Ayrıntıların tamamı için teknik tanıtım sayfasına bakın.