Gezinimi atla

Renishaw metal aditif imalat teknolojisinin endüstriyel uygulamaları

Çok sayıda endüstri için karmaşık metal parçalar oluşturun

Endüstri için etki alanı geniş bir çözüm

Metal eklemeli imalat yöntemi, metal parçaların klasik imalat yöntemine ihtiyaç duymadan ve geometride çok az kısıtlama ile üretilmesine imkan verir. Aynı zamanda klasik imalat yöntemi eksiltmeli imalat yöntemi olan talaşlı imalatın tamamlayıcısı olup, mevcut üretim alanına kolaylıkla entegre edilebilir.

Metal parçaları kullanan kuruluşlar mevcut ürün ve ürün kullanım sürelerini, metal aditif imalatın avantajlı olabileceği, geliştirme süresinin, üretim adımlarının, maliyetin ve kullanılan malzeme miktarının azaltılması gibi konulardaki, açıklıkları ortaya çıkarmak amacıyla, detaylı bir biçimde analiz edebilirler.

Metal aditif imalatın ilk uygulayıcıları en yüksek kalitede teknolojiye sahip endüstrilerdi, örneğin havacılık ve motor sporları gibi. Artan teknoloji uygulamaları ile metal aditif imalatın yaygınlaşması ve her bir mühendis ve tasarımcının ayrılmaz bir parçası haline gelmesi için bir potansiyel bulunmaktadır.

Medikal sektörü - Medikal ve dental implant hizmetleri

İnce duvarlı diş üst yapısı üretim hacimleri içerisinde üretilirler. Az adetli, oldukça karmaşık, isteğe özel hazırlanan parçalar, klasik metotlara kıyasla daha rekabet edebilir olduğu, aditif imalat için çok uygundur.

Medikal ortopedi sektöründe kullanılan metal aditif imalatın ilk uygulayıcıları, söz konusu üretim metodundan titanyum gibi ileri teknoloji malzemeler ile karmaşık geometriler ve yapılar üreterek faydalandılar.

Medikal sektörü için 3 boyutlu metal imalat

Kalıp çekirdekleri ve çekirdek soğutma kanalları

Metal aditif imalat, kalıp model çekirdeği imalat sürelerini azaltmaya ve enjeksiyon kalıpçılığında verimliliği arttırmaya yardımcı olmak için kullanılabilir.

Enjeksiyon kalıplama için kullanılan metal kalıp çekirdekleri kalıbı soğutmak için kanallar içerir. Klasik imalat yöntemlerinin sınırları ile bu soğutma kanalları takıma düz doğrular halinde sınırlı alana yada imkan dahilinde delinirdi. Metal aditif imalat soğutma kanallarının kalıbın hatlarını belirleyecek biçimde tasarlanmasına ve üretilmesine imkan verir. Bu soğutma performansının artmasına yardımcı olur, kalıbın ömrünü uzatır ve atık miktarını azaltır.

  • Simulation of conformal cooling channels

Otomotiv

Motor sporları endüstrisi metal aditif imalat, örneğin soğutma kanalları gibi, isteğe özel parçaların üretimi için kullanmıştır. 

Gelişme bu endüstrideki işin büyük bir oranına katkıda bulunmaktadır ve prototip parçaların modeline ulaşma ve tasarıma geri dönüş hızı rekabet üstünlüğünün anahtarıdır. Fonksiyonel metal parçalar hızlıca üretilebilir ve performans testinden geçirilebilir.

Otomotiv sektörü için 3 boyutlu metal imalat

Havacılık

Metal aditif üretilmiş parçalar havacılık endüstrisinde, motor türbin kanatları, yakıt sistemleri ve kılavuz kanatlar dahil olmak üzere, fonksiyonel parçalar için kullanılırlar.

Parçaların sonlu elemanlar analizi geliştirebilir ve ağırlığı azaltır. Daha hafif parçalar uçağın daha hafif olmasına katkıda bulunur ve yakıt tüketimini azaltır.

Havacılık sektörü için 3 boyutlu metal imalat
  • Kwikbolt temporary fastening device

Yaratıcılık

Mimari, mücevher ve oldukça karmaşık ve sipariş ile yapılmış parçaların gerekli olduğu eğlence endüstrileri dahil olmak üzere, yaratıcılık endüstrileri için yeni tasarım özgürlüğü.

Sipariş ile yapılmış parçalar için esnek mekanizmalar, kilitleme parçaları, ince cidarlar ve oyuk nesneler mümkündür. Metaller maksimum görsel efekt sağlamak için endüstriyel tasarım kullanılarak işlenebilir. 

Araştırma

Renishaw çok sayıda üniversite, araştırmacı ve akademik enstitü ile metal aditif imalat projelerinde ortaklık yapmaktadır.

Sistemlerinde kullanılan malzemeler için açık parametre görüşü yeni malzemeler için parametrelerin geliştirilmesini teşvik etmeye yardımcı olur.

  • Renishaw supports Brunel Racing in Formula Student competition